Menu Sluiten

Voordelig energie inkopen voor blokverwarming

Voordelig-energie-inkopen-voor-blokverwarming

Heeft u in een woning in een appartementencomplex of flat dat aangesloten is op blokverwarming? Dan is het goed mogelijk dat u te veel betaalt voor uw energie. In deze blog leest u wat blokverwarming is en hoe u voordelig energie kan inkopen voor blokverwarming.

Wat is blokverwarming?

Bij gebouwen die gebruik maken van blokverwarming worden de huizen of appartementen verwarmd door één enkele cv-ketel. De individuele woningen hebben dan geen eigen cv-ketel. De centrale cv-ketel leidt warmte door middel van lange buizen door het gehele gebouw of flat. Dit is ook het grootste voordeel aan blokverwarming. Bewoners hoeven immers geen cv-ketel te onderhouden en daar geld aan uit te geven. De woningcorporatie of Vereniging van Eigenaren (VvE) is dan verantwoordelijk voor het onderhoudt van de centrale cv-ketel. Zij zijn daarnaast ook verantwoordelijk voor het energie inkopen voor de blokverwarming.

Het gebruik van blokverwarming heeft echter ook nadelen, zeker voor de individuele bewoners. Deze kunnen immers niet zelf hun energieleverancier kiezen. Daarnaast gaat er regelmatig wat mis met de metingen. Dit kan ervoor zorgen dat u betaalt voor energie die u helemaal niet gebruikt. Naar aanleiding van deze nadelen is de Warmtewet in werking getreden. Krachtens deze wet gelden er maximumtarieven voor blokverwarming en is er ook gereguleerd hoe metingen moeten plaatsvinden.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Wat zijn de kosten voor blokverwarming?

  De energie van blokverwarming wordt doorgaans ingekocht door woningcorporaties of VvE’s. Deze sluiten energiecontracten met energieleveranciers. De woningcorporatie of VvE rekent de kosten voor de blokverwarming aan het einde van het jaar door naar de bewoners. Een deel daarvan wordt gebaseerd op het verbruik dat afgelezen wordt op de meters. Daarnaast betalen bewoners ook een vast bedrag voor het gebruik van de blokverwarming.

  Zo kunnen de kosten voor blokverwarming omlaag

  Maakt u gebruik van blokverwarming? Dan bestaat er aanzienlijke kans dat uw energiekosten omlaag komen, ook al kunt u niet uw eigen energieleverancier kiezen. Wij leggen u graag uit hoe dat mogelijk is.

  U kunt bij de woningbouwvereniging of VvE aankloppen als u denkt dat u te veel betaalt voor uw blokverwarming. Vaak zijn deze partijen er helemaal niet van bewust dat ze goedkopere energiecontracten voor blokverwarming kunnen afsluiten. Soms kan het switchen van een variabele energieprijs naar een vaste energieprijs leiden tot een lagere prijs voor de inkoop van energie. Ook kunnen ze bij verduurzamingsmaatregelen energie besparen én aantrekkelijke subsidies ontvangen.

  Wij helpen bewoners van flats en appartementencomplexen graag bij het verlagen van hun energierekening, ook als de energie voor blokverwarming wordt ingekocht door woningcorporaties of VvE’s. De kans is groot dat we deze partijen een goedkoper energiecontract kunnen aanbieden of kunnen helpen bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Indirect zorgen we zo voor een verlaging van de energierekening de bewoners van panden met blokverwarming.

  Goedkopere energie via Zakelijke Energietarieven

  De energie-experts van Zakelijke Energietarieven hebben jarenlange ervaring met het inkopen van energie voor zakelijke partijen zoals woningcorporaties. We hebben uitgebreide kennis van de energiemarkten en blijven continu op de hoogte van de koersen op de energiemarkten. Zo kunnen we telkens weer het goedkoopste energiecontract aanbieden. Ook kunnen wij zakelijke klanten na een factuurcheck precies vertellen hoe ze voordeliger uit kunnen zijn voor hun energie. Bovendien helpen we u graag als u denkt dat u te veel betaalt voor blokverwarming omdat er fouten zijn gemaakt bij metingen.

  Dus bent u bewoner van een pand met blokverwarming? Neem dan contact met ons op. Wij gaan voor u in gesprek met de woningcorporatie, VvE of energieleverancier. Op die manier hebben we al meermaals gezorgd voor verlaging van de kosten voor blokverwarming.

  Albert, Energie Analist

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *