Menu Sluiten

Op slimme en duurzame wijze zakelijke energie inkopen als pluimveehouder

Op slimme en duurzame wijze zakelijke energie inkopen als pluimveehouder

Er is veel energie nodig om een pluimveehouderij staande te houden. Het hele jaar wordt veel energie verbruikt door ventilatie, voer- en sorteersystemen en verlichting in de stallen. Om hoge energiekosten te voorkomen, is het daarom van belang om als pluimveehouder zo voordelig mogelijk de inkoop van zakelijke energie te regelen. Gezien u als ondernemer veel andere zaken aan uw hoofd heeft, is het begrijpelijk dat u zich niet de hele dag bezig wil houden met energiezaken. Gelukkig staat Zakelijke Energietarieven voor u klaar om deze zorgen uit handen te nemen. Lees in deze blog alvast belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Inkoop van zakelijke energie als pluimveehouder

  Bij de inkoop van zakelijke energie voor uw pluimveehouderij is het belangrijk om gebruik te maken van de juiste inkoopstrategie. Energieleveranciers proberen meestal zakelijke klanten binnen te halen door middel van het aanbieden van voordelige aansluitkortingen of lage vaste leveringstarieven. Dit klinkt vaak aantrekkelijk, maar het kan ook een valkuil zijn. Het is daarom als pluimveehouder van belang om op een voordelige manier energie in te kopen.  

  In het geval u kiest voor een variabele energieprijs kunt u meeprofiteren van de prijsschommelingen op de energiemarkten (APX/EPEX, ENDEX en LEBA). Daarnaast is er ook de mogelijkheid tot een vaste energieprijs. Als u in dat geval instapt op het moment dat de koersen op de energiemarkten relatief laag zijn, dan profiteert u voor een langere tijd van deze lage prijzen. Het is van belang om voor uw specifieke bedrijfsvoering de juiste strategie te kiezen. Dit kan een lastige opgave worden. Gelukkig kunnen wij van Zakelijke Energietarieven u begeleiden bij het kiezen van het juiste contract en voordelig instapmoment. Wij bekijken uitvoerig het pakket aan voorwaarden behorende bij een energiecontract. Afhankelijk van uw strategie en de verwachte ontwikkelingen op de markt zullen wij u adviseren bij het kiezen van het juiste energiecontract voor uw pluimveehouderij. Op die manier zorgen wij dat u als pluimveehouder de beste deal krijgt voor uw zakelijke energie.

  Voor welke subsidies kom je als pluimveehouder in aanmerking?

  Als pluimveehouder in Nederland heeft u recht op een aantal subsidies als inkomstensteun. Deze inkomstensteun bestaat uit verschillende onderdelen. Pluimveehouders die bijvoorbeeld voldoen aan de milieu- en duurzaamheidseisen van de Europese Unie ontvangen een bedrag per hectare grond. Ook zijn er subsidies voor pluimveehouders jonger dan 41 jaar en voor duurzame pluimveestallen. Een bekende subsidie in de pluimveesector is de fijnstofreductie. Hierbij kan een pluimveehouder subsidie aanvragen om te investeren in bewezen innovaties om fijnstofuitstoot te verlagen. Andere subsidies die veel voorkomen in de agrarische sector zijn de salderingsregeling, de asbestsanering en de SDE+.

  Heeft u vragen over bepaalde subsidies en regelingen? Wij van Zakelijke Energietarieven vertellen u er graag alles over. Ook het aanvragen van subsidies kunnen wij voor u regelen. Neem contact met ons op.

  Duurzame energie voor uw pluimveehouderij

  Verduurzaming wordt tegenwoordig alleen maar belangrijker. Een pluimveehouder heeft vaak stallen met veel dakoppervlak, zodat voldoende zonnepanelen ingezet kunnen worden om flink te besparen op de energiekosten. Wij van Zakelijke Energietarieven kunnen u adviseren bij het installeren van zonnepanelen. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies waar u de beste en voordeligste zonnepanelen kunt afnemen. De installatie wordt zelfs door ons geregeld. Voor u geen inspanning en wie weet bespaart u zo wel honderden euro’s. Bovendien is een dergelijke investering interessant als u als pluimveehouder een maatschap of een eenmanszaak heeft in verband met het verlagen van de hoge belastingdruk. De EIA (Energie-Investeringsaftrek) en de KIA (Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek) kunnen van toepassing zijn. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek om te ontdekken hoeveel u kunt besparen. Meerdere pluimveehouders gingen u voor.

  Zakelijke Energietarieven als energiepartner voor uw pluimveehouderij

  Of het nu gaat om inkoopstrategie, het vergelijken van energie of duurzaamheid: wij nemen alle taken met betrekking tot energie van u over. Zo hebben wij al vele pluimveehouders geholpen met het besparen op hun energierekening middels het slim inkopen van energie. Wilt u zich ook niet constant bezighouden met energievraagstukken, maar toch zoveel mogelijk blijven besparen op de energiekosten van uw pluimveehouderij? Wij gaan graag een vrijblijvend gesprek met u aan.

  Albert, Energie Analist