Menu Sluiten

Je sportschool slim en goedkoop voorzien van energie? Lees hier hoe je dat kunt doen

Je sportschool slim en goedkoop voorzien van energie? Lees hier hoe je dat kunt doen

Ook de sportscholen ontkomen er door de hogere energieprijzen niet aan: de kosten worden hoger om de tent draaiende te houden. Als gevolg hiervoor worden de kosten van een lidmaatschap verhoogt. Voor een overwegend jonger publiek kan dit onwenselijk zijn. Uiteraard heb je als sportschool liever dat je de kosten zelf lager houdt. Gelukkig zijn er enkele manieren om dit te doen. Lees hier wat je kunt doen!

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Hoe houd je je kosten dan wel laag?

  Ten eerste is het verduurzamen van je sportschool een mogelijkheid je energiekosten te beperken. Bovendien is het tegenwoordig ook van belang hoe ‘groen’ je als bedrijf bent, en verbetert dit je imago. Denk voor het verduurzamen aan bijvoorbeeld het gebruik voor zonnepanelen. Hoogstwaarschijnlijk is het een groot gebouw waar meerdere zonnepanelen op kunnen worden geïnstalleerd. Hiermee kun je de sportschool van energie voorzien en bijvoorbeeld laadpalen voor auto’s plaatsen. Ook kan het handig zijn om duurzamere LED- verlichting te installeren in de sportschool. Door het zelf opwekken van energie en duurzaam te investeren daalt je energieverbruik, en daarmee de kosten.

  Energie inkopen voor een goede prijs

  Een tweede, goede manier om de kosten ter verlagen is het slim inkopen van je energie. Als grootzakelijk verbruiker moet je je eigen energie inkopen. Het voordeel hiervan is dan dat je je eigen keuze kan maken over waar je je energie in wilt kopen. Het is dan ook verstandig de mogelijkheden af te wegen en de juiste keuze te maken. Kom je er niet helemaal uit of wil je graag advies? Neem dan gerust contact op!

  Als sportschool is de kans groot dat je onderdeel uitmaakt van een keten van sportscholen, of een branchevereniging. Voor het inkopen van je energie is het handig deze samenwerking te gebruiken en samen je energie in te kopen. Hiermee valt ook weer financieel voordeel te behalen. Je zult dan namelijk een lagere prijs betalen. Voor het inkopen van je energie kan je verschillende strategieën gebruiken:

  • De eerste strategie is het voor een vaste prijs in kopen van je energie. Dit houdt in dat het tarief wat je betaalt voor je energie gedurende het contract hetzelfde blijft. Aangezien de prijzen relatief hoog liggen momenteel, is deze strategie niet gunstig. De kans dat de prijzen zullen zakken is namelijk aanzienlijk.
  •  De tweede strategie is het inkopen met een variabele prijs. Logischerwijs verandert de prijs dan gedurende het contract. Wanneer de verwachting is dat de prijs van energie zal dalen kan deze strategie gunstig uitpakken. Wanneer je een uitbreiding of investering hebt gepland, en dus minder energie gaat verbruiken, kan deze strategie ook voordelig zijn.
  •  De derde strategie is het gemengd inkopen, dus voor zowel een vaste als voor een variabele prijs. Op deze manier kan je je risico’s wat meer spreiden.

  Compensatie voor de energiekosten?

  Als sportschool maak je op twee manieren kans op een compensatie. Enerzijds bestaat er de compensatie voor huishoudens, die ook bedoeld is voor kleinere ondernemingen. Die regeling heeft een volumeplafond. Of beter gezegd: deze regeling geldt tot een bepaald aantal volume energieverbruik, namelijk 1.200 m3 voor gas en 2.900 KWh voor elektra, per jaar. De kans is dus groot dat je sportschool meer verbruikt dan dit plafond en de regeling voor kleinverbruikers niet toereikend is. Ten tweede bestaat er momenteel nog de TEK regeling die bedoeld is voor grootverbruikers, ook binnen de sport. Kort gezegd is dit een tegemoetkoming voor energie intensieve mkb- ondernemingen. Om in aanmerking te komen voor deze regeling moet je een minimum verbruik hebben waarbij 7.5% van je omzet je energiekosten beslaan. Dit is hoog en daarom is de kans groot dat jouw sportschool net tussen deze twee regelingen valt, met als gevolg dat je niet in aanmerking komt voor de TEK regeling en maar een klein beetje compensatie ontvangt door de huishoudensregeling. Deze zal voor een sportschool te verwaarlozen zijn.

  Voorbeeld: De sportschool Slimfit heeft een verbruik van 6500 KWh in het jaar 2023. Het prijsplafond geldt echter maar tot 2.900KWh. Slimfit maakt dus een stuk meer kosten. Echter, deze kosten zijn minder dan 7.5% van hun omzet. Hierdoor komen zij niet in aanmerking voor de TEK regeling. Zij blijven zitten met hun kosten en de compensatie is niet genoeg om de kosten enigszins te kunnen dekken.

  Vraag je je af wat voor jouw sportschool het beste is en wil je graag advies? Zakelijke Energietarieven helpt je graag!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *