Menu Sluiten

Een goedkoper energiecontract door zakelijke energie te besparen

Een goedkoper energiecontract door zakelijke energie te besparen

Zakelijke energie besparen en daarmee verduurzamen is niet alleen goed voor het milieu, ook voor de portemonnee is het een zeer goed idee. Bij het nemen van verduurzamingsmaatregelen is het daarbij altijd verstandig om te kijken naar uw energiecontract. Die kan dan namelijk waarschijnlijk een stuk goedkoper, zeker voor de zakelijke verbruiker. Lees hier waarom u als ondernemer zou verduurzamen, over manieren om energie te besparen en hoe dat kan leiden tot een voordeliger energiecontract.

Subsidies voor zakelijke energiebesparingen

Als u zakelijk energiebesparingsmaatregelen neemt, brengt dat vele financiële voordelen met zich mee. Minder zakelijke energie verbruiken is natuurlijk minder betalen. Maar daarbij komt ook nog eens dat een duurzaam bedrijf aanspraak op verschillende interessante subsidies. Op die manier stimuleert de overheid ondernemingen om verduurzamingsmaatregelen te nemen.

Bedrijven die investeren in verduurzaming maken mogelijk aanspraak op de regeling van Energie-investeringsaftrek (EIA). Dit is een aantrekkelijke regeling, omdat degene die ervan gebruik kan maken meer dan de helft van de investeringskosten kan aftrekken van de fiscale winst. Met flinke besparingen als gevolg. De EIA is online aan te vragen bij het eLoket van de RVO. Het RVO heeft een lijst samengesteld waarop te zien is welke investeringen in aanmerking komen voor de regeling. Andere fiscale regelingen waarvan de energiebesparende ondernemer mogelijk gebruik kan maken zijn de Milieu-investeringsaftrek (Mia) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

Ook wanneer u als zakelijke energieverbruiker zelf energie opwekt (door bijvoorbeeld zonnepanelen of windmolens) kan u behoorlijke subsidies ontvangen. Voor grootzakelijk energieverbruikers is vooral het Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++) van belang. In het geval dat u hierop aanspraak maakt, krijgt u per kilowattuur (kWh) dat u opwekt een vaste vergoeding van de overheid. Is SDE++ eenmaal toegekend? Dan moet het bedrijf wel voldoen aan bepaalde verplichtingen. Zo gelden er bepaalde termijnen voor de verduurzamingsinvesteringen en moet men mogelijk bankgaranties afgeven.

Wilt u meer weten over de subsidies die u kunt ontvangen als u binnen uw verduurzamingsmaatregelen neemt? Neem dan contact met ons op en wij vertellen u er alles over. Ook kunnen we bij Zakelijke Energietarieven kijken voor welke u in aanmerking komt. Uiteindelijk helpen we u ook graag bij de aanvraag ervan.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Verplicht zakelijk verduurzamen

  Zelfs als een ondernemer niet geïnteresseerd is in het milieu of het reduceren van energiegebruik en alle voorden die dat met zich meebrengt, zal deze zeer waarschijnlijk toch moeten verduurzamen. Dit heeft alles te maken met het feit dat de overheid het verplicht voor veel bedrijven om energiebesparende maatregelen te nemen. Dit volgt uit de Wet milieubeheer en het daarvan deel uitmakende Activiteitenbesluit milieubeheer.

  In het Activiteitenbesluit milieubeheer staat bijvoorbeeld dat u alleen doelmatig energie mag verbruiken en dat ook geluidshinder beperkt moet worden. Daarnaast moeten bedrijven die meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 gas verbruiken, verplicht om verduurzamingsmaatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar te nemen. Voor zeer grote bedrijven (met een omzet van meer dan 50 miljoen of meer dan 250 medewerkers) geldt een verplichte energie-audit.

  Bovendien moeten bedrijfspanden van minstens 100 m2 vanaf 2023 beschikken over een energielabel C. Dit heeft als gevolg dat ongeveer de helft van alle kantoorpanden binnenkort maatregelen moet gaan nemen om te energie te besparen. Uit de informatieplicht die geldt voor meer dan 100.000 bedrijven, vloeit overigens voort dat ondernemingen elke vier jaar aan de overheid moeten doorgeven wat ze doen om energie te besparen.

  Benieuwd welke wettelijke regelingen er voor u als ondernemer gelden en welke verplichtingen hieruit voortvloeien? Wij kunnen u hier alles over vertellen.

  Zakelijke verduurzamingsmaatregelen

  Wat voor soort maatregelen kan de ondernemer dan nemen om energie en zodoende ook geld te besparen? Hier zijn veel verschillende opties voor. Een relatief eenvoudige manier om te verduurzamen is het vervangen van de verlichting (een groot onderdeel van het energieverbruik). Het overschakelen op LED-verlichting levert op jaarbasis een aardige verlaging van de energiekosten op. Eveneens maakt men hierdoor aanspraak op aantrekkelijke fiscale regelingen. Verder kunt u bijvoorbeeld denken aan betere isolatie van uw bedrijfspand, zodat het gasverbruik omlaag kan.

  Natuurlijk kunt u ook zelf energie opwekken. Dan hoeft de energieleverancier u een stuk minder energie te leveren en soms kunnen ondernemingen zelfs energie terugleveren, waardoor ze ook nog eens extra geld kunnen verdienen. Het installeren van zonnepanelen is de meest gebruikelijke manier om zelf energie op te wekken. De investering die u moet doen voor zonnepanelen is meestal binnen vijf jaar terugverdiend. Bovendien kunt u subsidies ontvangen, wanneer u zonnepanelen installeert op uw bedrijfspand. Grote ondernemingen kunnen ook denken aan energie opwekken met behulp van een windmolen. Hoewel hiermee een grote hoeveelheid stroom kan worden gewonnen, is de bouw van een windmolen niet zomaar geregeld. Zo zijn er bijvoorbeeld vergunningen voor nodig en kan het niet aangesloten worden op elk bedrijf.

  Wij geven ondernemers graag advies over welke verduurzamingsmaatregelen goede opties voor hun bedrijf kunnen zijn of over hoe men kan overstappen op duurzame energiebronnen. Ook kunnen wij helpen met het regelen van de installatie van LED-verlichting of zonnepanelen bijvoorbeeld.

  Een goedkoper energiecontract na verduurzaming

  Het is duidelijk dat de ondernemer die verduurzaamt op veel verschillende vlakken goed bezig is. Het heeft ook nog eens grote invloed op uw energiecontract. Dit komt logischerwijs door het feit dat er een stuk minder verbruikt wordt, wat leidt tot een lagere energierekening.

  Dit lagere verbruik zorgt er tevens vaak voor dat het slim is om even te kijken naar het huidige energiecontract. Het zou namelijk heel goed kunnen dat een andere energiedeal een stuk beter past bij het nieuwe verbruik na energiebesparingsmaatregelen. Ondernemers vergeten vaak hun contract te checken en verlengen hun contract bij hun huidige energieleverancier zonder daar goed over na te denken. Zonde, want op die manier kan men een goedkoper energiecontract en daardoor nog meer besparingen mislopen.

  Bij Zakelijke Energietarieven voeren we om deze redenen een vrijblijvende factuurcheck uit. Hierbij kijken we zorgvuldig naar uw huidige energiecontract en uw nieuwe verbruikssituatie na de uitgevoerde verduurzamingsmaatregelen. Grote kans dat we u daarna een andere inkoopstrategie kunnen aanraden en een aanzienlijk goedkopere energiedeal kunnen aanbieden.

  Zakelijke Energietarieven helpt u met het verduurzamen van uw bedrijf

  Bij Zakelijke Energietarieven vinden we het belangrijk om actief bezig te zijn met de transitie naar duurzame energie. Zo dragen wij een steentje bij aan een duurzamere wereld door bedrijven te begeleiden bij het besparen op energie. Daarnaast putten we energie uit het feit dat we al zoveel ondernemers blij hebben kunnen maken met een goedkoper zakelijk energiecontact. Wij doen voor u een vergelijking van alle energieleveranciers en regelen eventueel ook de volledige overstap.

  Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend eerste gesprek.