Menu Sluiten

Slim zakelijke energie inkopen voor uw groothandel in groente en fruit

Slim zakelijke energie inkopen voor uw groothandel in groente en fruit

Groothandels voor groente en fruit draaien dag en nacht door. Als grootzakelijk bedrijf is uw energieverbruik een van de grootste kostenposten van uw bedrijf. Daarom is het belangrijk dat goed wordt nagedacht over een slimme inkoopstrategie voor zakelijke energie voor uw groothandel in groente en fruit. Naast een inkoopstrategie kunnen duurzaamheidsmaatregelen ook een slimme zet zijn om enerzijds te besparen op uw zakelijke energie en anderzijds een duurzaam imago te verkrijgen. Wij vertellen er u in deze blogpost meer over.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Voordelig inkopen: zakelijke energie groothandel in groente en fruit

  Zakelijke energie is een van de grootste kostenposten voor groothandels in groente en fruit. Het hanteren van een inkoopstrategie kan u veel opleveren. Met een inkoopstrategie kijkt u naar de ontwikkelingen van de prijzen op de energiemarkten en past u daar uw inkopen op aan. Grofweg zijn er twee inkoopstrategieën waar veel gebruik van wordt gemaakt. Een inkoopstrategie met een vaste energieprijs kan gunstig zijn als de marktprijs op het moment van inkopen erg laag is ten opzichte van eerdere trends.

  Bij een inkoopstrategie met een variabele inkoopprijs verandert uw energietarief mee met de ontwikkelingen op de energiemarkt. Dan kunt u meeprofiteren van prijsdalingen. Wilt u meer weten over de verschillende inkoopstrategieën? Welke inkoopstrategie voor zakelijke energie is het beste voor mij groothandel in groente en fruit? Bel ons gerust eens bij interesse. Wij van Zakelijke Energietarieven denken graag met u mee en kunnen daarnaast ook de inkoop voor u regelen. Zo bent u compleet ontzorgd op het gebied van zakelijke energie.

  De energiebesparingsplicht voor groothandels groente en fruit

  Het zal u niet zijn ontgaan dat de overheid verschillende branches, waaronder de groothandels, hebben verplicht om duurzaamheidsmaatregelen te nemen. Deze energiebesparingsplicht geldt krachtens de Wet Milieubeheer als u meer dan 25.000 m3 gas gebruikt of meer dan 50.000 kWh elektriciteit. Met deze energiebesparingsplicht doet u niet alleen een waardevolle bijdrage aan de bescherming van het klimaat, maar bespaart u zelf ook geld. De mogelijkheden tot verduurzaming zijn talrijk.

  Verduurzamen gebouw als groothandel

  U kunt bijvoorbeeld beginnen met het verduurzamen van uw gebouw. Denk bijvoorbeeld aan het versterken van uw isolatie en de toepassing van energiezuinige verlichting. Verder kan de inzet van slimme meters u ook een goed inzicht geven in uw energieverbruik en waar u mogelijke bespaarkansen op uw zakelijke energie laat liggen. Er zijn tegenwoordig zelfs slimme meters die rekening houden met aanstaande weersvoorspellingen. Doet u aan bezorging? Let er dan op dat in meerdere steden vanaf 2025 emissievrije zones aanwezig zullen zijn, waar u alleen met elektrische voertuigen kunt komen. Het is daarom slim om na te denken over de aanschaf van elektrisch vervoer. Dit kan een flinke investering zijn, maar gelukkig heeft de overheid hier een subsidie voor beschikbaar gesteld. U betaalt daarnaast tot en met 2024 geen motorrijtuigenbelasting. Verder is elektriciteit, helemaal als u het deels zelf opwekt met bijvoorbeeld zonnepanelen ook voordeliger dan benzine of diesel.

  Verduurzamingsmaatregelen kosten uiteraard ook geld. Gelukkig heeft de overheid, ter bevordering van energiezuinig ondernemen, diverse subsidies en regelingen beschikbaar gesteld waar ook u een beroep op kunt doen. Voor welke subsidies en regelingen komen groothandels in groente en fruit in aanmerking? De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) kunt u bijvoorbeeld aanvragen vooraf aan het aanschaffen van duurzame oplossingen voor uw bedrijf zoals warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen. De Energie-investeringsaftrek (EIA) is fiscaal gezien een interessante regeling. Met de EIA kunt u tot 45% van de kosten voor duurzaamheidsinvesteringen van uw fiscale winst aftrekken. Daar kunt u rond de 11% voordeel mee behalen.

  Simpel en snel geld besparen op uw energiebelasting door te clusteren

  Veel ondernemers zien een simpele, doch effectieve bespaartip over het hoofd. Veel bedrijven met een omvangrijk terrein en/of gebouw hebben meerdere elektriciteitsmeters en tussenmeters aanwezig. Als u deze meters clustert, kunt u veel geld besparen op uw energiebelasting. U betaalt immers per elektriciteitsmeter energiebelasting. Hoe werkt dat? Alle meters binnen één WOZ-object tellen na clusteren als één. Sommige bedrijven hebben wel tussen 3-5 elektriciteitsmeters op hun terrein en laten hier een enorme bespaarkans liggen.

  Een handige tip hierbij is dat u met terugwerkende kracht van maximaal 5 jaar kunt clusteren. Laat deze kans dus niet liggen! Wij van Zakelijke Energietarieven hebben al bij meerdere bedrijven clustering uitgevoerd. Veel ondernemers weten niet precies waar alle (tussen)meters zich bevinden. Daar hoeft u zich niet druk om te maken. Wij brengen al uw meters in kaart en regelen hierna ook direct het clusteren. Zo bent u meteen ontzorgd en kunt u geld gaan besparen. Interesse? Neem dan gerust contact met ons op.

  Zakelijke Energietarieven regelt voordelige zakelijke energie groothandel groente en fruit

  Verduurzaming? Inkoop van zakelijke energie? Inkoopstrategieën voor gas? Het effectief bijhouden van alles op het gebied van zakelijke energie van uw groothandel voor groente en fruit kan een tijdrovende klus zijn. Daarom nemen wij van Zakelijke Energietarieven deze graag van u over, net als wij doen voor veel leden van het GroentenFruit Huis. Wilt u ook ontzorgd zijn van al uw energiezaken? Wilt u ook alles uit de energiemarkt halen en zo veel mogelijk geld besparen op deze kostenpost? Neem contact met ons op en wij maken graag kennis met u.  

  Albert, Energie Analist

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *