Menu Sluiten

De bank als grootverbruiker op de zakelijke energiemarkt?

De bank als grootverbruiker op de zakelijke energiemarkt

De gemiddelde mens op straat zal niet met ‘’de bank’’ antwoorden wanneer hem gevraagd wordt om een grootverbruiker van energie op te noemen. In veel gevallen zal aan de traditionele grootverbruikers gedacht worden waar het gebruik zichtbaar op de voorgrond treedt. Grote fabrieken met hoorbaar draaiende machines zullen veelal genoemd worden. Toch is voornoemd beeld niet geheel terecht. Althans, een bank verbruikt over het algemeen meer zakelijke energie dan men denkt.

Veel data gebruik zorgt voor veel zakelijke energie bank

Op de eerste plaats betreffen de bankfilialen ook ‘gewone’ kantoorpanden. In kantoorpanden wordt simpelweg energie gebruikt. Draaiende computers, printers en andere apparatuur vereisen energie. Het verrichten van transacties gaat allang niet meer via briefjes en een enkele computer, nagenoeg het gehele ‘productieproces’ van banken verloopt digitaal. Dergelijke activiteiten zorgen voor een verhoogd energieverbruik, niet op de laatste plaats door het hoge aantal transacties per dag. Bovendien is het voor een bank belangrijk dat deze transacties soepel en snel plaatsvinden.

Naast het eigen verbruik is er ook een taak gelegen voor de banken in het kiezen van hun investeringen. Door de aanzienlijke bedragen die de banken tot hun beschikking hebben is hun invloed op het slagen van de projecten groot. Kiest een bank er voor om te investeren in projecten die zich richten op duurzame energie, dan is de kans logischerwijs groter dat deze projecten slagen.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding






   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Opties voor besparen op zakelijke energie als bank?

  De interne kansen liggen niet alleen bij het ‘groener’ maken van de bank, ook financieel liggen er kansen voor banken. De wereld van de zakelijke energie verschilt op het eerste gezicht veel van de financiële wereld, toch is het tegendeel waar.

  Het investeren op de juiste momenten is een kwestie van timing. Een juiste inkoopstrategie kan het verschil maken tussen een aanzienlijk rendement of een verwaarloosbare winst. Op de zakelijke energiemarkt vindt een vergelijkbaar proces plaats. Het kiezen tussen variabele of vaste tarieven maar ook het vergelijken van verschillende aanbieders, allen van belang voor het maximale resultaat.

  Kunnen wij de banken verder helpen op de zakelijke energiemarkt?

  Onze jarenlange ervaring zetten wij graag in om u verder op weg te helpen. Wij begrijpen dat u zich het liefst richt op de financiële wereld en al hetgeen hierbij komt kijken. Wij houden liever energietarieven in de gaten en u liever investeringen, deze verdeling zien wij zitten. U ook?

  Juist omdat wij begrijpen dat u zich liever met andere zaken bezighoudt bieden wij u de helpende hand aan. Wij zien het als een uitdagende taak om u zo goed mogelijk te ontzorgen zodat u zich ook daadwerkelijk volledig op uw favoriete bezigheid kunt richten. Bij ons is de kennis en kunde aanwezig om voornoemde voor elkaar te krijgen.

  Bent u naar aanleiding van bovenstaande nieuwsgierig geworden? Wij bespreken de mogelijkheden graag onder het genot van een kop koffie!