Menu Sluiten

Hierom levert het vergelijken van energieleveranciers u nauwelijks besparingen op

Hierom-levert-vergelijking-van-energieleveranciers-u-nauwelijks-besparingen-op

De meeste ondernemers die op zoek zijn naar een nieuw energiecontract beginnen bij het vergelijken van energieleveranciers. Dit terwijl het kiezen van een voordelig instapmoment en inkoopstrategie vele malen belangrijker is als u geld wilt besparen op uw energierekening. Om welke reden is dat?

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  De denkfout van veel ondernemers

  Het is helemaal niet zo gek dat ondernemers die op zoek zijn naar een nieuw product of nieuwe dienst het aanbod op de markt gaan vergelijken. Voor de meeste aankopen is dit ook de juiste strategie. Bij het afsluiten van een telefoonabonnement is dit bijvoorbeeld het geval. Dit geldt echter absoluut niet voor de zoektocht naar een nieuw energiecontract. We leggen u hier uit waarom.

  Grootzakelijke energiecontracten lopen aan het einde van het jaar af. Het ligt aan de contractuele opzegtermijn wanneer er opgezegd moet worden en men dus moet verlengen of op zoek gaat naar een nieuwe deal. Soms is deze opzegtermijn slechts een maand, maar helaas komt het nog steeds er vaak voor dat deze drie of zes maanden is. Hoe dan ook, veel ondernemers zeggen tegelijkertijd op en zoeken zodoende tegelijkertijd naar een nieuw contract. Gevolg van deze grote vraag is een stijging in de energieprijzen. Als de grootzakelijke ondernemer op dat moment instapt, krijgt deze een relatief slechte deal. Dit geldt voor elke energieleverancier, want de prijzen op een bepaald moment verschillen namelijk helemaal niet zoveel. Op het moment waar de vraag groot is, betaalt de grootzakelijke energieverbruiker dus sowieso te veel. Terwijl dit vrij simpel te vermijden is.

  Niet vergelijken van energieleveranciers dus, maar hoe moet het dan wel?

  Vergelijken van energieleveranciers op een bepaald moment heeft dus niet zoveel zin. Maar hoe kan er dan wel bespaard worden op de energiekosten? Het antwoord ligt hem in het kiezen van het juiste instapmoment en de goede inkoopstrategie.

  Gedurende het jaar is de energiemarkt onderhevig aan sterke schommelingen. Dit komt door alle factoren die de energieprijs beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan het weer of de economische ontwikkelingen. Ook de coronacrisis heeft vanzelfsprekend een gigantische invloed gehad op de energieprijs. Deze was in januari aanzienlijk hoger dan in april. Deze verschillen in prijs zijn aanzienlijk veel groter dan de verschillen in het prijsaanbod op een bepaald moment tussen de energieleveranciers. Het instapmoment is dus eigenlijk hetgeen wat uw energieprijs bepaalt.

  Hoe bepaal je de juiste inkoopstrategie?

  We hebben dus vastgesteld dat het moment van het afsluiten van een nieuw energiecontract van groot belang is. Helaas is het niet makkelijk om de energieprijzen te voorspellen. Hoewel bijvoorbeeld schommelingen op de energiemarkt door de seizoenen voorspelbaar zijn, geldt dit niet voor vele andere factoren. Denk bijvoorbeeld aan olieconflicten in het Midden-Oosten of de coronacrisis. Niemand had van tevoren kunnen voorzien dat de energieprijzen om die laatstgenoemde reden zo drastisch omlaag zouden gaan.

  Toch betekent dit allerminst dat u geen invloed uit kan oefenen op uw zakelijke energiecontract. U kunt namelijk in context van de langere termijn zien waar de energieprijs zich ongeveer bevindt. Is die laag of hoog ten opzichte van vorig jaar? Wanneer u dat heeft vastgesteld, kunt u uw inkoopstrategie erop aanpassen. Is de prijs relatief hoog? Dan is een variabel contract aan te raden. Zo profiteert u later nog van een eventuele daling op de energiemarkten. Is de energieprijs erg laag, zoals tijdens de coronacrisis? Dan raden wij aan om een vast energiecontract af te sluiten. Op die manier houdt u voor de langere termijn de lage, voordelige energieprijs.

  Voorbeeld inkoopstrategie

  Ondernemer Westhof heeft al jarenlang een goedlopende supermarkt en hij is op zoek naar een nieuw energiecontract. Op dat moment is de energieprijs echter relatief hoog, maar liefst 20% hoger dan het jaar daarvoor. De adviseur van Westhof adviseert hem om die reden om een variabel energiecontract af te sluiten. De verwachting is namelijk dat de energieprijs niet veel verder zal stijgen en zelfs waarschijnlijk flink gaat dalen. Met een variabel product profiteert Westhof toch nog van die lage prijzen, ook al sluit hij het contract af op een moment dat de prijzen op de energiemarkt relatief hoog zijn.

  Laat u adviseren over uw inkoopstrategie

  Wilt u graag hulp bij het kiezen van de juiste inkoopstrategie? Hiervoor zijn wij de aangewezen partij. Onze specialisten kennen de energiemarkt van binnen en van buiten en weten goed te voorspellen hoe deze zich gaat ontwikkelen. Op deze manier hebben we al vele grootzakelijke klanten geholpen met het kiezen van de inkoopstrategie, waardoor ze vervolgens grote bedragen hebben bespaard op hun energierekening. Neem contact met ons op als u dat ook wilt.