Menu Sluiten

Bespaar met deze vier tips op de zakelijke energierekening van uw bungalowpark

Bespaar met deze vier tips op de zakelijke energierekening van uw bungalowpark

Bungalowparken bieden het perfecte weekje weg. Even lekker in een mooi huisje in de natuur vertoeven, wie wil dat nou niet? Het draaiende houden van bungalowparken vraagt veel zakelijke energie. Als gebruiker van zakelijke energie op uw bungalowpark zijn uw kosten doorgaans erg hoog. Gelukkig valt er veel te behalen voor bungalowparken op het gebied van zakelijke energie. Koopt u al slim uw gas in? Hoe bespaart u simpel op uw energiebelasting? Hoe kan uw bungalowpark verduurzamen?

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Tip 1. Koop het gas van uw bungalowpark slim in

  De meeste bungalowparken hebben een hoog gasverbruik en dus een grootzakelijke gasaansluiting. Als grootzakelijk afnemer dient u zelf uw gas in te kopen. Veel bedrijven laten na bij de inkoop van hun gas om een inkoopstrategie te hanteren. Dit is zonde, want met een inkoopstrategie kunt u veel geld op uw gasrekening besparen. Helemaal als grootzakelijk gebruiker kan een klein prijsverschil al een groot verschil maken op uw uiteindelijke gasrekening.

  Wat is de beste inkoopstrategie voor gas voor mijn bungalowpark? Dé inkoopstrategie bestaat niet. Elk bedrijf heeft haar eigen wensen en mate van risico die kan worden genomen. Hoe veel risico wilt u nemen op het gebied van de prijzen van gas en zakelijke energie voor uw bungalowpark? Aan de hand van twee voorbeelden zullen twee inkoopstrategieën voor gas voor een bungalowpark worden geïllustreerd.

  Voorbeeld 1.

  Op de LEBA-markt kunt u gas inkopen voor een per dag veranderende prijs. De prijs wordt vastgesteld op basis van de relevante ontwikkelingen in de wereld en andere belangrijke factoren zoals de olieprijs, die aan de gasprijs is gekoppeld. Per maand betaalt u uiteindelijk de gemiddelde dagprijs.

  Bungalowpark A durft wel risico te nemen op de gasmarkt: A profiteert graag mee met fluctuaties van de gasmarkt. Door op de LEBA-markt haar gas in te kopen betaalt A per maand het gemiddelde van de afgelopen maand. Tel uit je winst, maar voorzichtigheid is geboden. Als de gasprijs nu zal gaan stijgen, moet A veel meer voor haar gas gaan betalen. Dat is het risico van de LEBA-markt.

  Voorbeeld 2.

  Op de TTF-markt kunt u gas inkopen voor een prijs die per dag verschilt. Verschil met de LEBA-markt is dat u hier voor een bepaalde termijn dezelfde prijs betaalt voor uw gas, anders dan bij LEBA, waar u maandelijks de gemiddelde gasprijs betaalt. De prijs die u betaalt is de gasprijs die op het moment van instappen geldt.

  Bungalowpark B wilt duidelijk voor ogen hebben wat haar gasprijs is voor de komende maanden: ze wilt graag de gasprijs kunnen doorberekenen in de prijs per nacht van een bungalow. Door op het juiste moment, waarop de gasprijs het laagst lijkt te zijn, gas in Keerzijde hiervan is helaas wel dat als de prijs voor gas nu zou dalen, B, anders dan A, niet kan meeprofiteren hiervan.

  Tip 2. Laat als grootverbruiker van zakelijke energie uw facturen checken

  Wist u dat er nog vaak genoeg fouten staan op energie- en gasfacturen? Bij bepaalde aansluitingen voor gas worden de meterstanden niet automatisch doorgegeven, waardoor fouten in een klein hoekje zitten. Helemaal als grootverbruiker kunt u hierdoor aanzienlijk meer moeten betalen dan uw eigenlijke gebruik.

  Denkt u ook dat u te veel betaalt voor uw gas? Denkt u dat er fouten zijn gemaakt bij de gasmeting? Wij voeren vrijblijvend en snel een factuurcheck voor u uit en beantwoorden graag al uw vragen over facturering van zakelijke energie en gas voor uw bungalowpark. Bel ons gerust eens bij vragen of interesse.

  Tip 3. Cluster de elektriciteitsmeters van uw bungalowpark

  Veel bungalow- en andere recreatieparken hebben meerdere elektriciteitsmeters door hun park heen, met vaak ook nog tussenmeters. Hier wordt een grote bespaarkans misgelopen op uw energiebelasting.

  Hoe zit dat? U betaalt per WOZ-object voor elke elektriciteitsmeter energiebelasting. Steeds meer ondernemers besluiten hun elektriciteitsmeters te clusteren. Dit heeft tot gevolg dat u nog maar slechts voor één elektriciteitsmeter energiebelasting hoeft te betalen. Sommige vakantieparken hebben wel een stuk of 4 elektriciteitsmeters op hun grond staan en lopen hier dus een grote bespaarkans mis.

  Wij van Zakelijke Energietarieven kunnen u helpen met het clusteren. Allereerst zullen wij al uw elektriciteitsmeters en tussenmeters binnen uw WOZ-object in kaart brengen, waarna wij zullen clusteren. Neem bij interesse gerust een keer contact met ons op.

  Tip 4. Bespaar op uw zakelijke energie door uw bungalowpark te verduurzamen. 

  Duurzaamheid onderwerp waar de maatschappij actief mee bezig is. De mate van duurzaamheid kan tegenwoordig zelfs voor bezoekers een doorslaggevende factor zijn of zij wel of niet voor uw bungalowpark als vakantielocatie kiezen.

  Hoe kan ik mijn bungalowpark verduurzamen? De mogelijkheden zijn eindeloos. U kunt bijvoorbeeld bewegingssensoren aanbrengen op wandelpaden en in gemeenschappelijke ruimtes om te voorkomen dat u onnodig energie verbruikt. Daarnaast investeren ook steeds meer ondernemers in warmtepompen en zonnepanelen als natuurlijke, groene bronnen van zakelijke energie.

  De aankoop van zonnepanelen, warmtepompen en andere duurzaamheidsoplossingen kan wellicht afschrikken, gezien de lange terugverdientijd. Gelukkig heeft de overheid een reeks subsidies beschikbaar die u kunt aanvragen ter ondersteuning van de aankoop van bijvoorbeeld een warmtepomp.

  Daarnaast hebben wij van Zakelijke Energietarieven veel inzicht in de markt van bijvoorbeeld zonnepanelen. Hierdoor kunnen wij voor u op zoek naar de meest voordelige zonnepanelen voor uw park. Daarnaast dient u ook te onthouden dat deze verduurzamingsmaatregelen een deel van uw gas- en energieverbruik op zich nemen, waardoor u minder hoeft in te kopen. U zal direct een verschil merken op uw energiefacturen.

  Wat kunnen wij voor u betekenen?

  Wij snappen dat u zich liever met andere zaken bezighoudt dan met zakelijke energie. U heeft het vast druk genoeg. Wij van Zakelijke Energietarieven zijn uw allround energiepartner die al deze zaken voor u op zich neemt. Onze experts kunnen u bijvoorbeeld adviseren over de juiste inkoopstrategie en het gunstigste instapmoment. Op het gebied van zakelijke energie valt er veel te behalen voor bungalowparken: laat deze kansen niet liggen!