Menu Sluiten

Hoe om te gaan met stijgende kosten zakelijke energie in je vakantiepark?

Hoe om te gaan met stijgende energiekosten in je vakantiepark?

Voor veel mensen is één huis al een grote energiekostenpost. Laat staan als je een park vol met vakantiehuisjes hebt. Je wil je gasten niet beperken in hun vakantie en de gasten hoeven naar hun idee tóch niet te betalen voor hun energieverbruik. Als gevolg hiervan gebruiken zij veel energie en stijgen jouw kosten, terwijl jij ze zo veel mogelijk wil beperken. Gelukkig valt er op het gebied van zakelijke energie op een vakantiepark veel winst te behalen! Heb je al verduurzaamt? Kan je misschien heffingskorting krijgen? Lees daarom verder!

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Hoe bespaar ik op mijn energiebelasting?

  Vaak betalen ondernemers teveel energiebelasting, terwijl ze het zelf niet door hebben. Wanneer het bedrijf een vaste locatie heeft met een verblijfsfunctie kan de ondernemer bij de Belastingdienst heffingskorting aanvragen op de energiebelasting. Dit geldt ook voor een vakantiepark.

  Op een groot WOZ- object als een vakantiepark staan vaak ook een aantal elektriciteitsmeters, om zo het verbruik per huisje te kunnen meten. Doordat je per elektriciteitsmeter belasting betaalt wordt dit ook een kostenpost, terwijl hier veel winst valt te behalen aangezien sommige meters waarschijnlijk overbodig zijn. Door het clusteren van deze meters zijn er minder elektriciteitsmeters nodig en betaal je dan ook minder belasting. Naast dat het clusteren in financieel opzicht aantrekkelijk is, is het ook verplicht. Het is ook mogelijk om de clustering door te voeren met terugwerkende kracht. Ook hiermee valt geld te besparen.

  Heb je vragen over het clusteren en wil je weten wat voor jou verstandig is? Bij Zakelijke Energietarieven kunnen wij je voorzien van advies.

  Let op fouten in de energierekening!

  Als vakantiepark ben je hoogstwaarschijnlijk als grootzakelijk energieverbruiker aan te merken. Als grootzakelijk verbruiker is het gebruikelijk dat je per maand twee facturen ontvangt: één voor het energieverbruik en één voor het netbeheer. Dat zijn 24 facturen per jaar, oftewel 24 betalingen per jaar. Voor de facturen van het energieverbruik is het wettelijk verplicht dat het bedrag per factuurstermijn wordt berekend. De kans is groot dat er in een van die vele facturen een foutje staat. Door zo’n fout betaal je mogelijk teveel belasting. Het is daarom verstandig de facturen te laten checken op mogelijke fouten. Hiermee bespaar je dan kosten.

  Bij Zakelijke energietarieven kunnen wij uw facturen controleren op fouten.

  Je energie slim inkopen

  Naast het controleren van je facturen is het verstandig om aandacht te besteden aan het voordeling inkopen van je energie. Wanneer je grootzakelijk energie verbruikt koop je je eigen energie in, waarbij je zelf de keuze maakt waar je je energie wil inkopen. Het is dan ook verstandig de opties naast elkaar te leggen en de beste keuze te maken. Wanneer je als vakantiepark onderdeel uitmaakt van een keten is het mogelijk samen zakelijke energie in te kopen. Hier valt dan ook veel financieel voordeel mee te behalen. Het is van belang om goed na te gaan wat je geschatte verbruik zal zijn tijdens het afsluiten van een contract aangezien je kosten hoger uit kunnen vallen wanneer je daadwerkelijke verbruik een stuk hoger of lager blijkt te zijn dan je gecontracteerde volume

  Kostenbesparing door verduurzaming

  Tegenwoordig is verduurzaming een groot onderwerp. Mensen voelen zich zelfs moreel verplicht zich bezig te houden met verduurzaming. Ook voor vakantieparken is het een relevante topic. Er zijn zelfs mensen die hun bestemming uitkiezen op de duurzaamheid van het park. Een vakantiepark doet er dan dus goed aan om te verduurzamen wat betreft zakelijke energie. Er zijn vele manieren om door te verduurzamen de kosten te verminderen. Enkele praktische voorbeelden:

  Lodewijk loopt eens over Vakantiepark Outdoors Holten en ziet al de daken van de huisjes en accommodaties. Hij bedenkt zich dan om zonnepanelen te installeren op de daken. Zo kan hij duurzaam energie opwekken en deze gebruiken voor de nodige energie op het park

  Vakantiepark Outdoors Holten vervangt alle lampjes met duurzame LED- verlichting met bewegingssensoren. Door de sensoren wordt er minder energie verbruikt. Daarnaast gaat LED- verlichting langer mee.

  Bij Zakelijke Energietarieven  helpen we ondernemers graag met de energiezaken. Wanneer je vragen hebt kun je uiteraard bij ons terecht!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *