Menu Sluiten

Zakelijke energie in de aardappelverwerkende industrie: lees snel deze drie eenvoudige bespaartips!

Zakelijke energie in de aardappelverwerkende industrie: lees snel deze drie eenvoudige bespaartips!

In de aardappelverwerkende industrie wordt ruim 4 miljard kilo aardappelen verwerkt tot 2 miljard aan eindproducten. Frietjes, rösti, aardappelpuree, krieltjes; de mogelijkheden zijn eindeloos. De aardappelverwerkende industrie verbruikt hierbij veel zakelijke energie. Het is voor deze industrie interessant om hun energieverbruik en de energiekosten regelmatig onder de loep te leggen. Ook op het gebied van zakelijke energie in de aardappelverwerkingsindustrie valt er veel te behalen op het gebied van zakelijke energie. Wat is het slimste inkoopmoment voor energie? Hoe kan ik beoordelen of mijn energiefacturen wel kloppen? Wat kan ik besparen op mijn energiebelasting?

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Tip 1. Koop uw zakelijke energie binnen de aardappelverwerkende industrie op een voordelig moment in.

  Energie heeft geen stabiele prijs. De prijs verandert constant, afhankelijk van de vraag en het aanbod op de markt. Het is dan ook verstandig om energie in te kopen op een goedkoop moment. Wanneer is dat?

  Allereerst wanneer u geen energie moet inkopen. In Nederland is het gebruikelijk dat energiecontracten aflopen aan het einde van het jaar. Gevolg hiervan is dat de vraag van ondernemers in december en januari naar zakelijke energie hoger is dan normaal. Door de marktwerking stijgt hierdoor de vraagprijs voor zakelijke energie. Dat is dus geen voordelig moment om in te kopen.

  Wanneer is dan wel een goed moment om energie in te kopen? Dat is lastig te bepalen. Zoals hierboven al was gesteld, komt de energieprijs tot stand door vraag en aanbod, welke weer afhankelijk zijn van maatschappelijke ontwikkelingen. Probeer dus de ontwikkelingen op de energiemarkt goed te volgen om in te spelen op trends of fluctuaties.

  Een praktijkvoorbeeld: aan het begin van de coronacrisis werd voorspeld dat de energieprijzen zouden gaan stijgen. Wij hebben toen veel van onze klanten geadviseerd hun inkoop van energie voor een langere tijd vast te zetten. Zo zouden zij niet de dupe worden van plotselinge prijsstijgingen.

  LET OP! Uw huidige energiecontract heeft een opzegtermijn. In de praktijk ligt die vaak tussen één en zes maanden. Uw opzegtermijn is terug te vinden in uw algemene voorwaarden. U kunt dus niet zomaar overstappen naar een andere leverancier, maar dient de opzegtermijn in acht te nemen. Anticipeer hier dus op als u een inkoopmoment beoogt.

  TIP: op onze website staat een voorbeeldbrief voor het opzeggen van uw energiecontract. U kunt vrijblijvend van deze brief gebruik maken.

  Anouk wil zo goedkoop mogelijk energie voor haar bedrijf. Maatschappelijke ontwikkelingen wijzen ernaar dat maart 2023 goedkoop uit gaat vallen. Anouk checkt haar huidige contract en ziet dat ze een opzegtermijn van 6 maanden heeft. Ze dient dan op 1 oktober 2022 op te zeggen.

  Wilt u meer weten over de meest en minst gunstige momenten om uw zakelijke energie in te kopen? Wij van Zakelijke Energietarieven hebben al ruim 10 jaar ervaring op de energiemarkt. Hierdoor hebben wij goed inzicht op de te verwachten prijsontwikkelingen op de energiemarkt waardoor wij u goed kunnen adviseren over de momenten waarop u wel of niet energie moet gaan inkopen.

  Benieuwd geworden? Neem gerust contact met ons op. Op onze website kunt u ook direct en vrijblijvend een offerte opvragen.

  Tip 2. Controleer uw facturen

  Wist u dat het factureren van energie flexibel kan naar uw wensen? Heeft u meerdere locaties met eigen facturen? Het is mogelijk om deze aparte facturen te bundelen tot één factuur. Andersom is ook mogelijk. Flexibiliteit en maatwerk staan voorop.

  Wist u daarnaast dat er nog veel te vaak fouten staan op energiefacturen binnen zakelijke energie in aardappelverwerkende industrie? Veelgemaakte fouten zijn bijvoorbeeld dat uw verbruik niet correct is weergegeven of dat u te veel belasting moet betalen. Meent u een fout te zien? Neem dan eerst contact op met uw leverancier om samen tot een oplossing te kunnen komen. Mochten zij hier niet op in willen gaan, dient u bezwaar in. Per brief dient u uw standpunt bekend te maken en deze te onderbouwen. Mocht hier ook niks uit komen, staat de weg naar de geschillencommissie van de leverancier open.

  Via Zakelijke Energietarieven kunt u door experts uw facturen vrijblijvend laten checken. Zo voorkomt u ten alle tijden dat u te veel betaalt voor uw energie. Neem bij interesse vooral contact met ons op.

  Tip 3. Zo bespaart u op uw energiebelasting voor zakelijke energie in de aardappelverwerkende industrie

  Veel fabrikanten betalen veel meer energiebelasting dan nodig zou zijn. Heeft u meerder gas- en/of elektriciteitsaansluitingen binnen uw gebouwen? Dan kunt u die meters beter clusteren. Per gebouw of ander onroerende zaak gelden de aansluitingen als één indien u ze clustert. Laat hier dus geen besparingsmogelijkheden liggen!

  Hoe kunnen wij u helpen?

  Bovenstaande tips zijn slechts het tipje van de ijsberg aan mogelijkheden om te kunnen besparen op uw energierekening. Wij van Zakelijke Energietarieven hebben al talloze bedrijven geholpen bij het afsluiten van hun zakelijke energiecontract.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *