Menu Sluiten

Zakelijke energie vergelijken voor jouw wasstraat? Hier moet je op letten.

Zo-helpen-we-wasstraten-met-het-besparen-op-hun-energierekening

Een wasstraat gebruikt naast water veel energie. Hierdoor is het voor elke eigenaar van een wasstraat belangrijk om goed na te denken over een zakelijk energiecontract. Daarnaast staat verduurzaming hoog op het lijstje bij wasstraten. Niet alleen omdat dit flinke besparingen oplevert, ook omdat de overheid dit steeds meer stimuleert. In deze blog leest u hoe Zakelijke Energietarieven wasstraateigenaren een voordelig energiecontract kan aanbieden en kan helpen met het nemen van verduurzamingsmaatregelen.

Een vaste of variabele energieprijs?

Een van de belangrijkste keuzes wat betreft energie voor je wasstraat is of u voor een vaste of variabele energieprijs kiest. Zeker voor de grootverbruikers (met een stroomaansluiting groter dan 3×80 Ampère) heeft het een aanzienlijke invloed op de prijs die uiteindelijk voor energie betaald wordt. Wat zijn de voor- en nadelen aan beide inkoopstrategieën?

Bij een vaste energieprijs is de prijs die u voor uw energie betaalt gelijk tijdens de gehele duur van het contract (dit kan een maar ook vijf jaar zijn). Het instapmoment is bij zo’n strategie van groot belang. Stapt u in op een moment dat de koersen op de energiemarkten relatief laag zijn? Dan profiteert u voor een langere tijd van die lage prijzen, ook al stijgt de koers later. Een vast energiecontract sluiten als de prijzen hoog zijn, is logischerwijs niet erg verstandig. Een groot voordeel van een vast energiecontract is dat het zorgt voor zekerheid; de ondernemer kan dan namelijk goed voorspellen hoeveel hij of zij kwijt is aan energie en hoeft de energiemarkt niet in de gaten te houden.

Naast een vaste energieprijs kan men ook kiezen voor een variabele energieprijs. Bij deze inkoopstrategie wordt de prijs (tweemaal per jaar) bijgesteld op de koersen op de energiemarkten. Zo kunt u profiteren van hevige prijsdalingen op de markt. Deze strategie wordt vooral gekozen als de verwachting is dat de toekomstige energieprijzen flink kunnen gaan dalen.

Bij Zakelijke Energietarieven hebben we jarenlange ervaring met het inkopen van energie voor onze grootzakelijke en kleinzakelijke klanten. We blijven continu op de hoogte van het aanbod van energieleveranciers en kunnen u zodoende de meest voordelige energiecontracten aanbieden die passen bij het verbruik van uw onderneming. Zo hebben we meerdere wasstraten al geholpen met het besparen op hun energierekening.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Informatieplicht Energiebesparing voor wasstraten

  Verbruikt uw carwash meer dan 50.000 kWh stroom per jaar? Dan volgt uit de Wet milieubeheer dat u aan de RVO moet doorgeven welke energiebesparende maatregelen u voor uw bedrijf doorvoert. Zo worden bedrijven actief door de overheid gestimuleerd om duurzamer met energie om te gaan. Voldoet de wasstraat niet aan de verplichtingen die voortvloeien uit de Wet milieubeheer? Dan kunnen er forse boetes worden uitgedeeld door de RVO.

  Verduurzamingsmaatregelen wasstraten

  Niet alleen wordt het verduurzamen vanuit de overheid verplicht, het levert ook nog eens een hoop besparingen op voor de wasstraatondernemer. Zo kunnen kleine aanpassingen over het gehele jaar al honderden euro’s schelen. Het vervangen van verlichting kan zo al flink wat opleveren, maar vernieuwing van het droogsysteem kan ook een aanzienlijke verlaging van de energierekening veroorzaken. Ook kunt u denken aan het plaatsen van zonnepanelen op uw wasstraat. Zo kunt u een groot deel van uw energie zelf opwekken. Voor dit soort maatregelen stelt de overheid ook nog eens aantrekkelijke subsidies beschikbaar. Het is het dus voor de eigenaar van een carwash zeker waard om onderzoek te doen naar het nemen van meerdere energiebesparende maatregelen.

  Onze energie-experts weten precies welke verduurzamingsmaatregelen voor u mogelijk zijn. Wij kunnen alles van A tot Z regelen. Zo hoeft u zelf geen contact te hebben met een installateur van meetsystemen of zonnepanelen bijvoorbeeld.

  Zakelijke Energietarieven als energiepartner

  Bij Zakelijke Energietarieven zijn we er voor al uw energievragen. Van het vergelijken van het aanbod van energieleveranciers tot aan het aanvragen van subsidies, we regelen het allemaal voor u. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over energie en kunt u zich bezighouden met het runnen van uw wasstraat. Bij ons geen callcenters, maar altijd persoonlijk contact met uw eigen energie-adviseur. Wel zo fijn.  

  Bent u benieuwd of u geld kunt besparen op uw energierekening? Dan kunnen wij vrijblijvend een factuurcheck uitvoeren. Daarbij controleren we uw facturen en kunnen we snel bepalen of u bij een ander energiecontract voordeliger uit bent. Voor u geen inspanning en wie weet laten we u zo wel honderden of zelfs duizenden euro’s besparen. Meerdere wasstraten gingen u voor.

  Benieuwd naar onze diensten of heeft u een vraag over uw zakelijke energie? Neem dan contact met ons op en wij gaan met u in gesprek.