Menu Sluiten

Op de meest voordelige manier zakelijke energie inkopen voor de zware industrie? Wij kunnen u helpen.

Op de meest voordelige manier zakelijke energie inkopen voor de zware industrie? Wij kunnen u helpen.

De zware industrie kenmerkt zich door haar hoge gas- en energieverbruik. Door onder andere de inval van Rusland in Oekraïne zijn de prijzen van zakelijke energie en gas de afgelopen maanden de pan uit gerezen. Helemaal voor de zware industrie is dat erg vervelend, omdat kleine prijsverschillen bij grootzakelijke bedrijven al een grote impact kunnen hebben op de uiteindelijke energierekening. Gelukkig valt er op het gebied van zakelijke energie veel te behalen voor de zware industrie. Heeft u al een inkoopstrategie voor uw zakelijke energie en gas? Haalt u al bespaarmethoden uit verduurzaming?

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Met een inkoopstrategie voor gas en zakelijke energie uw kostprijs zo laag mogelijk houden?

  Om uw concurrentie voor te blijven, is het essentieel dat u de kostprijs voor uw producten zo laag mogelijk houdt. Dit kunt u doen door uw gas en zakelijke energie in te kopen aan de hang van een inkoopstrategie. Helemaal als grootzakelijk bedrijf is een inkoopstrategie eigenlijk vrijwel onmisbaar, omdat kleine prijsdalingen- of stijgingen al een grote invloed kunnen hebben op uw uiteindelijke energie- en gasrekening.

  Gas kunt u inkopen op de TTF-markt voor een vaste prijs of op de LEBA-markt voor een variabele prijs. Zakelijke energie voor de zware industrie koopt u in op de ENDEX-markt voor een vaste prijs of op de APX/EPEX-markt voor een variabele prijs. Veel ondernemingen in de zware industrie kopen hun zakelijke energie en gas verspreid over de verschillende markten in, om prijsrisico’s in de toekomst zo veel mogelijk af te dekken. Daarnaast is het ook mogelijk om volledig met de markt mee te gaan aan de hand van een volledig variabele inkoopstrategie, of juist de markt helemaal vast te zetten met een vaste inkoopstrategie. Laatstgenoemde strategie is nu niet handig, omdat de prijzen voor gas en zakelijke energie erg laag liggen, maar kan wel weer aan te raden zijn als de prijs over een bepaalde tijd weer erg laag ligt. Wilt u grootschalig gaan verduurzamen? Dan is een variabele inkoopstrategie juist weer aan te raden, omdat uw energieverbruik en gasverbruik dan omlaag kunnen gaan, waardoor u meer risico met de prijzen kunt nemen.

  Bij Zakelijke Energietarieven nemen wij graag uw energiezaken uit handen. Wij hebben experts in dienst die de ontwikkelingen op de energiemarkten nauwkeurig volgen, om u zo van advies op maat te kunnen voorzien op het gebied van de inkoop van gas en zakelijke energie voor de zware industrie. Wij luisteren daarbij altijd nauwlettend naar uw behoeftes op gebied van bijvoorbeeld de mate van risico die u op de energiemarkt wilt nemen. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

  Met hedgen toekomstige prijsrisico’s voor zakelijke energie in de zware industrie afdekken?

  Risico op prijsstijgingen voor zakelijke energie en gas blijft altijd aanwezig en is niet altijd voorspelbaar. Wilt u toekomstige, onvoorziene prijsrisico’s zo veel mogelijk afdekken? Dan kunt u hedgen overwegen. Met hedgen kunt u een financieel risico afdekken door elders een investering te doen waarmee een toekomstig risico, zoals een prijsstijging van gas en zakelijke energie wordt afgedekt.

  Een praktijkvoorbeeld:

  Bedrijf A is actief in de zware industrie en wil geen risico lopen op toekomstige, onvoorziene prijsstijgingen voor zakelijke energie, dus besluit te gaan hedgen. A kan dan besluiten om een termijncontract voor zakelijke energie in te kopen, voor een bepaalde periode in de toekomst, bijvoorbeeld voor 2024. Indien de kosten voor zakelijke energie in dat jaar zullen stijgen, kan A tevens verdienen aan het eerder ingekochte contract. Daar dekt A dan de kasstroom mee af.

  Hoe kan de zware industrie verduurzamen?

  Naast het inkopen van zakelijke energie en gas kunnen wij van Zakelijke Energietarieven u ook adviseren over het verduurzamen van uw bedrijf. Duurzaamheid is immers populair. Steeds meer bedrijven en consumenten hechten bij hun aankoop waarde aan de mate van duurzaamheid in het productieproces en van de materialen. Het is daarom essentieel voor de zware industrie om ook te gaan verduurzamen. Op het gebied van zakelijke energie is verduurzaming van de zware industrie ook erg interessant.

  Veel bedrijven investeren daarnaast in zonnepanelen. Ook voor de zware industrie kunnen zonnepanelen erg interessant zijn, omdat u dan uw energiekosten flink naar beneden kunt halen, omdat u nu een deel tot al uw zakelijke energie zelf opwekt. Steeds meer bedrijven besluiten daarnaast om een batterij aan te schaffen waarin zij overtollig opgewekte zonne-energie kunnen opslaan. Deze extra energie kan worden gebruikt op dagen met weinig zon, of als noodvoorraad bij storingen. Ook voor de aanschaf van zonnepanelen kunt u bij u terecht. Onze medewerkers hebben al meerdere bedrijven voorzien van zonnepanelen voor voordelige prijzen. Daarnaast regelen wij ook de installatie. Zo heeft u daar geen omkijken meer naar.

  Naast uw productieproces kunnen ook uw gebouwen zelf vaak goed worden verduurzaamd. Tegenwoordig zijn er veel slimme producten voorhanden waarmee u duurzamer, maar ook voordeliger uit kunt zijn. Denk bijvoorbeeld aan LED-verlichting dat werkt op bewegingssensoren, isolatie van uw gebouwen en slimme meters die anticiperen op de weersvoorspellingen.

  Goedkope zakelijke energie voor bedrijf in de zware industrie via Zakelijke Energietarieven

  Wij van Zakelijke Energietarieven zijn al meer dan 10 jaar van verschillende grootzakelijke bedrijven in de industrie partner in zakelijke energie, gas en duurzaamheid. Wij vergelijken constant het aanbod van energieleveranciers, adviseren u over de keuze voor de juiste inkoopstrategie en kunnen daarnaast ook helpen met het verduurzamen van uw bedrijf. Op het gebied van zakelijke energie valt er veel te behalen voor de zware industrie. Benieuwd hoe? Wij van Zakelijke Energietarieven zijn uw energiepartner in al uw energiezaken. Neem gerust eens contact met ons op bij interesse en vragen.

  Albert, Energie Analist

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *