Menu Sluiten

Zakelijke energie voor uw bowlingbaan: zo kunt u geld besparen op uw energierekening!

Zakelijke energie voor uw bowlingbaan: zo kunt u geld besparen op uw energierekening!

Kinderfeestjes, bedrijfsevenementen, een date, de bowlingbaan is voor iedereen een leuk uitje. Tot laat in de avonduren houden tientallen machines de banen draaiende, die vaak ook nog eens prachtig verlicht zijn. Na de bowlingpartij kunnen bezoekers terecht in de vaak uitgebreide inpandige horecagelegenheden. Bowlingbanen kennen dus een hoog energieverbruik. Op het gebied van zakelijke energie valt er veel te behalen voor een bowlingbaan. Hoe koopt u zo voordelig mogelijk zakelijke energie in? Kunt u besparen op uw energiekosten door te verduurzamen? Wat zijn uw verplichtingen als grootgebruiker?

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Wat zijn mijn verplichtingen als grootzakelijk energieverbruiker?

  Sinds medio 2019 hebben bedrijven of instellingen met een verbruik vanaf 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas per jaar een rapportageplicht van welke energiebesparende maatregelen diegene heeft uitgevoerd. Veel bowlingbanen vallen hieronder. Concreet betekent dit voor uw bowlingbaan dat u energie- en/of gasbesparende maatregelen moet gaan nemen.

  Hoe kan ik dan mijn bowlingbaan verduurzamen? De mogelijkheden zijn eindeloos. Als erkende maatregelen worden bijvoorbeeld genoemd het isoleren van het gebouw om wamteverlies in te perken, of het installeren van aanwezigheidsschakelaars die de ventilatie reguleert in ruimtes die niet altijd worden gebruikt, zoals privéruimtes voor feestjes. Het wordt ook aanbevolen om verplichte verlichting voor bijvoorbeeld vluchtwegaanduiding te laten draaien op LED-lampen.

  Een laatste mogelijkheid tot verduurzaming van bowlingbanen is het installeren van zonnepanelen. De meeste gebouwen waarin bowlingbanen zitten zijn daar perfect voor, door de aanwezigheid van platte daken met een groot oppervlakte. De inzet van zonnepanelen kan veel opleveren op het gebied van zakelijke energie. Zo wekken de panelen tijdens de warme zomermaanden veel energie op, die weer kan worden gebruikt om de bowlinghal te kunnen koelen.

  Kan ik een subsidie krijgen voor duurzaamheidsinvesteringen?

  Duurzaamheidsmaatregelen kunnen behoorlijk prijzig zijn, gelukkig heeft de overheid subsidies beschikbaar om u tegemoet te komen in uw duurzaamheidsmaatregelen. Als houder van een bowlingbaan en dus tevens zakelijke gebruiker, kunt u een investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) aanvragen. U kunt bij de overheid deze subsidie aanvragen, mits u aan een reeks voorwaarden voldoet. De subsidie is bijvoorbeeld voor zonnepanelen of een waterpomp.

  Wij van Zakelijke Energietarieven hebben al ruim tien jaar ervaring binnen de energiesector. Ook op het gebied van duurzaamheid kunnen wij u van dienst zijn. Zo hebben wij al meerdere bedrijven geadviseerd over en geholpen met de inkoop van zonnepanelen en andere duurzaamheidsmogelijkheden. Doordat wij bedrijven uit tientallen verschillende sectoren en van verschillende omvangen hebben kunnen helpen, kunnen wij maatwerk voor uw bedrijf leveren. Benieuwd geworden naar wat wij u te bieden hebben? Neem gerust een keer contact op en wij denken graag met u mee.

  Hoe kan slim zakelijke energie inkopen voor bowlingbaan?

  Besparingsmogelijkheden blijven niet bij duurzaamheidsinvesteringen. Een constante kritische blik op uw energiecontract kan u veel energiekosten besparen. U heeft het als houder van een bowlingbaan vaak al druk genoeg. Het lijkt het eenvoudigst en snelst om maar gewoon uw bestaande energiecontract door te laten lopen. Toch kan het geen kwaad om regelmatig energieleveranciers te vergelijken om te kunnen kijken of uw zakelijke energieleverancier wel het voordeligst is, in vergelijking met andere zakelijke energieleveranciers. Zo kunnen de leveringstarieven en het vastrecht, twee kostenposten die bovenop de energietarieven komen, aanzienlijk verschillen per leverancier. Daarnaast kunt u bij het afsluiten ook kiezen tussen een vast of een variabel energietarief. Het is verstandig om hier ook eens goed naar te kijken. Met de juiste inkoopstrategie en door slim in te kopen naar de behoeftes van uw bedrijf, kunt u veel geld besparen op uw uiteindelijke energierekening.

  Bij Zakelijke Energietarieven begeleiden we al meer dan een decennium lang zakelijke partijen met het zoeken naar de beste budget energiedeal voor zakelijke energie. Wilt u dit ook? We helpen u graag bij het zoeken naar én vinden van een passende zakelijke energieleverancier en bijpassend contract.

  Hoe kunnen wij u helpen met zakelijke energie voor uw bowlingbaan?

  Heeft u vragen naar aanleiding van deze blogpost? Wij van Zakelijke Energietarieven staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Wij brainstormen daarnaast graag met u mee over duurzaamheids- en besparingsmogelijkheden op het gebied van zakelijke energie. Zo is Zakelijke Energietarieven voor u dé energiepartner die al uw energiezaken kan regelen.