Menu Sluiten

Zo bespaart u geld op zakelijke energie voor uw sloopbedrijf

Zo bespaart u geld op zakelijke energie voor uw sloopbedrijf

Zakelijke energie is voor veel ondernemers in de afgelopen maanden een stuk duurder geworden dan voorheen. Ook een sloopbedrijf heeft hier mee te maken. Gelukkig valt er op het gebied van zakelijke energie veel te behalen voor sloopbedrijven. Door op het juiste moment uw zakelijke energiecontract af te sluiten en een inkoopstrategie te hanteren, kunt u uw energiekosten lager houden dan die van concurrenten die zonder inkoopstrategie te werk gaan. Benieuwd hoe?

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Wat is het beste moment om zakelijke energie in te kopen voor mijn sloopbedrijf?

  U kunt zelf invloed uitoefenen op welke prijs u uiteindelijk voor uw zakelijke energie gaat betalen. Een van die manieren is door uw zakelijke energie op het juiste moment in te kopen. Wat is het goedkoopste moment om uw zakelijke energie in te kopen? Voor veel ondernemers is het einde van het jaar het meest logische moment om zakelijke energie in te kopen. De meeste energiecontracten verlopen dan. Gevolg hiervan is dat de vraag aan het einde van het jaar dus hoger is ten opzichte van een gelijkblijvend aanbod. Energie koopt u als zakelijke klant in op de energiemarkt, waar de prijs voor zakelijke energie tot stand komt op basis van vraag en aanbod. Voor bedrijven met grootzakelijke energiecontracten zoals sloopbedrijven kan een kleine stijging in de energieprijs door een stijging van de vraag al een groot financieel nadeel met zich meebrengen.

  Voorbeeld:

  Sloopbedrijf X heeft haar zakelijke energiecontract op tijd opgezegd en wilt bij een andere leverancier een nieuw contract voor zakelijke energie aangaan. Als X daarmee wacht tot aan het einde van het jaar, loopt ze een grote bespaarkans mis, omdat de marktprijs dan relatief een stuk hoger ligt dan de rest van het jaar. Had X in oktober haar energiecontract afgesloten, was het bedrijf een stuk goedkoper uit geweest.

  Wanneer moet ik dan wél zakelijke energie voor mijn sloopbedrijf inkopen? Er is geen ‘perfect’ moment aan te wijzen, maar door de marktontwikkelingen goed in de gaten te houden kunnen wij wel voordelige momenten herkennen in de toekomst waarop u kunt inspelen. Hoe werkt dat? Als in de toekomst prijsdalingen worden verwacht en de tarieven redelijk hoog zijn, is het niet slim om voor een lange termijn zakelijke energie in te kopen. Als de tarieven nu juist laag zijn, is het andersom weer slim om voor een lange termijn in te kopen.

  Let u ten slotte ook op de opzegtermijn van uw huidige energiecontract? Wij adviseren u dan ook om deze op tijd op te zeggen. Daarbij is het goed om te weten dat u als u opzegt dus nog tijd hebt om een nieuw contract te zoeken. Tot 7 werkdagen na het verlopen van uw oude energiecontract kunt u zoeken naar een nieuw contract.

  Wat is de beste inkoopstrategie voor zakelijke energie voor mijn sloopbedrijf?

  Bij een gunstig inkoopmoment voor zakelijke energie blijft het niet. Ook een strategie voor het inkopen van zakelijke energie kan u als grootzakelijk bedrijf een gunstige bespaarmogelijkheid opleveren. Wat is een inkoopstrategie voor zakelijke energie? U heeft hierboven kunnen lezen dat de energiemarkt onderhavig is aan prijsschommelingen door wijzigingen van de vraag en/of het aanbod van zakelijke energie.

  U kunt op twee markten uw zakelijke energie inkopen. Wat is het verschil tussen deze energiemarkten? Op de APX/EPEX-markt koopt u zakelijke energie in voor een prijs die per uur wisselt. Op de ENDEX-markt koopt u zakelijke energie in voor een vaste prijs. De prijs voor zakelijke energie verandert op de ENDEX-markt per dag en u betaalt voor een afgesproken periode dan ook de dagprijs op de dag waarop u de markt betreedt.  

  De keuze tussen de markten is dus afhankelijk van wat u wilt. Wilt u profiteren van prijsdalingen op de APX/EPEX, maar ook het risico lopen op prijsstijgingen? Gaat u liever voor de zekerheid van de ENDEX-markt, maar dan ook het risico dat u een prijsdaling misloopt? Voor grootzakelijke afnemers van zakelijke energie kan een klein verschil uiteindelijk onder de streep al veel besparingen met zich meebrengen. Wilt u weten wat voor u de voordeligste inkoopstrategie kan zijn? Wij voorzien u graag van advies.

  Hoe kan mijn sloopbedrijf verduurzamen?

  De overheid heeft in de transitie naar een duurzamer Nederland de energiebesparingsplicht ingeroepen. Ook sloopbedrijven kunnen aan deze plicht moeten voldoen. Krachtens de Wet Milieubeheer valt u onder deze plicht als u meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas verbruikt. Wat betekent deze energiebesparingsplicht voor uw sloopbedrijf? U dient energiebesparende maatregelen te nemen die een terugverdientijd hebben van maximaal 5 jaar. Dit dient u tevens aan de overheid te rapporteren.

  Om bedrijven aan te moedigen duurzamer te werk te gaan, heeft de overheid verschillende subsidies en regelingen beschikbaar waar u als ondernemer een beroep op kunt doen. Zo kunt u een beroep doen op de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie) voor bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen. Een andere interessante energiesubsidie is de EIA (Energie Investeringsaftrek). De EIA maakt het mogelijk dat u tot 45% van uw investeringskosten voor duurzaam ondernemen af kunt trekken van uw fiscale winst.

  Zakelijke Energietarieven helpt u graag verder!

  Bij Zakelijke Energietarieven hebben wij al meer dan 10 jaar ervaring op de markt voor zakelijke energie. Hierdoor kunnen wij met hoe precisie voorspellen hoe de energieprijs zich door de tijd heen gaat ontwikkelen. Wij begrijpen immers dat u het al druk genoeg heeft met andere zaken dan uw energie. Daarom doen wij graag uw energiezaken voor u. Daarnaast kunnen wij u dus ook adviseren over de voordeligste inkoopstrategie, afhankelijk van uw voorkeuren en de verwachte prijsontwikkelingen. Daarnaast kunnen wij u ook adviseren over duurzaamheid, subsidies hiervoor en talloze andere energiezaken.

  Wilt u ook zo veel mogelijk voordeel behalen op het gebied van zakelijke energie? Heeft u een energie-gerelateerde vraag? Neem dan gerust eens contact met ons op. Onze medewerkers staan voor u klaar.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *