Menu Sluiten

Als verzorgingshuis winst boeken op het gebied van zakelijke energie?

Als verzorgingstehuis winst boeken op het gebied van zakelijke energie?

Nederland kent talloze verzorgingshuizen waarin dag en nacht wordt gezorgd voor haar bewoners. Dit kost veel energie. Op het gebied van zakelijke energie valt veel te behalen voor het verzorgingshuis. Veel verzorghuizen zien simpele besparingsmogelijkheden op hun energieverbruik- en kosten vaak over het hoofd. Daar vertellen wij u in deze blogpost graag meer over.  

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Hoe kan ik het voordeligst mogelijk energie inkopen?

  Verzorgingshuizen hebben in de meeste gevallen een grootzakelijke aansluiting. Doordat verzorgingshuizen veel energie gebruiken is een slimme inkoopstrategie essentieel omdat u anders écht te veel betaalt. Een minimaal verschil in percentages kan onder aan de streep al een significant verschil maken voor het inkopen van zakelijke energie voor een verzorgingshuis

  Daarnaast is het voor veel verzorgingshuizen ook belangrijk om voor een relatief lange termijn zekerheid te hebben wat betreft de energiekosten. Het draait hier niet zozeer om de meest gunstige positie ten opzichte van concurrentie, maar meer om een inkoopstrategie die continuïteit garandeert. Het is dan ook aan te raden te kiezen voor een vast energietarief, waardoor u voor de aankomende paar jaar zekerheid heeft over de hoogte van uw kostenpost ‘energie’.

  Wat is dan het beste moment om mijn energie in te gaan kopen? Energie wordt verhandeld via energiebeurzen. Net als op de effectenbeurs komt de prijs tot stand op basis van vraag en aanbod. Deze kunnen veranderen door bijvoorbeeld maatschappelijke ontwikkelingen, tekorten of overschotten. Op dit moment is er bijvoorbeeld een tekort aan gas doordat Russisch gas wordt geboycot, dus zijn de gasprijzen erg hoog.

  Het is begrijpelijk dat u met uw verzorgingshuis al genoeg te doen heeft en dat het in de gaten houden van de energieprijzen geen echte prioriteit is voor u. Dat is geen enkel probleem. Wij van Zakelijke Energietarieven kunnen dit voor u doen. Doordat wij al ruim 10 jaar actief zijn op de energiemarkt hebben wij een goed inzicht ontwikkeld voor momenten waarop u beter wel of beter niet kunt inkopen en wij adviseren u daar dan ook graag over.

  Hoe kan ik mijn verzorgingshuis verduurzamen?

  Er is geen bedrijf of instantie dat zich niet bezighoudt met duurzame bedrijfsvoering. Ook voor verzorgingshuizen valt er veel te behalen op het gebied van duurzaamheid. Met verduurzamingsmaatregelen krijgt u immers twee positieve uitkomsten: u draagt een steentje bij aan het behouden van het klimaat en u kunt daarnaast ook aanzienlijk gaan besparen op uw energierekening. Verduurzamen hangt samen met de zakelijke energie inkoop voor het verzorgingshuis.

  Heeft u wel eens nagedacht over de mogelijkheid om zonnepanelen op uw dak te laten zetten of om te investeren in zonnepanelen elders? Door deels zelf uw energie op te wekken hoeft u minder energie in te kopen, waarna u op de termijn een lagere energierekening overhoudt.

  Verduurzaming kan daarnaast ook met kleinere oplossingen, die tezamen een groot verschil kunnen maken op uw energierekening. Zo worden bijvoorbeeld verzorgingstehuizen dag en nacht verlicht en verwarmd. Door LED-lampen aan te schaffen met een bewegingssensor, zorgt u ervoor dat u geen onnodige energie verbruikt aan verlichting die achteraf niet nodig bleek. Dezelfde oplossing is mogelijk met verwarmingen. U kunt daarnaast ook met isolerende gordijnen en rolluiken naar wens uw gebouwen koel of warm houden zonder dat u daarmee te veel energie verstookt.

  TIP! Het is mogelijk om subsidie te krijgen op duurzaamheidsinvesteringen zoals zonnepanelen. De overheid heeft in het kader van duurzaamheid meerdere subsidies beschikbaar gesteld.

  Welke duurzaamheidsmaatregelen passen het beste bij mijn verzorgingstehuis? Kan ik subsidies aanvragen? Hoe koop ik zo goedkoop mogelijk zonnepanelen in? Wij van Zakelijke Energietarieven kunnen u hierbij helpen. Neem gerust eens contact met ons. Wij denken graag met u mee over de verduurzaming van uw verzorgingstehuis.

  Moet ik een aanbesteding doen voor zakelijke energie als verzorgingshuis?

  Veel verzorgingshuizen draaien (deels) op overheidsgelden. Dit betekent in de praktijk dat u voor investeringen vanaf €209.000 een aanbesteding dient te doen. Wat betekent dit voor mij? De overheid maakt uw opdracht bekend, waarna elke opdrachtnemer met interesse een offerte kunnen sturen. Daaruit wordt besloten wie de opdracht krijgt.

  Kan ik als verzorgingshuis energiebelasting terugkrijgen over zakelijke energie?

  Op het gebied van duurzaamheid en zakelijke energie valt veel te behalen voor verzorgingshuizen. Naast een slimme manier van energie inkopen en het investeren in duurzaamheidsmaatregelen kunt u ook korting krijgen op uw energiebelasting. De meeste verzorgingshuizen zijn als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) aan te merken. Dit soort instellingen kunnen een deel van hun energiebelasting terugkrijgen. De teruggaaf bedraagt 50% minus heffingskorting. De aanvraag hiervoor kunt u doen via de Belastingdienst. Wij kunnen u ook helpen met deze aanvraag.

  Hoe kunnen wij u helpen? Zakelijke Energie Verzorgingshuis voordelig inkopen!

  De energiemarkt, subsidies, aanbestedingen; de wereld van de zakelijke energie is erg omvangrijk en wij begrijpen dan ook volledig dat u niet alle tijd heeft om u hierop te richten.

  Vandaar dat wij van Zakelijke Energietarieven u dat dan ook graag willen ontzorgen, zoals wij ook doen voor bijvoorbeeld leden van branchevereniging Actiz. Onze jarenlange ervaring op de zakelijke energiemarkt maakt dat wij precies weten waar op dient te worden gelet en waar voor u de beste en voordeligste mogelijkheden liggen.

  Albert, Energie Analist