Menu Sluiten

4 tips om effectief de inkoop van zakelijke energie voor uw dierentuin te regelen.

4 tips om effectief de inkoop van zakelijke energie voor uw dierentuin te regelen.

Er is veel energie en gas nodig om een dierentuin staande te houden. Om hoge energiekosten te voorkomen, is het daarom van belang om als eigenaar van een dierentuin zo voordelig mogelijk de inkoop van energie en gas te regelen. Gezien u als ondernemer veel andere zaken aan uw hoofd heeft, is het begrijpelijk dat u zich niet de hele dag bezig wil houden met energiezaken. Zakelijke Energietarieven staat voor u klaar om deze zorgen uit handen te nemen. In deze blog leest u alvast vier belangrijke tips.

Inkoop van zakelijke energie voor uw dierentuin

De eerste tip ziet op de inkoop van zakelijke energie voor uw dierentuin. Het is belangrijk om gebruik te maken van de juiste inkoopstrategie, wilt u kosten kunnen besparen ten aanzien van de energie inkoop voor uw dierentuin. Een dierentuin heeft vaak meerdere elektriciteitsmeters wat zorgt voor forse energierekeningen. Energieleveranciers proberen daarom vaak zakelijke klanten binnen te halen door middel van het aanbieden van voordelige aansluitkortingen of lage vaste leveringstarieven. Dit klinkt meestal aantrekkelijk, maar dit kan ook een valkuil zijn. Het is daarom als eigenaar van een dierentuin van belang om op een goede en voordelige manier energie in te kopen.  

In het geval u kiest voor een variabele energieprijs kunt u meeprofiteren van de prijsschommelingen op de energiemarkten (APX/EPEX, ENDEX en LEBA). Daarnaast is er ook de mogelijkheid tot een vaste energieprijs. Als u in dat geval instapt op het moment dat de koersen op de energiemarkten relatief laag zijn, dan profiteert u voor een langere tijd van deze lage prijzen. Het is van belang om voor uw specifieke bedrijfsvoering de juiste strategie te kiezen. Dit kan een lastige opgave worden. Gelukkig kunnen wij van Zakelijke Energietarieven u begeleiden bij het kiezen van het juiste contract en voordelig instapmoment. Wij bekijken uitvoerig het pakket aan voorwaarden behorende bij een energiecontract. Afhankelijk van uw strategie en de verwachte ontwikkelingen op de markt zullen wij u adviseren bij het kiezen van het juiste energiecontract voor uw dierentuin. Op die manier zorgen wij dat u als eigenaar van een dierentuin de beste deal krijgt voor uw zakelijke energie.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Gasverbruik in een dierentuin

  Een belangrijke tweede tip ziet op het gasverbruik in een dierentuin. Bepaalde diersoorten zijn gewend om in bepaalde temperaturen te leven, waardoor warmte- en koelsystemen essentieel zijn in een dierentuin. Een dierentuin heeft vaak een grootzakelijke gasaansluiting. De doorlaatwaarde van uw gasaansluiting is dan minimaal 40 m3 per uur. Op basis van uw jaarverbruik, uw meetinrichting en de afspraken met uw leverancier wordt u ingedeeld in de categorie ‘profiel grootverbruik’ (G2C) of categorie ‘telemetrie grootverbruik’. Binnen de categorie telemetrieverbruikers valt weer een onderscheid te maken tussen een GXX- en een GGV-aansluiting. Het onderscheid in categorieën is van belang voor de meetinrichting waarbij de meterstand wel of niet automatisch per dag of per uur wordt overgenomen door de energieleverancier.

  Indien uw dierentuin onder de noemer van grootverbruiker valt, dient u zelf uw gas in te kopen. In Nederland bestaan er grofweg twee opties waar u gas kunt inkopen: de LEBA-markt of de ICE ENDEX TTF. De LEBA-markt is een dagmarkt waar gas wordt ingekocht voor de volgende dag tegen zogenaamde ‘day-ahead-prijzen’. De gasprijs wordt dan gebaseerd op de fluctuatie op de markten. Dit betekent dat van dag tot dag eventuele ontwikkelingen van invloed kunnen zijn op uw uiteindelijke gasprijs. Dit brengt wel risico’s met zich mee. Het vinden van het juiste moment voor de energie inkoop voor uw dierentuin is een bezigheid waar veel tijd in gaat zitten.

  Het is begrijpelijk dat u de markt niet constant in de gaten wilt houden. Gelukkig kunnen wij bij Zakelijke Energietarieven door onze jarenlange ervaring op de energiemarkten met relatief hoge precisie voorspellen hoe de prijzen op te beurzen zich gaan ontwikkelen. Tevens hebben wij intensief contact met verschillende energieleveranciers. Bent u eigenaar van een dierentuin en wilt u ook ontzorgd worden van al uw energiebezigheden? Neem dan contact met ons op om erachter te komen wat wij voor u kunnen betekenen.

  Energiemeters binnen uw dierentuin clusteren

  Als derde tip kan het verstandig zijn om de meerdere elektriciteits- en gasmeters binnen uw dierentuin te clusteren. Op die manier betaalt u ook minder energiebelasting, aangezien u per elektriciteitsmeter energiebelasting betaalt. Hoe minder energiemeters uw dierentuin heeft, hoe minder belasting u erover betaalt. Het netwerk van meters is echter vaak een ingewikkeld web. Het is soms onduidelijk waar meters precies zitten of er kunnen ook tussenmeters aanwezig zijn. Wij van Zakelijke Energietarieven kunnen voor u de meters in kaart brengen en tevens slimme meters installeren waarop duidelijk het energieverbruik wordt aangegeven. Zo krijgt u een duidelijk overzicht van alle elektriciteits- en gasmeters binnen uw dierentuin en hun verbruik. Op die manier kunt u gemakkelijker energie besparen.

  Twijfelt u over de keuze om een groot cluster van meters aan te leggen? Wij kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze die het beste past bij de behoeften van uw dierentuin. Bovendien zorgen wij ook voor de installatie van nieuwe elektriciteits- en gasmeters. Benieuwd naar onze diensten? Neem dan contact met ons op en wij gaan met u in gesprek.

  Gebruik van duurzame energie in uw dierentuin

  De vierde tip gaat over de mogelijkheid tot verduurzaming van uw dierentuin. Zonne-energie en LED-verlichting zijn gemakkelijk realiseerbare mogelijkheden om te besparen op uw energierekening. Bovendien levert het een grote bijdrage op aan het milieu. Wij kunnen u adviseren bij het installeren van zulke aanpassingen. Door onze jarenlange ervaring weten wij bovendien precies waar u de beste en voordeligste zonnepanelen kunt afnemen. De installatie wordt ook door ons geregeld. Voor u geen inspanning en wie weet bespaart u zo wel honderden euro’s.

  Klinkt dit aantrekkelijk? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek om te ontdekken hoeveel u kunt besparen.

  Effectief besparen op zakelijke energie kosten van uw dierentuin

  Als eigenaar van een dierentuin moet u met flink wat verschillende dingen rekening houden. Wilt u zich niet dagelijks bezighouden met ingewikkelde energievraagstukken, maar wel zoveel mogelijk blijven besparen op de energiekosten? Wij van Zakelijke Energietarieven zijn de aangewezen partij om u te helpen bij het kiezen van de juiste inkoopstrategie voor uw dierentuin. Wij hebben uitgebreide kennis van de energiemarkten en blijven continu op de hoogte van de koersen op de energiemarkten. Zo kunnen wij telkens weer het goedkoopste energiecontract aanbieden. Bovendien regelen wij uw slimme elektriciteits- en gasmeters en verduurzamingsmaatregelen. Op die manier hebben wij al meermaals gezorgd voor verlaging van de energiekosten. Neem contact met ons op om erachter te komen wat wij voor u kunnen betekenen.