Menu Sluiten

Voordelig en effectief energie inkopen voor woningcorporaties

Voordelig en effectief energie inkopen voor woningcorporaties

Bij woningcorporaties zien we vaak dat ze dezelfde wensen hebben met betrekking tot de inkoop van hun energie. Flexibiliteit, slimme facturering en bescherming tegen onnodig hoge energieprijzen bij leegstand vormen daarbij de kern. In deze blog leest u meer over deze onderwerpen en hoe Zakelijke Energietarieven dé aangewezen partij is voor het inkopen van energie voor woningcorporaties.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Een vaste of variabele inkoopstrategie?

  Het eerste waar de woningcorporatie die op zoek is naar een nieuw zakelijk energiecontract aan moet denken is of men gaat voor een vaste of variabele inkoopstrategie. Deze keuze is van grote invloed op de prijs voor energie en beide strategieën hebben hun voor- en nadelen.

  Bij de vaste inkoopstrategie staat de energieprijs gedurende de gehele contractduur vast. Het grote voordeel hiervan is dat het zekerheid en rust biedt. Ondernemers hoeven zich zo niet meer druk te maken om de prijs van hun energie. De woningcorporatie die kiest voor deze strategie terwijl de prijs voor energie relatief laag is, profiteert lang van lage prijzen, ook al stijgt de prijs op de energiemarkten. Het logische nadeel van de vaste inkoopstrategie is natuurlijk dat er niet geprofiteerd kan worden van hevige prijsdalingen op de stroom- en gasmarkt.

  Een variabele inkoopstrategie betekent dat de prijzen voor energie meebewegen met de koers op de energiemarkt. Zo krijgt de ondernemer elk half jaar een andere prijs op de factuur. Pluspunt aan deze strategie is dat bij prijsdalingen er ook echt minder betaald wordt, in tegenstelling tot de variabele inkoopstrategie. Minpunt is uiteraard dat er bij hoge prijzen op de energiemarkten ook meer betaald moet worden en dat deze strategie geen zekerheid biedt.

  Het feit dat ondernemers bij de vaste inkoopstrategie duidelijkheid hebben over wat ze betalen voor hun energie gedurende langere tijd, maakt het de meest gekozen strategie. Dit geldt ook voor woningcorporaties. Het kiezen van een juist instapmoment is bij de vaste inkoopstrategie cruciaal. Een van onze experts kan hierbij helpen.

  Flexibel aantal aansluitingen

  Bij woningcorporaties verandert het aantal aansluitingen normaliter snel. Dit gebeurt bijvoorbeeld als er nieuwe woningen worden gebouwd of wanneer er panden worden gekocht of verkocht. Het is onhandig om, telkens wanneer dit zich voordoet, een nieuwe energiecontract af te sluiten. Daardoor is het via Zakelijke Energietarieven mogelijk om een flexibel aantal aansluitingen bij uw energiecontract af te sluiten.

  Deze flexibiliteit houdt in dat u gewoon nieuwe aansluitingen bij uw energiecontract kan voegen, zonder dat er een nieuwe energiedeal gesloten hoeft te worden. Ook kunnen aansluitingen gemakkelijk worden afgemeld, mochten er panden verkocht worden. Dit is wel zo makkelijk voor de woningcorporatie.

  Slimme facturering

  Woningcorporaties hebben graag een overzichtelijke factuur. Om die reden is het mogelijk om alle energie van elke woning op een enkel factuur te zetten. Zo ontvangt u niet tientallen of honderden verschillen facturen, maar slechts één. Op die manier is de facturering geordend en helder en scheelt het een hoop administratief werk.

  Wat tevens van belang is voor een woningcorporatie is dat de jaarafrekening op tijd binnenkomt. De energieprijzen moeten immers op tijd worden doorberekend naar de huurders van de woningen. Energieleveranciers kunnen hier wel eens mee treuzelen. Wij van Zakelijke Energietarieven staan echter in nauw contact met elke zakelijke energieleverancier. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat u tijdig uw afrekening ontvangt en dat u zonder vertraging de prijzen kan doorberekenen. 

  Leegstandmodules bij Zakelijke Energietarieven

  Voor woningcorporaties is het onvermijdelijk dat ze te maken krijgen met periodes dat woningen leegstaan. Gedurende deze leegstand kunnen er verschillende problemen ontstaan. Vooral op het gebied van energie.

  Tijdens leegstand moet de woning wel aangesloten zijn bij een energieleverancier. Zo niet, kan de woning afgesloten worden van energie. Het kost dan tijd en geld om deze woning weer aan te sluiten. Hierdoor is het essentieel om de woning aangesloten te houden. Tegelijkertijd wilt u natuurlijk niet te veel betalen voor energie die gedurende leegstand niet gebruikt wordt. Hiervoor kunnen wij leegstandmodules afsluiten. Dit houdt in dat u slechts een zeer lage vaste prijs betaalt voor de aansluiting gedurende leegstand.

  Meer weten over hoe dit in zijn werk gaat en hoe wij dit eenvoudig voor u kunnen regelen? Neem dan contact met ons op en wij vertellen u er alles over.

  Wij helpen woningcorporaties subsidies te krijgen

  Woningcorporaties kunnen, door andere energiebesparende maatregelen voor woningen te nemen, in aanmerking komen voor aantrekkelijke subsidies. Een van deze maatregelen kan het installeren van blokverwarming of stadsverwarming zijn. Steeds meer woningcorporaties kiezen voor dergelijke installaties, omdat het een hoop geld kan besparen op de energiefacturen.

  Zoals gezegd kan er voor blokverwarming (maar ook voor installatie van zonnepanelen bijvoorbeeld) subsidie aangevraagd worden. Dit maakt het extra aanlokkelijk om na te denken over verduurzaming. Zakelijke Energietarieven kan u helpen met het nadenken over dit soort maatregelen. Wij leggen graag de voor- en nadelen op een rijtje. Vervolgens kunnen wij ook de aanvraag van de subsidies regelen. Zo doen wij het werk, terwijl u profiteert.

  Installatie van slimme energiemeters

  Moet u de energiemeters van woningen installeren of vervangen? Dit kan een hoop geregel zijn en zonder hulp kan het soms wel jaren duren voordat dit geregeld is. Zakelijke Energietarieven staat in contact met alle meetverantwoordelijken en kan zo zorgen voor snelle plaatsing of vervanging van meters. U bespaart zo niet alleen enkele maanden tijd, maar ook geld. Wij zorgen er namelijk elke keer weer voor dat onze zakelijke klanten minder betalen voor hun meetdiensten. Bel gerust als u wilt weten hoe we dit doen.

  Wij ontzorgen de woningcorporatie op het gebied van energie

  Woningcorporaties hebben veel verschillende dingen waar ze rekening mee moeten houden. Energie is niet iets waar men continu mee bezig wilt zijn. Gelukkig kunnen wij u deze zorg uit handen nemen. Wij helpen u bij het afsluiten van uw energiecontract én met alles daarna. Zo houden wij voor u de opzegtermijn in de gaten, checken of er fouten in uw energiefacturen staan en regelen we uw slimme meters en verduurzamingsmaatregelen. Wij staan elke dag klaar voor het beantwoorden van uw vragen over energie. Ook houden we continu voor u in de gaten of u kunt besparen op uw energie. Zo vormen wij dé energiepartner voor een woningcorporatie.

  Geïnteresseerd of meer weten? Neem dan contact met ons op.