Menu Sluiten

Bakkers opgelet! Laat deze vier bespaartips voor zakelijke energie voor uw bakkerij niet liggen

Bakkers opgelet! Laat deze vier bespaartips voor zakelijke energie voor uw bakkerij niet liggen

Bakkers maken al eeuwenlang een onmisbaar deel uit van het straatbeeld. Er is geen dorp of stad dat geen eigen bakker heeft. Zakelijke gas en energie zijn twee grote kostenposten van een bakkerij. Immers, dag en nacht draaien ovens op volle toeren, worden talloze producten en ingrediënten koel gehouden en daarnaast is er ook vaak nog een inpandige winkel aanwezig. Voor bakkers valt er een hoop te behalen op het gebied van zakelijke energie. Hoe kunt u bijvoorbeeld uw gasverbruik reduceren? Wat zijn uw verplichtingen op het gebied van duurzaamheid? Hoe kunt u profiteren van duurzaamheidsmaatregelen?

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Tip 1. Koop uw gas slim in

  Bakkers draaien grotendeels op gas. Het grootste verbruik zit hem in de ovens. De afgelopen jaren hebben we kunnen zien dat de prijzen op de gasmarkt aanzienlijk kunnen fluctueren, afhankelijk van talloze factoren, zoals vraag en aanbod en maatschappelijke ontwikkelingen zoals de inval van Rusland in Oekraïne.

  Wilt u mee kunnen profiteren van de prijsschommelingen op de gasmarkt? Dan kunt u het beste inkopen op de TTF-Day-Ahead-markt. De gasprijs op die markt verschilt per dag. Gaat u liever voor meer zekerheid? Dan kunt u beter op de TTF-termijnmarkt inkopen. Daar betaalt u een vast bedrag voor een afgesproken termijn. U profiteert dan niet van prijsschommelingen maar loopt aan de andere kant ook geen risico op onverwachte prijsstijgingen.

  Tip 2. Reduceer uw gasgebruik

  Veel ondernemingen proberen hun gasverbruik zo veel mogelijk te reduceren, in lijn met de plannen van de overheid, die proberen het gasgebruik overal zo veel mogelijk in te perken.

  Ook voor bakkers liggen er mogelijkheden om gasverbruik te verminderen. Heeft u wel eens een warmtepomp overwogen? Steeds meer huishoudens en bedrijven hebben hun gasverbruik deels kunnen inperken door toepassing van een warmtepomp. Voor de aanschaf kunt u zelfs een subsidie ontvangen, waardoor de aanschafprijs relatief snel terug kan worden verdiend. Een warmtepomp haalt warmte uit de buitenomgeving en voert dat uw panden in. Een warmtepomp zal niet uw volledige gasverbruik kunnen compenseren maar het is een goed begin. Wilt u grootschaliger uw gasverbruik inperken? Dan is het een idee om uw ovens te vervangen voor elektrische ovens.

  Door het afbouwen van uw gasgebruik zal uw energiegebruik toenemen. Op het gebied van zakelijke energie is veel te behalen voor uw bakkerij. Zo kunt u met een slimme inkoopstrategie op het juiste instapmoment aanzienlijk besparen op uw energiekosten. Wij van Zakelijke Energietarieven hebben al ruim tien jaar ervaring op de energiemarkt en kunnen u daar dus goed mee helpen. Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust een keer vrijblijvend contact met ons op.

  Tip 3. Verduurzaam en profiteer

  Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor elke onderneming in Nederland. Ook bakkers zullen niet ontkomen aan (verplichte) duurzaamheidsmaatregelen. Immers, heeft u een uitstoot van meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas? Dan bent u zelfs verplicht energiebesparende maatregelen te treffen. Deze maatregelen kunnen in eenvoudige ideeën zoals LED-verlichting of driedubbel glas zitten, maar u kunt ook creatiever doen. Heeft u wel eens gedacht aan het gebruiken van restwarmte uit uw oven?

  Bent u bakker in een stedelijk gebied? Bezorgt u in steden? Met ingang van 2025 zijn in veel steden emissievrije zones te vinden. U mag daar alleen maar met een elektrisch voertuig komen. Het is daarom aan te raden elektrisch rijden te overwegen. Dit is een flinke investering, maar de overheid kan u daar in tegemoet komen. Zo kunt u subsidie krijgen voor de aanschaf van een elektrische bestelbus en betaalt u t/m 2024 geen motorrijtuigenbelasting. Daarnaast is elektriciteit natuurlijk goedkoper dan benzine.

  Tip 4. Doe een factuurcheck

  Wij van Zakelijke Energietarieven bieden u de mogelijkheid om alles op één factuur te zetten, of juist per filiaal een aparte factuur te ontvangen, geheel afhankelijk van uw voorkeuren. Wij bieden daarnaast ook de mogelijkheid uw facturen te checken. Helaas blijkt in de praktijk vaak dat er nog wel eens fouten in energiefacturen staan, waardoor veel te veel wordt betaald. Wij bieden u de mogelijkheid om geheel vrijblijvend uw factuur te laten controleren door ons.

  Wilt u hier meer over te weten komen?

  Wij van Zakelijke Energietarieven staan graag voor u klaar. Doordat wij op veel verschillende vlakken op de energiesector zoals duurzaamheid, inkopen en vergelijken actief zijn, kunnen wij uw allround energiepartner zijn die u alle werkzaamheden en zorgen op het gebied van energie en gas ontnemen. Daarnaast sparren wij graag met u mee over bespaarmogelijkheden binnen uw bedrijf.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *