Menu Sluiten

Zakelijke energie in de basismetaalindustrie: zo houdt u uw gas- en energiekosten zo laag mogelijk!

Zakelijke energie in de basismetaalindustrie: zo houdt u uw gas- en energiekosten zo laag mogelijk!

Veel bedrijfseigenaren in de basismetaalindustrie zijn de afgelopen tijd geschrokken van hun hoge gas- en energierekeningen. De zware industrie is als grootverbruiker van zakelijke energie zwaar getroffen door de prijsstijgingen van deze grondstoffen. Uit Brussel komen nu ook vrij definitieve geluiden dat er dan echt een permanente ban op gas en olie uit Rusland aan gaat komen. Naar verwachting zullen de prijzen voor gas, olie en energie dan nog meer stijgen. Hoe dat werkt leest u hier. Daarom is het handig om nu een inkoopstrategie te gaan overwegen voor de inkoop van zakelijke energie en gas voor uw bedrijf in de basismetaalindustrie.

Op het gebied van zakelijke energie en gas valt er gelukkig veel te behalen voor de basismetaalindustrie. Met de juiste inkoopstrategie en het juiste instapmoment kunt u veel besparen op uw uiteindelijke energiefactuur.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Wat is de beste inkoopstrategie voor gas in de basismetaalindustrie?

  Gas en energie zijn grote kostenposten binnen de basismetaalindustrie. Het is dan ook cruciaal dat u uw gas en zakelijke strategisch inkoopt. Wat is de beste inkoopstrategie voor gas en zakelijke energie in de basismetaalindustrie? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven, welke strategie u wilt hanteren hangt af van de hoeveelheid risico die u durft te nemen en in hoeverre u gebonden wilt zijn aan de marktwerking.

  Veel ondernemers kiezen voor een variabele inkoopstrategie om hun gas en energie in te kopen. Ook voor de basismetaalindustrie kan een variabele inkoopstrategie voor zakelijke energie en gas interessant zijn: u profiteert gedurende de looptijd van uw contract van eventuele prijsdalingen. Nadeel hiervan is dat u ook te maken kunt krijgen met prijsstijgingen. Als u gas en energie in een vaste kostprijs wilt kunnen doorberekenen, is de variabele inkoopstrategie een minder goede strategie.

  Minder risico loopt u met een vaste inkoopstrategie. U koopt met deze strategie voor een periode van rond de 3-5 maanden gas of zakelijke energie in voor een vaste prijs. De prijs die u betaalt is de marktprijs van dat moment. Keerzijde van deze strategie is dat u dan geen profijt kunt halen uit eventuele prijsdalingen nadat u energie of gas heeft ingekocht.

  Daarnaast is het ook belangrijk om na te denken over de looptijd van uw gas- en energiecontract. Gaat u binnenkort verduurzamen of verhuizen? Wilt u misschien gaan uitbreiden? Dan kan uw gas- een/of energieverbruik veranderen. Dan kan het onverstandig zijn om voor een langere tijd een contract af te sluiten.

  Voor beide inkoopstrategieën geldt dat u hierbij de zakelijke energiemarkt en de gasmarkt nauwlettend in de gaten moet houden. Wij van Zakelijke Energietarieven begrijpen dat u uw tijd liever aan andere zaken wilt besteden. Daarom hebben wij energie-experts in dienst die voor u de markt in de gaten kunnen houden en voor u de juiste inkoopstrategie kunnen bepalen. Wilt u ook een energiepartner die uw energiezaken voor u regelt? Neem dan gerust een keer contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

  Hoe kan ik toekomstige prijsrisico’s van zakelijke energie en gas voorkomen?

  Steeds meer bedrijven gaan over op hedgen. Indien u vooraf uw gas- en/of energiekosten wilt weten voor doorberekening in de kostprijs en zo min mogelijk risico’s wilt nemen kan hedgen ook wellicht wat voor u zijn.

  Hoe werkt hedgen? U doet een investering, zoals bijvoorbeeld een termijncontract voor gasverbruik in 2025. Met deze investering dekt u een toekomstig

  Een voorbeeld van een hedgestrategie: Basismetaalbedrijf X wilt haar toekomstige risico’s op een hoge gasprijs gaan afdekken door te hedgen: het bedrijf koopt een termijncontract voor gas in voor 2025. Indien de gasprijs in dat jaar stijgt, verliest het bedrijf aan de gestegen gaskosten, maar verdient ze aan het termijncontract dat is gekocht.

  Hoe kan ik mijn bedrijf in de basismetaalindustrie verduurzamen?

  Met verduurzaming draagt u niet alleen bij aan het verbeteren van het klimaat, maar kunt u ook uw gasverbruik en verbruik van zakelijke energie doen verminderen. Heeft u wel eens gedacht aan zonnepanelen op de daken van uw gebouwen? Heeft u een groot terrein? Dan kunt wellicht windmolens plaatsen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Door uw energievoorziening (deels) te laten draaien op groene stroom, bent u minder afhankelijk van de marktprijs van zakelijke energie.

  Hoe kunnen wij u verder helpen?

  De laatste tijd gebeurt er veel op het gebied van zakelijke energie, olie en gas. Ontwikkelingen zoals de Coronacrisis en de inval van Rusland in Oekraïne hebben veel invloed gehad op de al stijgende prijzen voor deze grondstoffen. U kunt er niet meer omheen om niet na te denken over manieren om uw energiekosten zo laag mogelijk te houden, zodat u bijvoorbeeld uw kostprijs niet hoeft te verhogen. Gelukkig valt er op het gebied van zakelijke energie veel te behalen in de basismetaalindustrie. Als uw allround energiepartner denken wij bij Zakelijke Energietarieven graag met u mee over manieren om uw gas- en energiekosten zo laag mogelijk te houden. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?