Menu Sluiten

Stopt jouw energieleverancier met leveren en raak je in de problemen? Lees wat je kunt doen!

Stopt jouw energieleverancier met leveren en raak je in de problemen? Lees dan hier waar jouw rechten liggen en wat je kunt doen!

Recentelijk kwam naar buiten dat De Vrije Energie Producent (DVEP) vanwege aanhoudende problemen stopt met zijn bedrijfsvoering, en daarmee stopt met het leveren van energie en gas aan duizenden scholen, gemeenten en bedrijven. Deze partijen zullen snel aan de slag moeten om voor het nieuwe jaar een nieuwe leverancier te vinden. Dit kan uiteraard voor stress zorgen, zeker wanneer het niet zo eenvoudig is een nieuwe energieleverancier te vinden. Zit jij ook in zo’n situatie of ben je bang dat jou hetzelfde staat te wachten? Gelukkig hoef je je niet druk te maken. Benieuwd waarom dan niet? Lees dan even zeker verder!

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Mag een energieleverancier zomaar je energie afsluiten of contract opzeggen?

  Het kan zijn dat je al jaren geleden je vaste energiecontract hebt afgesloten. Van de hogere energielasten zal je dan weinig last hebben gehad. Voor de energieleverancier is dit daarentegen minder fijn, aangezien ze waarschijnlijk zelf meer voor hun energie moesten betalen dan dat jij deed, en het komt vaak voor dat de leverancier je contract dan wil openbreken of stopzetten. Echter, volgens de ACM (Autoriteit Consumenten Markt) is dit in beginsel niet toegestaan. Het zomaar stoppen of aanpassen van een contract met vaste prijzen mag niet, tenzij je de rekeningen niet betaalt en ook niet reageert op herinneringen of eventuele hulpverlening. Wanneer jouw leverancier onterecht eenzijdig opzegt kan je eenvoudig bezwaar maken. Dit kan bij de Geschillencommissie Energie. Je zult wel eerst een klacht moeten indienen bij het bedrijf zelf.

  Wat moet ik doen als mijn zakelijke energieleverancier failliet gaat?

  Een andere situatie doet zich natuurlijk voor wanneer de energieleverancier failliet gaat of stopt met leveren, zoals bij DVEP. Als een leverancier failliet gaat zal het zijn vergunning van de ACM verliezen, aangezien het in niet meer in staat zal zijn energie te leveren. Voor kleinverbruikers zal dit betekenen dat zij verplicht herverdeeld zullen worden onder andere leveranciers om te voorkomen dat mensen zonder komen te zitten. Zij hebben in eerste instantie niet de keus om zelf een nieuwe leverancier te vinden. Bij de nieuwe leverancier zal ook een nieuw contract worden afgesloten, met nieuwe prijzen. Voor grootverbruikers geldt dat zij zelf naar een nieuwe leverancier op zoek zullen moeten.

  Na een faillissement van een leverancier vangt er een vensterperiode aan. Tijdens deze periode mag je niet overstappen naar een leverancier. Tijdens deze periode zal de curator nagaan of er nog een doorstart kan worden gemaakt, of dat een faillissement onomkeerbaar is. In het laatste geval zal er een nieuwe zakelijke energieleverancier worden gezocht. Binnen 20 dagen zal de nieuwe leverancier contact met je opnemen en zal je nieuwe contract worden medegedeeld. Vanaf dat moment kan je je contract opzeggen en je bij een nieuwe leverancier aansluiten.

  Voorbeeld
  Leverancier A gaat failliet, waarmee een vensterperiode sluit. Bas komt na onderzoek tot de conclusie dat hij zich wil aansluiten bij Leverancier B. Echter, hij kan tijdens de vensterperiode nog geen klant worden bij leverancier B. Hij doet daarom een aanvraag voor in de toekomst. Via de curator komt Bas uiteindelijk bij leverancier C terecht. Hij zegt dit contract op met een opzegtermijn van 30 dagen. Na 30 dagen wordt hij dan klant bij leverancier B.

  Wil jij je ook graag aansluiten bij een nieuwe zakelijke energieleverancier? Bij Zakelijke Energie Tarieven kunnen we met onze jarenlange ervaring en contacten goede hulp bieden bij jouw zoektocht naar de juiste energieleverancier. Neem dus zeker contact op.

  Kom ik in de problemen als mijn zakelijke energieleverancier stopt met leveren?

  Om een daadwerkelijk faillissement te voorkomen, of vanwege tegenvallende resultaten, kan een energieleverancier besluiten dat hij stopt met het leveren van energie. Wanneer een leverancier wilt stoppen zal hij je verzoeken een nieuwe energieleverancier te zoeken. Als zakelijke energieafnemer ben je meestal zelf verantwoordelijk voor je bedrijfsvoering en daarmee inkoop van energie. Het is dus van belang dat je de opties naast elkaar zet en tot de beste keuze komt.

  Bij Zakelijke Energietarieven helpen we je graag! Neem gerust contact met ons op en we zullen je helpen om een nieuwe zakelijke energieleverancier te vinden.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *