Menu Sluiten

Zakelijke energie inkopen voor de overheid? Hier moet u rekening mee houden.

Zakelijke energie inkopen voor de overheid? Hier moet u rekening mee houden.

In geval van een overheidsopdracht moet vaak wat betreft de energievoorziening het een en ander geregeld worden. Het is van belang dat dit op de juiste manier en zo voordelig mogelijk gebeurd. Wanneer u zelf namens de overheid de inkoop van zakelijke energie moet regelen, kan dit nog wel eens verkeerd uitpakken waardoor er hoge kosten worden gemaakt. Wij van Zakelijke Energietarieven weten de do’s en don’ts als het aankomt op het regelen van energiezaken. Lees in deze blog waar u rekening mee moet houden.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Hoe werkt energie inkopen voor de overheid?

  Voor decentrale overheden geldt dat zij bij een overheidsopdracht rekening moeten houden met Europese drempelbedragen. Voor leveringen en diensten geldt er een drempelbedrag van €214.000. Dit betekent dat een overheidsopdracht die evenveel of meer dan het drempelbedrag bedraagt, volgens de aanbestedingsrichtlijnen Europees moet worden aanbesteed. Voor de centrale overheid geldt een bedrag van €139.000.

  Valt de overheidsopdracht onder het drempelbedrag, dan hoeft er niet aanbesteed te worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanleg van straatverlichting. Dit betekent dat u zelf namens de overheid de inkoop van zakelijke energie kunt regelen. Het is echter van belang dat u dit op de juiste manier doet. Elke inkoopstrategie kent zijn voor- en nadelen. Zo bestaat er de keuze tussen een variabel of vast tarief. In geval van een variabele energieprijs kunt u meeprofiteren van de prijsschommelingen op de energiebeurzen. Hier komen wel bepaalde risico’s bij kijken. Bij de keuze voor een vaste energieprijs is het instapmoment van belang. Instappen op het moment dat de koersen op de markt relatief laag zijn, zorgt ervoor dat u voor een langere periode van deze lage prijzen kunt profiteren. Een vast energiecontract zorgt voor zekerheid, zeker als u niet constant de energiebeurzen in de gaten wilt houden.

  Wanneer u verschillende energieleveranciers gaat vergelijken, zijn niet alleen de aangeboden tarieven van belang. Het pakket aan voorwaarden behorende bij uw energiecontract is ook zeer van belang. Zo bestaan er energiecontracten voor bepaalde contractduren en voor langere termijn.

  Wilt u als overheid meer weten over de voor- en nadelen van de vaste en variabele inkoopstrategie voor zakelijke energie? Wij zijn hiervoor de aangewezen partij. Wij houden de koersen nauwlettend in de gaten en kunnen u van nauwkeurig advies voorzien bij het kiezen van het meest voordelige contract en het juiste instapmoment. Zo kunt u op eenvoudige wijze de beste energiedeal krijgen en grote besparingen realiseren. Als u wilt sparren over de ontwikkelingen op de energiemarkten of over de juiste inkoopstrategie, neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

  Meerdere elektriciteitsmeters van de overheid clusteren

  In geval bijvoorbeeld in opdracht van de overheid straatverlichting moet worden aangelegd, heeft men vaak te maken met meerdere energieaansluitingen. Soms is het wel eens onduidelijk waar alle meters precies zitten. Bovendien kunt u daardoor ook te maken krijgen met een plotselinge hoge energierekening van een elektriciteitsmeter waarvan u niet precies weet waar hij zit. Om onduidelijkheden te voorkomen, kan het een verstandige optie zijn om de elektriciteitsmeters te clusteren. Dit zal ook een heleboel administratiewerk schelen. Wij kunnen u helpen alle meters goed in kaart te brengen, zodat u een duidelijk overzicht krijgt van alle elektriciteitsmeters en hun energieverbruik. Wij regelen bovendien de installatie van nieuwe meters, mocht dat nodig zijn. Daarnaast kunnen wij u helpen alle aansluitingen in kaart te brengen door middel van het installeren van bepaalde software. Op die manier kunnen wij u volledig ontzorgen van alle energiezaken.

  Klinkt dit interessant en bent u benieuwd naar onze diensten? Neem dan contact met ons op en wij gaan met u in gesprek.

  Als overheid ontzorgd door Zakelijke Energietarieven

  Wij van Zakelijke Energietarieven staan in nauw contact met elke energieleverancier en weten zo iedere keer weer de voordeligste energiecontracten aan onze klanten voor te leggen. Onze energie-experts staan elke dag klaar om al uw vragen te beantwoorden. Daarbij houden wij u continu op de hoogte van alle zaken omtrent uw energiecontract. Wij kunnen u als overheid adviseren op slimme wijze energie in te kopen, waarbij u hoge energiekosten kunt voorkomen. Bovendien kunnen wij u van dienst zijn bij het clusteren of in kaart brengen van alle elektriciteitsmeters. Zelfs de installatie kan door ons geregeld worden.

  Werkt u voor de overheid en wilt u een gespecialiseerde energiepartner die al uw energiezaken voor u regelt? Wij helpen u graag met onze jarenlange ervaring op de energiemarkten en inkooptrajecten met bijvoorbeeld de Rijks Inkoopsamenwerking organisatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.