Menu Sluiten

Verbruik zakelijke energie verminderen binnen de staal- en metaal industrie?

Verbruik zakelijke energie verminderen binnen de staal- en metaal industrie

Het gebruik van zakelijke energie speelt een steeds grotere rol, zo ook voor de bedrijven binnen de staalindustrie en metaalindustrie. Bedrijven zijn zich van voornoemde terdege bewust, niet alleen vanwege het mogelijke economische rendement maar ook vanwege het imago. Verduurzaming kan namelijk zowel een vermindering van het energiegebruik, en daarmede de kosten, alsmede een verbetering van het imago opleveren. Welke kansen liggen er voor u als speler binnen deze sector?

Allereerst het verlagen van het verbruik an sich. In veelvoorkomende gevallen wordt louter gekeken naar de primaire productieprocessen. Meer specifiek naar de ‘zichtbare’ energieverbruiken, zoals aandrijvingen. Door de jaren heen hebben wij gemerkt dat ondernemers de ondersteunende bedrijfsprocessen over het hoofd zien.

Zoals gezegd zit er naast het verduurzamen wegens milieubewustzijn eveneens een economische component aan dit proces. De eerste stap in dit proces begint ook bij de eerste stappen dit u zet op de zakelijke energiemarkt, het kiezen van een zakelijke energieleverancier. De juiste keuze kan ons inziens enkel gemaakt worden nadat op een correcte wijze het aanbod vergeleken is.

Met name het feit dat nagenoeg de gehele staal- en metaalsector aan te merken valt als grootzakelijk brengt een aantal kansen met zich mee. De grootzakelijke markt is onderworpen aan een grotere vrijheid dan de particuliere markt, dit brengt zowel risico’s als kansen met zich mee. U als ondernemer dient bedacht te zijn op deze kansen. Wij geloven in het credo ‘lijkt het te mooi om waar te zijn, dan is het dat meestal ook’. Ben bedacht op de zogenaamde addertjes onder het gras en bekijk de verschillende aanbiedingen kritisch.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Mijn onderneming binnen de staal- en metaalindustrie verduurzamen met zakelijke energie

  Naast de strategische opties voor inkoop van zakelijke energie in de staalindustrie en metaalindustriezijn er ook fysieke verduurzamingsmaatregelen te treffen.

  De primaire productieprocessen zijn, logischerwijs, essentieel voor uw onderneming. Wij begrijpen dan ook dat u, ondanks uw goeie voornemens, niet wilt inleveren op kwaliteit en efficiëntie bij het verduurzamen van deze processen. De techniek is echter inmiddels zo ver gekomen dat verduurzaming plaats kan vinden zonder hierbij aan kwaliteit of efficiëntie in te boeten.

  Overige maatregelen besparen op energie

  Zoals gezegd worden in dit proces vaak de basale wijzigingen over het hoofd gezien. Naast bovenstaande opties in het primaire productieproces liggen er ook kansen bij de ondersteunende processen binnen uw onderneming. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan de verlichting van uw pand, de centrale verwarming maar ook alle elektronische apparatuur op kantoor. Voornoemde onderwerpen worden vaak gezien als broodnodig, maar niet kritisch bekeken op het gebied van energiegebruik.  

  Hoe kunnen wij u verder helpen?

  Net zozeer wanneer wij ons tot u richten met vragen betreffende staal en metaal, voorzien wij u van kundig advies op het gebied van zakelijke energie voor staalindustrie en metaalindustrie. Dit doen wij voor veel grootverbruikers, en specifiek voor leden van brancheorganisatie Metaal Nederland. Wij geloven erin dat het meeste rendement behaald kan worden wanneer ervaring en kennis over-en-weer gebruikt wordt. Niet alleen levert deze wijze van ondernemen betere kwaliteit op, experts gaan over het algemeen vlotter tewerk.

  Juist in bovenstaande ligt onze kracht. Wij begrijpen dat de zakelijke energiemarkt een ietwat onbekende wereld kan zijn met nogal wat jargon. Vandaar dat wij u graag ontzorgen met adequate en heldere adviezen. Door onze jarenlange ervaring pikken wij kansen snel op maar brengen we ook risico’s op tijd in kaart.