Menu Sluiten

Zakelijke energie inkopen binnen de leerzame omgeving van een basisschool? Let op deze aspecten.

Zakelijk-energie-inkopen-binnen-de-leerzame-omgeving-van-een-basisschool

Zakelijke energie inkopen voor een basisschool

Het beeld op de basisscholen van Nederland is door de jaren heen aanzienlijk veranderd. Potloden en stiften zijn ingeruild voor tablets en laptops, krijtborden met bordwissers voor smartboards. Logischerwijs nemen dergelijke ontwikkelingen een verhoogd energieverbruik met zich mee. Er zijn meer apparaten aanwezig binnen het gebouw van uw bassischool waarvoor zakelijke energie moet worden ingekocht.

Niet alleen de technologische ontwikkelingen nemen een verhoogd gebruik van zakelijke energie op basisscholen met zich mee. Eveneens pedagogische en didactische opvattingen over hoe het (basis)onderwijs gevormd zou moeten zijn hebben hier invloed op. Scholen zijn langer of meer dagen open.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Dient een basisschool zelf energie in te kopen?

  Het overgrote deel van de basisscholen wordt gefinancierd met gelden vanuit de overheid, hetgeen maakt dat ze in principe onder de Europees geregelde aanbestedingsplicht vallen. Voornoemde opmerking verdient echter een nuancering, de aanbestedingsplicht geldt enkel voor opdrachten die een waarde vertegenwoordigen die van meer dan € 209.000 (exclusief BTW). In veel gevallen zal de inkoop van zakelijke energie voor uw basisschool dit bedrag niet overschrijden, daarmee kunt u dus ook ervoor kiezen om zelf opzoek te gaan naar de voordeligste inkoop van zakelijke energie.

  Met het kiezen van een juiste inkoopstrategie kunt u veelal rendabelere deals eruit halen dan u via een aanbesteding zou ontvangen. Directeuren van basisscholen zijn allang niet meer de doorgeschoven, van ervaring barstende, onderwijzers. Een directeur dient zijn basisschool op alle facetten te sturen om zo tot een zo goed mogelijk werkend onderwijs te komen. In dit kader dient de directeur verschillende keuzes te maken op het gebied van strategie, voor de inkoop van gas en elektriciteit is dit eigenlijk niet anders. Voor de inkoop van zakelijke energie voor uw basisschool bestaan er verschillende inkoopstrategieën, ieder met hun eigen voor- en nadelen. Zo kunt u kiezen voor een vaste energieprijs of een variabele energieprijs.

  Het zelf inkopen van energie biedt u daarnaast ook de kans om een beter inzicht te krijgen in het gemiddelde energieverbruik van uw basisschool, liggen daar misschien mogelijkheden tot verduurzaming?

  Verduurzaming naast strategische inkoop energie basisschool

  De stijging van het gebruik van elektronische apparaten in het basisschool onderwijs neemt vrijwel automatisch het vraagstuk van verduurzaming met zich mee. Hoe kan het verhoogde energieverbruik enerzijds gecompenseerd worden met verduurzaming anderzijds?

  Het overgrote gedeelte van het verbruik van zakelijke energie binnen de basisschool gaat naar de verlichting (circa 60%). Op het gebied van verduurzaming kunnen derhalve grote stappen gezet worden indien er mogelijkheden liggen bij de verlichting. Daarnaast verdient ook uw gasverbruik de aandacht. Tussen de basisscholen is – grofweg – een duidelijke scheiding te zien. Enerzijds de karakteristieke maar verouderde gebouwen en anderzijds de hypermoderne goed geïsoleerde schoolgebouwen. De nieuwe gebouwen zijn steeds beter ingericht op het gebied van isolatie, maar ook het gedrag van de aanwezigen wordt hier beter op gestuurd. De oude(re) gebouwen zijn echter niet hopeloos verloren, ook hier liggen mogelijkheden tot verduurzaming.

  Niet alleen vanwege het feit dat het financieel aantrekkelijk is voor een basisschool verdient verduurzaming de aandacht. Basisschoolleerlingen staan aan het begin van hun ontwikkeling, wat is dan een mooiere boodschap om mee te geven dan de boodschap dat een duurzame economie van belang is?