Menu Sluiten

Liggen er mogelijkheden voor de zakelijke energie van een drukkerij?

Liggen er mogelijkheden voor de zakelijke energie van een drukkerij?

Het productieproces van teksten en dergelijke is al lange tijd geen monnikenwerk meer, de drukkerijen produceren grote hoeveelheden van grafische producten. Met voornoemd proces is veel energieverbruik gemoeid. In veel drukkerijen is het eerder regel dan uitzondering dat de apparaten het overgrote gedeelte van de dag draaiende zijn. Op het gebied van energieverbruik, in het bijzonder de besparingsmogelijkheden binnen de zakelijke energie, is daarom veel te behalen voor een drukkerij.

De laatste jaren is het belang van verduurzaming, onder meer gelegen in het alom bekende begrip MVO, voor veel bedrijven groter geworden. Zo ook voor drukkerijen. De eerste mogelijkheden liggen op het terrein van de apparatuur zelf, deze kunnen simpelweg duurzamer gemaakt worden.

Naast verduurzamingsmaatregelen zijn er ook mogelijkheden op het gebied van een goede inkoopstrategie. Zo is het vergelijken van zakelijke energie een eerste stap in de goede richting om een zo rendabel mogelijke wijze van de inkoop van energie te bewerkstelligen. De leveranciers van zakelijke energie voor uw drukkerij zullen zich op verschillende manieren interessant proberen te maken. Voor u is het zaak om de prijs van de door u gebruikte eenheden KwH of m3 gas zo strategisch mogelijk in te kopen.

Voor veel drukkerijen is het bijvoorbeeld interessant om de opties van vaste en variabele tarieven te bekijken, afhankelijk van de inrichting van uw bedrijfsprocessen in de drukkerij heeft iedere keuze zijn eigen voordelen.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Inkoopstrategie voor de energie van uw drukkerij

   Een rendabele wijze van energie inkopen begint bij het bepalen van uw inkoopstrategie. Nu de drukkerijen vaak vol staan met energie-slurpende apparaten is het met name van belang om te kijken naar de inkoopstrategieën van de energiemarkt. De APX/EPEX markt is een van de inkoopstrategieën voor energie. Deze markt is de dagmarkt, waar per uur de tarieven gewijzigd worden. Veranderingen ‘’voel’’ je dus ook per uur doorwerken, op basis van vraag en aanbod wijzigt het tarief op deze markt. Voornoemde maakt dat het voor strategisch ingestelde ondernemers een kans kan zijn om zich in te lezen in deze markt. Een juiste wijze van inkopen op de juiste momenten kan uw drukkerij veel kosten besparen.

  Heeft u hulp nodig bij het kiezen van het juiste moment? Wij snappen het heel goed dat uw aandacht veel meer uitgaat naar het afleveren van kwalitatief hoogstaand drukwerk. Daarom nemen wij het zoeken naar en het vinden van een juist moment van inkopen graag uit handen.

  Naast de APX/EPEX markt bestaat ook nog de ENDEX markt. Deze markt staat in zekere zin lijnrecht tegenover de APX/EPEX. Hier koopt u voor een langere termijn energie in, via deze markt dient u dus net zo zeer op tactische momenten in te kopen. Het voordeel van deze inkoopstrategie betreft de duidelijkheid voor een zekere (lees: langere) periode, u weet immers gedurende de aangekochte periode tegen welke prijs uw energiegebruik gaat plaatsvinden. Dit biedt voor de bedrijfsplanning en soortgelijke zaken meer zekerheid dan de fluctuerende dagmarkt.

  Hoe kunnen wij u helpen bij het inkopen van de energie voor uw drukkerij?

  Zoals gezegd achten wij het begrijpelijk dat uw focus meer uitgaat naar het afleveren van hoogwaardige producten in uw drukkerij. De energiemarkt is voor veel ondernemers een ‘’ver van hun bed-show’’, wij helpen u dan ook graag op weg om de zorgen omtrent dit onderwerp weg te halen.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *