Menu Sluiten

Zakelijke energie in de aardolie-industrie: laat deze besparingskansen niet liggen!

Zakelijke energie in de aardolie-industrie: laat deze besparingskansen niet liggen!

Aardolie wordt niet voor niks “het zwarte goud” genoemd. Talloze bedrijven wereldwijd zijn afhankelijk van aardolie. Daarnaast zorgt aardolie ook ervoor dat energiecentrales kunnen blijven draaien. Op het gebied van zakelijke energie in de aardolie-industrie valt veel voordeel te behalen. Overweegt u bepaalde inkoopstrategieën voor zakelijke energie? Hoe veel prijsrisico wilt u nemen met het inkopen van zakelijke energie? Wat doet u aan verduurzaming?

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Wat zijn de kansen voor inkoop van zakelijke energie in de aardolie-industrie?

  Als grootzakelijk afnemer van zakelijke energie koopt u uw energie in op de energiemarkt. Grofweg is daar het onderscheid te maken tussen de APX/EPEX-markt, waarop u energie inkoopt voor een prijs die per uur verandert, en de ENDEX-markt, waarop u energie voor een vaste prijs inkoopt.

  Veel afnemers van zakelijke energie in de aardolie-industrie kopen gespreid op de APX/EPEX en de ENDEX-markt in. Hanteert u daarbij ook een inkoopstrategie? Houdt u tussentijds de prijsontwikkelingen op energiemarkt bij? Als grootzakelijk afnemer is het belangrijk om de ontwikkelingen op de energiemarkt goed bij te houden en op basis hiervan uw strategie te bepalen. Energie is immers een grote kostenpost.

  Welke inkoopstrategie voor aardolie industrie?

  Heeft u al wel eens bepaalde inkoopstrategieën overwogen? Met de juiste inkoopstrategie valt er voor de aardolie-industrie veel te behalen op het gebied van zakelijke energie. Bij Zakelijke Energietarieven nemen wij graag uw energiezaken uit handen. Onze experts hebben een goed zicht op de ontwikkelingen op de energiemarkt en zullen u altijd van passend advies kunnen voorzien wat betreft de inkoop van zakelijke energie. Daarnaast zullen wij periodiek met u om tafel gaan om met u te bespreken wat uw behoeftes zijn voor bijvoorbeeld de mate van risico die u op de energiemarkt wilt nemen. Hierdoor kunnen wij aan maatwerk leveren aan uw bedrijf.

  Een voorbeeld van een inkoopstrategie met risicospreiding:

  Aardolieraffinaderij X wilt haar risico’s wat betreft de energieprijs voor zakelijke energie zo veel mogelijk spreiden. Als uw bedrijf risico’s wilt spreiden, kopen wij zakelijke energie in op zowel de APX/EPEX-markt, als op de ENDEX-markt. Hoe veel op elke energiemarkt wordt ingekocht, is afhankelijk van de mate van risico die u wilt nemen. Ziet de prijsontwikkeling van zakelijke energie er gunstig uit? Dan kopen wij percentueel meer in op de APX/EPEX-markt in. Wat betreft de ENDEX-markt wordt periodiek energie ingekocht op de juiste instapmomenten: dat zijn momenten waarop de energieprijs laag ligt. Dan kunt u een bepaalde termijn voort met een laag vast tarief.

  Een voorbeeld van een inkoopstrategie met risico maar dus ook meer bespaarmogelijkheden:

  Wilt u voor uw raffinaderij volledig variabel op de APX/EPEX-markt inkopen en voluit meeprofiteren van prijsdalingen? Onze experts zullen dan voor u volledig op deze markt inkopen. Keerzijde hiervan is uiteraard dat als de energieprijs maar blijft stijgen terwijl energie moet worden ingekocht, u wellicht met een tijdelijk hoge energieprijs te maken krijgt. Dat blijft het risico van deze markt.  

  Wat zijn de mogelijkheden voor zakelijke energie in de aardolie-industrie op het gebied van duurzaamheid?

  In de toekomst zal men moeten leren om met minder aardolie te kunnen werken. De olievelden raken langzaam op en het verbranden van olie heeft ook veel schadelijke resultaten voor het milieu. Het is dan ook geen vreemde ontwikkeling dat bedrijven proberen minder aardolie te gebruiken door hun bedrijfsvoering te verduurzamen.

  Veel bedrijven in de aardolie-industrie zullen dan ook extra activiteiten en projecten moeten gaan aantrekken om continuïteit van hun bestaan te kunnen garanderen. Denk bijvoorbeeld aan het faciliteren en onderhouden van windmolenparken en velden met zonnepanelen. Bedrijven in de aardolie-industrie zijn daar perfect voor. Immers, deze bedrijven zijn grootschalige energieprojecten gewend en hebben vaak al grotendeels de kennis en mankracht om deze te faciliteren.

  kansen voor verduurzamen gebouwde omgeving

  Ook uw eigen bedrijventerrein kan duurzamer. Windenergie en zonne-energie zijn gratis energiebronnen die ook uw bedrijfspanden en terreinen kunnen voorzien van groene stroom. Steeds meer ondernemers investeren in zonnepanelen en als ze de ruimte hebben, windmolens, om een deel van hun energievoorziening groen te laten zijn. Daarnaast investeren werkgevers ook steeds vaker in laadpalen op zonne-energie, waardoor werknemers hun elektrische auto kunnen opladen tijdens hun werk.

  Hoe kunnen wij u verder helpen?

  Zoekt u een partner om u te helpen bij verduurzaming of het aantrekken van grootschalige projecten op het gebied van groene energie? Wilt u meer weten over welke inkoopstrategie van zakelijke energie het beste en voordeligste voor uw bedrijf kan zijn? Op het gebied van zakelijke energie valt er in de aardolie-industrie veel financieel voordeel te behalen. Wij van Zakelijke Energietarieven zijn uw energiepartner in al uw energiezaken. Neem gerust eens contact met ons op bij interesse en vragen.