Menu Sluiten

Laat u adviseren bij de inkoop van zakelijke energie voor uw bioscoop

Laat u adviseren bij de inkoop van zakelijke energie voor uw bioscoop

U wil als ondernemer uiteraard zo weinig mogelijk betalen voor de inkoop van zakelijke energie voor uw bioscoop. Maar welk contract is het meest voordelig? Dit hangt af van het verwachte energieverbruik. Als bioscoopeigenaar heeft u in ieder geval veel bespaarkansen ten aanzien van zakelijke energie. In deze blog leest u een aantal belangrijke aandachtspunten omtrent het zo goedkoop en efficiënt mogelijk inkopen van energie voor uw bioscoop en hoe wij u hierbij kunnen helpen.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Slim inkopen van zakelijke energie en gas voor uw bioscoop

  Een bioscoop verbruikt veel stroom en gas. De apparatuur voor het afspelen van de films zorgt ervoor dat er veel energie wordt verbruikt en het warmhouden in de winter en het koel houden in de zomer van het gebouw zorgt voor een hoog gasverbruik. Het is daarom zeer van belang om als eigenaar van een bioscoop zo efficiënt mogelijk energie in te kopen. In geval u op zoek bent naar een nieuw zakelijk energiecontract voor uw bioscoop, kunt u gaan voor een vaste of variabele energieprijs. Bij een vaste inkoopstrategie staat de energieprijs gedurende de gehele contractduur vast en bij een variabele inkoopstrategie kunt u meeprofiteren van de koers op de energiemarkt.

  Als er in de nabije toekomst bijvoorbeeld verbouwplannen op de agenda staan dan bent u als eigenaar van een bioscoop meer gebaat bij het flexibel inkopen van energie. Een variabel energiecontract biedt meer voordelen, omdat u dan kunt profiteren van eventuele prijsdalingen op de energiemarkt. Wanneer u geïnteresseerd bent in het verduurzamen van uw bioscoop, dan is een variabel energiecontract ook aantrekkelijker. Door middel van verduurzaming verbruikt uw bioscoop minder energie, waardoor u het risico kunt nemen om afhankelijk te zijn van de schommelingen op de energiemarkt. In de overige gevallen waarin bovenstaande situaties zich niet voordoen, is een vast energiecontract meestal handiger. Het instapmoment is hierbij bepalend. Als u instapt op een moment dat de energieprijzen laag zijn, dan kunt u langere tijd profiteren van deze prijs. Dit biedt meer zekerheid en rust.

  De keuze voor de juiste inkoopstrategie is niet gemakkelijk. Bovendien zult u in het geval van de keuze voor een variabel energiecontract constant de koersen in de gaten moeten houden wat een zeer tijdrovende bezigheid is. In geval u kiest voor een vast energiecontract is het weer lastig om het juiste instapmoment te vinden. Gelukkig zijn wij van Zakelijke Energietarieven de aangewezen partij om u hierbij te helpen. Onze specialisten houden de koersen nauwlettend in de gate en weten hoe u het best gebruik kunt maken van de schommelingen op de energiemarkt. Door u te begeleiden bij het kiezen van het juiste contract en een voordelig instapmoment, zorgen wij voor de beste deal ten aanzien van zakelijke energie voor uw bioscoop.  

  Als bioscoop energiekosten besparen door heffingskorting

  De overheid biedt elektriciteitsaansluitingen met een verblijfsfunctie heffingskorting. Dit betreft een korting op de heffing voor energiebelasting. Het bedrag wordt ingehouden van de totale energiebelasting die uw bedrijf betaalt. Over een gedeelte van uw stroom en gas betaalt u dan dus geen belasting. De overheid vindt dit belangrijk, omdat energie gezien wordt als een basisbehoefte. Jaarlijks wordt de heffingskorting opnieuw vastgesteld. De energieleverancier verrekent de vermindering van de energiebelasting over de periode waarin u energie heeft afgenomen. Dit is dus het aantal dagen waarover uw jaarrekening gaat. Een bioscoop wordt gezien als een elektriciteitsaansluiting met een verblijfsfunctie, waardoor u als eigenaar van een bioscoop dus in aanmerking komt voor heffingskorting. Zo kunt u besparen op de energierekening.

  Energie besparen met een duurzame bioscoop

  Het verduurzamen van uw bioscoop is eveneens een manier om flink te besparen op de energierekening. Er bestaan verschillende mogelijkheden om uw bioscoop duurzamer te maken. Zo kan een grasdak zorgen voor een natuurlijke isolatiedeken die warm houdt in de winter en koel in de zomer. In de winter bestaat er zelfs de mogelijkheid het gebouw niet met gas te verwarmen, maar door middel van de warmte van filmprojectoren. Ook zijn er duurzamere alternatieven ten aanzien van de verlichting, zoals LED-verlichting. Wij kunnen u begeleiden bij de verduurzaming van uw bioscoop en adviseren over de installatie van dergelijke aanpassingen. Neem contact met ons op als u geïnteresseerd bent in het verduurzamen van uw bioscoop.

  Goedkopere energie via Zakelijke Energietarieven

  Onze specialisten hebben jarenlange ervaring op de energiemarkten (APX/EPEX en ENDEX) en kunnen met relatief hoge precisie voorspellen hoe de energieprijzen zich gaan ontwikkelen, zodat wij u telkens weer het goedkoopste energiecontract kunnen aanbieden. Of het nu gaat om inkoopstrategie of duurzaamheid: wij staan dagelijks voor u klaar om advies te geven en om alle energiezaken te regelen. Op deze manier hebben we al vele grootzakelijke klanten geholpen, waardoor ze vervolgens grote bedragen hebben bespaard op hun energierekening. Neem contact met ons op als u dat ook wilt.  

  Albert, Energie Analist