Menu Sluiten

Zakelijke energie voor uw concertgebouw: maak deze fout bij het inkopen van uw energie niet!

Zakelijke energie voor uw concertgebouw: maak deze fout bij het inkopen van uw energie niet!

Concertgebouwen zijn het centrum van cultuur en vermaak. Om deze concerten zo goed mogelijk te laten verlopen is veel zakelijke energie nodig. Denk aan verlichting, speakers, verkoeling of verwarming van de zalen. Veel besturen van concertgebouwen in Nederland zijn recentelijk erg geschrokken van hun rekening voor zakelijke energie. Maatschappelijke ontwikkelingen zoals de Coronacrisis en de inval van Rusland in Oekraïne hebben hun doorwerking gehad in het stijgen van de energieprijs. Hoe kan ik zo goedkoop mogelijk zakelijke energie inkopen voor mijn concertgebouw? Wat is de beste inkoopstrategie?

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Hoe bepaal ik de inkoopstrategie voor zakelijke energie voor mijn concertgebouw?

  Wat moet u niet doen?

  Veel grootzakelijke afnemers van zakelijke energie maken een grote fout wat betreft de inkoop van hun zakelijke energie waardoor ze veel meer geld moeten betalen voor hun zakelijke energie dan nodig. Grootzakelijke energiecontracten lopen aan het einde van het jaar af, waardoor veel ondernemers rond die tijd op zoek gaan naar een nieuw energiecontract. Door de hoge vraag naar energiecontracten in die tijd, stijgt de prijs voor energie. Als u als grootzakelijk afnemer op dat moment besluit in te stappen op de energiemarkt zal u vastzitten aan een ongunstig duur contract.

  Kan ik dan niet beter mijn zakelijke energiecontract door laten lopen? Nee. Als u niet voor de opzegtermijn opzegt, mag uw zakelijke energieleverancier uw contract stilzwijgend verlengen. Wat veel leveranciers dan doen, is uw contract duurder maken, waardoor u meer per maand moet gaan betalen. Daar zit uiteraard niemand op te wachten.

  Wat moet u dan wel doen?

  Wilt u zo goedkoop mogelijk zakelijke energie inkopen net als veel leden van de Nederlandse vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties? Dan moet u een inkoopstrategie hanteren en het juiste instapmoment kiezen. Hoe moet dat? Zoals eerder genoemd is de energieprijs onderhavig aan veel factoren zoals vraag en aanbod, maar ook maatschappelijke ontwikkelingen zoals de Coronacrisis. Hoe de energieprijs zich zal ontwikkelen in de toekomst is altijd lastig vast te stellen, maar u kunt altijd wel een goede schatting maken op basis van de huidige energieprijs.

  U neemt de huidige energieprijs en vergelijkt deze met de energieprijs van het jaar ervoor. Is de huidige prijs lager dan het jaar ervoor? Of juist hoger? Op basis hiervan kunt u uw inkoopstrategie erop aanpassen. Is de prijs hoger dan het jaar ervoor? Dan kunt u een variabel contract nemen en meeprofiteren met eventuele lagere prijsdalingen. Is de prijs lager dan het jaar ervoor? Dan kunt u beter een vast energiecontract nemen. Dan kunt u namelijk voor lange termijn profiteren van een lage energieprijs.

  Een voorbeeld: Concertgebouw A is op zoek naar een zakelijke energiecontract. Uit onderzoek blijkt dat de energieprijs op het moment van instappen zo een 15% hoger is dan het jaar ervoor. Het is dan aan te raden om een variabel energiecontract af te sluiten. Aangezien de energieprijs op dat moment hoger dan gemiddeld ligt, is de kans eerder dat deze gaat dalen dan stijgen. Met het variabele zakelijke energiecontract profiteert Concertgebouw A van deze te verwachten prijsdalingen, in plaats van dat ze vast zitten aan de hoge prijs van dat moment voor een afgesproken periode.

  Hoe kan ik verder nog besparen op de zakelijke energie van mijn concertgebouw?

  Energiebelasting

  Wist u dat u kunt besparen op uw energiebelasting? Concertgebouwen zijn gebouwen met een zogeheten “verblijfsfunctie”. Gebouwen met een verblijfsfunctie kunnen heffingskorting krijgen op hun energiebelasting. In 2021 was dit €559. Daarnaast kunt u ook als concertgebouw een ANBI-status aanvragen, omdat u een culturele instelling bent. Ook instellingen met een ANBI-status krijgen korting op hun energiebelasting, naast talloze andere voordelen.

  Verduurzamen

  Duurzaamheid is een hot topic in onze samenleving geworden. Ook voor uw concertgebouw liggen er kansen op het gebied van duurzaamheid. Of uw pand nou monumentaal is, klein of groot, duurzaamheidsmaatregelen kunnen altijd. Duurzaamheid biedt u ook veel kansen op het gebied van zakelijke energie. Immers, met duurzaamheidsmaatregelen kunt u een deel van uw energievoorziening uit groene, natuurlijk bronnen laten komen. Hoe kunt u uw concertgebouw het beste verduurzamen?

  Veelgehoorde maatregelen betreft duurzaamheid zijn bijvoorbeeld zonnepanelen en LED-verlichting. Met zonnepanelen kunt u (een deel van) uw zakelijke energievoorziening laten gebeuren met energie uit een natuurlijke, anders dan fossiele bron. Kunt u geen zonnepanelen kwijt op uw gebouw? Dan kunt u ook op een externe locatie zonnepanelen inkopen. Daarnaast gebruiken ook steeds meer ondernemers LED-verlichting in plaats van gewone gloeilampen. LED gaat veel langer mee en is goedkoper en duurzamer in gebruik.

  Benieuwd naar wat voor uw concertgebouw mogelijk is op het gebied van duurzaamheid? Zakelijke Energietarieven denkt graag met u mee.

  Hoe kunnen wij u verder helpen?

  Wilt u advies en hulp bij het kiezen van de juiste inkoopstrategie? Wilt u meer weten over de ontwikkeling van de energieprijzen? Bij Zakelijke Energietarieven begrijpen wij dat u het al druk genoeg heeft met andere zaken. Wij nemen dan ook graag uw energiezaken voor u op ons. Onze experts houden dagelijks de energiemarkt in de gaten en hebben al tientallen bedrijven uit allerlei sectoren kunnen voorzien van gunstige inkoopstrategieën. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?