Menu Sluiten

Heeft u een recreatiepark? Sla deze vier tips voor bespaarmogelijkheden op uw zakelijke energierekening niet over!

Heeft u een recreatiepark? Sla deze vier tips voor bespaarmogelijkheden op uw zakelijke energierekening niet over!

Door heel het land zijn recreatieparken te vinden. Bezoekers kunnen hier even aan de drukte van het werk te ontsnappen, of er gewoon even lekker op uit zijn met het gezin. Een recreatiepark verbruikt veel zakelijke energie. Zo moeten alle huisjes en faciliteiten het hele jaar door worden verwarmd of koel gehouden en is er constant verlichting aanwezig door het park heen. Op het gebied van zakelijke energie valt er veel te behalen voor een recreatiepark. Heeft u wel eens aan verduurzaming gedacht? Heeft u wel een voordelig energiecontract? Welke kleinere slimme besparingsmogelijkheden zou u kunnen toepassen?

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Tip 1. Blijf niet hangen in uw huidige zakelijke energiecontract

  Energiezaken hebben bij weinig bedrijven de prioriteit. U heeft het immers al druk genoeg. Toch laat u een flinke besparingskans hier liggen. Ligt de opzegdatum van uw energiecontract in het zicht? Dan is het slim om te overwegen of u wellicht kunt gaan switchen. Door gunstige aanbiedingen van andere zakelijke energieleveranciers in de gaten te houden en deze met elkaar te vergelijken, kunt u blijven profiteren en bespaart u aanzienlijk veel geld. Op onze website treft u een template met een voorbeeld van een opzegbrief. Die kunt u kosteloos gebruiken.

  Daarnaast, als u bij uw energieleverancier blijft, loopt u het risico dat u na de stilzwijgende verlenging een aanzienlijk hoger bedrag moet betalen voor uw zakelijke energie. Mocht u toch liever bij uw huidige zakelijke energieleverancier willen blijven? Informeer dan over mogelijke aanbiedingen die voor uw recreatiepark lucratief kunnen zijn.

  Wilt u meer weten over het vergelijken van zakelijke energiecontracten? Wij van Zakelijke Energietarieven hebben al ruim 10 jaar ervaring binnen de energiebranche en hebben hierdoor goed voor ogen wat de verschillende energieleveranciers voor aanbiedingen hebben en wat voor u de beste aanbieding kan zijn. Wij begeleiden u graag bij de keuze voor het juiste contract en het voordeligste instapmoment. Daarnaast houden wij ook scherp de algemene voorwaarden van de contracten in de gaten, waardoor u niet voor onaangename verassingen komt te staan.

  Tip 2. Ga zelf stroom opwekken   

  Duurzaamheid is een essentieel onderdeel van bedrijfsvoering geworden, ook in de recreatiebranche. U kunt tegenwoordig zelfs keurmerken ontvangen voor een duurzame bedrijfsvoering. Een duurzamere bedrijfsvoering kan ook besparingen opleveren op uw energieverbruik en dus uw energiekosten.

  Het zou een goed idee kunnen zijn om te investeren in zonnepanelen. Zonnepanelen wekken nou eenmaal gratis zakelijke energie op die u kunt gebruiken voor uw recreatiepark. Een andere manier om zelf stroom op te wekken, is de toepassing van een warmtepomp. Warmtepompen dragen bij aan een aanzienlijke CO2-reductie en kunnen teneinde ook dienen ter vervanging van gas.

  Zonnepanelen en warmtepompen zijn geen goedkope investeringen en hebben een terugverdientijd tussen de 3-10 jaar. Het is goed voor te stellen dat dat u wellicht tegenhoudt om deze investeringen te doen. Gelukkig kunt u een subsidie aanvragen voor dergelijke investeringen voor een duurzamer bedrijf. De subsidie heet de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) en kan worden aangevraagd voor de aankoop van zonnepanelen en warmtepompen.

  Tip 3. Kleine besparingstrucs leveren ook veel op!

  Zonnepanelen en warmtepompen zijn grote investeringen die al snel resultaten zullen leveren, maar zie de “kleinere” slimme duurzaamheidsmaatregelen ook niet over het hoofd! Dergelijke maatregelen lijken op het eerste opzicht weinig verandering teweeg te brengen, maar op de termijn kunt u wel echt verschillen in uw portemonnee merken! Denk hierbij bijvoorbeeld aan waterbesparende douchekoppen. Die optie is voor twee doeleinden gunstig. Enerzijds bespaart u hiermee op uw waterverbruik, maar u bespaart zo ook op uw kosten voor verwarming.

  Hebben uw faciliteiten al LED-verlichting? LED-lampen gaan aanzienlijk langer mee dan gewone halogeenlampen, die nu nog veel worden gebruikt. Daarnaast is LED-verlichting aanzienlijk zuiniger in haar verbruik. Heeft u verplichte verlichting voor bijvoorbeeld vluchtroutes? Dan kunt u die perfect verwisselen voor LED-verlichting. Zuiniger verbruik en langere levensduur zal u al snel gaan merken in uw portemonnee.

  Heeft u ook zwembaden in uw park? Ook voor zwembaden is veel te behalen op het gebied van zakelijke energie. Daar is eerder een artikel over geschreven. Laat daar geen besparingskansen liggen! Wij van Zakelijke Energietarieven hebben veel ervaring op het gebied van duurzaamheid voor bedrijven en instanties. Zo kunnen wij u helpen bij de inkoop van zonnepanelen. Wij hebben goed zicht op welke panelen het voordeligst zijn en welke het beste bij uw bedrijf passen. Wij kunnen u daarnaast ook adviseren over allerhande duurzaamheidsmaatregelen die u kunt nemen.

  Tip 4. Gebruik slimme meters en cluster deze.

  Recreatieparken hebben vaak, afhankelijk van de omvang, een ingewikkeld en uitgebreid elektriciteitsnet. Vaak zijn er in parken meerdere elektriciteitsmeters aanwezig en bijbehorende tussenmeters, wat er vaak voor zorgt dat het onduidelijk is waar deze meters allemaal zitten. Wij van Zakelijke Energietarieven kunnen u helpen de meters in kaart te brengen en zelfs bij de installatie van een software die het verbruik van de meters bijhoudt.

  Wist u daarnaast dat u met uw energiemeters kunt besparen op uw energiebelasting? Door uw energiemeters te clusteren, kunt u uw energiebelasting verminderen. U betaalt immers per energiemeter belasting.