Menu Sluiten

De belangrijkste zaken die u moet weten bij de inkoop van zakelijke energie voor een winkelcentrum.

De-belangrijkste-zaken-die-u-moet-weten-bij-de-inkoop-van-zakelijke-energie-voor-een-winkelcentrum

Een winkelcentrum verbruikt veel energie om klanten te bedienen. Alle verlichting, warmte- en verkoelingssystemen, kassa’s en liften en roltrappen in een winkelcentrum zorgen constant voor een hoog energieverbruik. Een winkelcentrum wordt daarom gekwalificeerd als grootverbruiker. Het is van belang dat er goed wordt nagedacht over de inkoop van zakelijke energie voor een winkelcentrum. Als eigenaar van een winkelcentrum heeft u veel bespaarkansen. Daarbij kan een voordelig energiecontract leiden tot grote besparingen op de energiekosten. Lees in deze blog alvast de belangrijkste zaken waar u rekening mee moet houden.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Zakelijke energie inkopen voor een winkelcentrum

  In geval u op zoek bent naar een nieuw zakelijk energiecontract voor een winkelcentrum, kunt u gaan voor een vaste of variabele energieprijs. Bij een vaste inkoopstrategie staat de energieprijs gedurende de gehele contractduur vast en bij een variabele inkoopstrategie kunt u meeprofiteren van de koers op de energiemarkt.

  Als er in de nabije toekomst bijvoorbeeld verbouwplannen op de agenda staan dan bent u als eigenaar van een winkelcentrum meer gebaat bij het flexibel inkopen van energie. Een variabel energiecontract biedt meer voordelen, omdat u dan kunt profiteren van eventuele prijsdalingen op de energiemarkt. Wanneer u geïnteresseerd bent in het verduurzamen van een winkelcentrum, dan is een variabel energiecontract ook aantrekkelijker. Door middel van verduurzaming verbruikt uw bioscoop minder energie, waardoor u het risico kunt nemen om afhankelijk te zijn van de schommelingen op de energiemarkt. In de overige gevallen waarin bovenstaande situaties zich niet voordoen, is een vast energiecontract meestal verstandiger. Het instapmoment is hierbij bepalend. Als u instapt op een moment dat de energieprijzen laag zijn, dan kunt u langere tijd profiteren van deze prijs. Dit biedt meer zekerheid en rust.

  Begeleiding bij inkopen zakelijke energie winkelcentrum

  De keuze voor de juiste inkoopstrategie is niet gemakkelijk. Bovendien zult u in het geval van een variabel energiecontract constant de koersen in de gaten moeten houden wat een zeer tijdrovende bezigheid is. In geval u kiest voor een vast energiecontract is het weer lastig om het juiste instapmoment te vinden. Gelukkig zijn wij van Zakelijke Energietarieven de aangewezen partij om u hierbij te helpen. Onze specialisten houden de koersen nauwlettend in de gate en weten hoe u het best gebruik kunt maken van de schommelingen op de energiemarkt. Door u te begeleiden bij het kiezen van het juiste contract en een voordelig instapmoment, zorgen wij voor de beste deal ten aanzien van zakelijke energie voor een winkelcentrum. 

  Een winkelcentrum met slimme en geclusterde elektriciteitsmeters voor zakelijke energie

  Het elektriciteitsnet van een winkelcentrum is vaak erg ingewikkeld. Meestal maakt een winkelcentrum namelijk gebruik van meerdere elektriciteitsmeters. Als gevolg daarvan is het soms ook onduidelijk waar alle meters precies zitten. Daarnaast zijn er vaak ook tussenmeters aanwezig. Gelukkig hebben wij van Zakelijke Energietarieven kennis van complexe energiezaken. Wij kunnen u helpen alles goed in kaart te brengen, zodat u een duidelijk overzicht krijgt van alle elektriciteitsmeters van het winkelcentrum en hun energieverbruik. Zelfs als er een nieuwe meter aangesloten moet worden, kunnen wij u daar ook bij van dienst zijn.

  Bovendien kunnen wij u helpen bij de installatie van speciale software die het verbruik van alle meters helder weergeeft. Er bestaat tevens de mogelijkheid om de meters te clusteren in geval de meters van een winkelcentrum allemaal veel zakelijke energie verbruiken. Dit is voordelig omdat u dan minder energiebelasting betaalt.  Twijfelt u over het clusteren van elektriciteitsmeters of heeft u andere vragen omtrent het elektriciteitsnet? Wij kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuzes.

  Energiebesparingsverplichtingen als eigenaar van een winkelcentrum

  Bij de overheid is de transitie naar een CO2-neutraal Nederland een steeds belangrijker aandachtspunt geworden. Sommige ondernemers zijn daarom verplicht om duurzaamheidsmaatregelen te nemen. Zij hebben een energiebesparingsplicht. Op grond van de Wet Milieubeheer geldt dat u zich moet houden als ondernemer aan deze verplichting wanneer u meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas verbruikt.

  Een duurzaam winkelcentrum

  Energiebesparing wordt tegenwoordig van steeds groter belang. Door middel van een aantal aanpassingen kunt u als eigenaar van een winkelcentrum flink besparen op de energierekening. Ledverlichting is een goede mogelijkheid om energie te besparen. Bijna een kwart van het totale energieverbruik is afkomstig van verlichting. Wanneer u TL-lampen, halogeenlampen en gloeilampen laat vervangen door ledverlichting, kunt u maar liefst 80 procent besparen op uw energiekosten voor verlichting.

  Bovendien kunt u bewegingsmelders installeren in ruimtes waar niet altijd licht nodig is, zoals magazijnen, toiletten of buiten. Er bestaan ook verschillende maatregelen om verwarming en isolatie energiezuiniger te maken. Denk hierbij aan automatische en snelsluitende deuren of aparte loopdeuren. De deuren staan dan zo kort mogelijk open en daardoor gaat er zo min mogelijk warmte verloren. Ook bij vragen over zonnepanelen kunt u bij ons terecht. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies waar u de beste en voordeligste zonnepanelen kunt afnemen.

  Wij van Zakelijke Energietarieven kunnen u adviseren over dergelijke bovenstaande aanpassingen. De installatie wordt ook door ons geregeld. Voor u geen inspanning en wie weet bespaart u zo wel honderden euro’s. Klinkt dit aantrekkelijk? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek om te ontdekken hoeveel u kunt besparen.

  Laat u adviseren door Zakelijke Energietarieven

  Door onze jarenlange ervaring binnen de energiesector hebben wij al meerdere winkelcentra kunnen voorzien van hun zakelijke energie, zoals wij ook veel leden van het Vakcentrum hebben mogen adviseren. Van het vergelijken van het aanbod van energieleveranciers tot het in de gate houden van de energiemarkten, wij regelen het allemaal voor u. Wij kunnen u van nauwkeurig advies voorzien wat betreft het inkopen van energie voor een winkelcentrum. Bovendien regelen we uw slimme meters en adviseren wij u over verduurzamingsmaatregelen. Wilt u een gespecialiseerde energiepartner die alle zaken met betrekking tot energie voor u regelt? Dan bent u bij Zakelijke Energietarieven aan het juiste adres. Neem contact met ons op en wij gaan met u in gesprek.