Menu Sluiten

Besparen op zakelijke energie van uw ijsbaan? Lees dan snel verder!

zakelijke energie ijsbaan

Veel eigenaren van ijsbanen zijn het afgelopen jaar erg geschrokken van hun zakelijke energierekeningen. Maatschappelijke ontwikkelingen zoals de inval van Rusland in Oekraïne en de Coronacrisis hebben ervoor gezorgd dat de energieprijzen fors zijn gestegen, ten koste van veel grootzakelijke verbruikers van zakelijke energie, waaronder ijsbanen. Aangezien zakelijke energie deel uitmaakt van de kostprijs per kaartje, kan dit gaan betekenen dat een bezoek aan uw schaatsbaan duurder gaat worden.

Gelukkig is er op het gebied van zakelijke energie veel te behalen voor uw schaatsbaan. Door slim de markt in de gaten te houden kunt u goedkoop en strategisch zakelijke energie inkopen. Daarnaast kunt u door verduurzaming een deel van uw zakelijke energie zelf gaan opwekken. Wij vertellen u hier meer over in deze blogpost.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Hoe bespaar ik op de kosten voor zakelijke energie van mijn ijsbaan?

  Voor ijsbanen is zakelijke energie een van de grootste kostenposten. Door de juiste inkoopstrategie toe te passen op de inkoop van uw zakelijke energie kunt u gelukkig invloed op de hoogte van deze prijs uitoefenen.

  Wat is de beste inkoopstrategie voor uw zwembad? Gaat u voor zekerheid wat betreft de kosten voor uw energie? Wilt u voorkomen dat de kostprijs van toegangskaartjes moet stijgen gedurende de looptijd van uw contract? Dan kunt u het beste voor een vaste inkoopstrategie gaan. U betaalt gedurende looptijd van uw contract een vaste prijs voor uw zakelijke energie. De prijs die u betaalt is de prijs die op het moment van instappen op de energiemarkt stond. Onze adviseurs hebben goed zicht op de ontwikkeling van de energieprijs op de energiemarkt en kunnen u adviseren op het goedkoopste instapmoment.

  Sommige ondernemers willen mee kunnen profiteren van toekomstige prijsdalingen van zakelijke energie. Die kunnen beter voor een variabele inkoopstrategie gaan. U koopt dan energie in tegen een variabele prijs. U betaalt per maand een andere prijs voor uw zakelijke energie, die het gemiddelde is van de prijsontwikkeling van die maand. Deze strategie kan erg gunstig uitpakken, maar voorzichtigheid is geboden. U kunt ook te maken krijgen met prijsstijgingen.

  Let op! Bij het aangaan van een zakelijke energiecontract dient u een looptijd te bepalen. Voor welke looptijd u kiest, is afhankelijk van een reeks factoren. Denkt u er bijvoorbeeld over om te gaan verhuizen? Wilt u grootschalig gaan verduurzamen? Dan raden wij u af om een contract met een lange looptijd af te sluiten, omdat uw zakelijke energieverbruik kan gaan toe- of afnemen. Een ander aspect om rekening mee te houden is in welke mate u omkijken wilt hebben aan uw zakelijke energie. Hoe korter de looptijd, des te meer moet u de markt in de gaten houden voor prijsschommelingen. Als u zo min mogelijk tijd wilt besteden aan uw energiezaken kunt u beter kiezen voor een contract met een langere looptijd.

  Hoe kan ik mijn ijsbaan zo veel mogelijk verduurzamen?

  Door veel zonneschijn kunnen schaatsen, dat klinkt tegenstrijdig? Niet als we het over zonnepanelen hebben! Steeds meer klein- en grootzakelijke gebruikers van zakelijke energie laten (een deel van) hun energievoorziening plaatsvinden met zonne-energie. Het is zelfs mogelijk om overtollige opgewekte energie in accu’s op te slaan en op momenten waarop geen zon is in te zetten.

  Heeft u daarnaast wel eens nagedacht over de inzet van slimme meters? Deze meters monitoren uw energieverbruik nauwkeurig en geven u een duidelijk inzicht in waar u besparingsmogelijkheden voor zakelijke energie laat liggen. Daarnaast zijn er tegenwoordig slimme meters die op het weer anticiperen. Als het een koude dag belooft te worden, zal de meter minder aan verkoeling doen, omdat dit door het weer al wordt gedaan.

  De mogelijkheden tot verduurzamen zijn eindeloos. Op het gebied van duurzaamheid kunnen schaatsbanen veel voordeel winnen. Neem gerust eens contact met ons op bij vragen of interesse. Wij van Zakelijke Energietarieven hebben al tientallen bedrijven voorzien van zonnepanelen. Wij gaan voor u aan de slag om de voordeligste doch meest kwalitatieve zonnepanelen te vinden voor uw schaatsbaan. De aanschaf van zonnepanelen kan best een onderneming zijn Daarnaast denken wij ook graag met u mee over andere verduurzamingsmaatregelen die u zou kunnen treffen.

  Aanbesteding voor uw ijsbaan

  Veel schaatsbanen draaien (deels) op overheidsgelden. Wilt u grote investeringen gaan doen met oog op bijvoorbeeld duurzaamheid, dan dient u deze investering te aanbesteden. Wat is een aanbesteding? Vanaf een jaarlijks bepaald minimumbedrag dient u uw plan kenbaar te maken aan de buitenwereld. Geïnteresseerde opdrachtnemers kunnen hierop binnen een termijn reageren met een factuur, waaruit de gunstigste wordt gekozen op basis van vooraf gestelde criteria.

  Een voorbeeld:

  Schaatsbaan X gaat uitbreiden en verduurzamen. De begrote kosten hiervoor komen uit boven het drempelbedrag voor aanbestedingen. De opdracht wordt gemeld bij de overheid en openbaar bekend gemaakt. Geïnteresseerden kunnen hun offertes insturen.

  Hoe kan ik toekomstige prijsrisico’s voor zakelijke energie voorkomen?

  Heeft u wel eens nagedacht over hedgen? Hedgen is een investeringsstrategie waarbij u een toekomstig risico afdekt met een andere investering. Als dat risico duur uitvalt, heeft u de investering als vangnet.

  U kunt bijvoorbeeld een termijncontract voor zakelijke energie voor 2024 kopen. Indien de zakelijke energieprijzen gaan stijgen, kunt u verdienen aan dat contract en kunt u uw verlies over die periode daarmee compenseren.

  Wat kunt u bereiken met hedgen? Veel schaatsbanen en andere instellingen zoals zwembaden zullen door de toenemende gas- en energieprijzen hun toegangskaartjes duurder moeten maken doordat deze prijsstijgingen hun kostprijs opdrijven. U kunt dit met hedgen voorkomen.

  Met Zakelijke Energie als uw allround energiepartner aan de slag?

  Bij Zakelijke Energietarieven kunnen wij adviseren en helpen met allerhande energiezaken. Wij begrijpen dat u het al druk genoeg met andere zaken heeft. Daarom nemen wij graag uw energiezaken op ons. Onze energie-experts regelen graag de voordeligste inkoopstrategie voor zakelijke energie voor uw schaatsbaan, net als voor andere leden van Vereniging Kunstijsbanen Nederland (VKN). Daarnaast denken we ook graag mee met mogelijkheden om uw schaatsbaan te verduurzamen en helpen we ook graag mee met de uitvoer van duurzaamheidsmaatregelen, zoals de inkoop van zonnepanelen.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *