Menu Sluiten

Zo krijgt u het beste zakelijke energiecontract voor de industrie!

Zo krijgt u het beste zakelijke energiecontract voor de industrie!

De industrie in Nederland gaat dag en nacht door. Als grootverbruiker van zakelijke energie in de industrie is het essentieel een zo voordelig mogelijk energiecontract te hebben. Zo kunt u de kostprijs van uw producten zo laag mogelijk houden en uzelf daarmee goed onderscheiden van concurrenten. Gelukkig zijn er op het gebied van zakelijke energie veel bespaarkansen voor de industrie. Wanneer is de energieprijs het laagst? Kan ik voor de industrie mijn zakelijke energie het beste op de dagmarkt of de termijnmarkt inkopen?

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Hoe koop ik zo voordelig mogelijk zakelijke energie in voor de industrie?

  Voor de industrie is het belangrijk dat de kostprijs van de geproduceerde waren zo laag mogelijk blijft, om een sterke positie tegenover concurrenten te krijgen en om zo veel mogelijk winst te genereren. Door slim zakelijke energie in te kopen, kunt u onder de streep veel geld besparen op uw energierekeningen.

  Zakelijke energie kunt u op de dagmarkt of de termijnmarkt inkopen. Op de termijnmarkt koopt u energie in voor een lange termijn voor de marktprijs van dit moment. Voordelig als u wilt weten wat uw energiekosten zijn voor de komende tijd, maar minder voordelig op dit moment omdat op dit moment de prijzen voor zakelijke energie erg hoog zijn. Mocht de prijs in de komende maanden gaan dalen, zit u met duur contract. Daarom is het op dit moment beter om zakelijke energie in te kopen op de dagmarkt. Op de dagmarkt wordt de energieprijs per uur aangepast aan de hand van vraag en aanbod. Zo kunt u profiteren van prijsdalingen en punctueel op lage punten energie inkopen.

  Meer voordeel halen uit zakelijke energie voor industrie

  Verbruikt u ’s nachts ook zakelijke energie? Bijvoorbeeld omdat uw machines in de nachtelijke uren doorwerken of omdat u gebruik maakt van koelingen. Dan is dat een extra goede reden om gebruik te maken van de dagmarkt. ’s Nachts is zakelijke energie door de afgenomen vraag een stuk lager dan overdag. Daar kunt u, anders dan als u op de termijnmarkt had ingekocht, goed van profiteren.

  Ten slotte is het ook altijd mogelijk om de inkoop van uw zakelijke energie gespreid te doen. Wat houdt dat in? U kiest de percentages waarin u op de dag- en de termijnmarkt wilt inkopen. Op die manier kunt u uw risico wat spreiden en alsnog prijsdalingen op de energiemarkt benutten.

  Een voorbeeld:

  Een fabrikant besluit gespreid zijn zakelijke energie in te kopen. 60% wordt op de dagmarkt ingekocht en 40% op de termijnmarkt. Als er dalen zijn, koopt de fabrikant snel voor een termijn zakelijke energie in op de termijnmarkt, daarnaast loopt de dagmarkt gewoon door en kan de fabrikant ook daar prijsdalingen benutten. Mocht de energieprijs plots stijgen, dan heeft de fabrikant de lagere prijs van de vooraf ingekochte termijnmarkt nog om de stijgingen op de dagmarkt te compenseren.

  Hoe kan ik besparen op mijn zakelijke energie met leegstand?

  In de industrie krijgt men regelmatig te maken met tijdelijke leegstand, bijvoorbeeld als er wordt verbouwd. Veel ondernemers laten hun energiecontracten dan gewoon doorlopen. Daar maken zij echter een grote fout. Tijdens een leegstandperiode kunnen wij voor u een leegstandmodule afsluiten bij uw zakelijke energieleverancier. U betaalt dan een verlaagd, vast tarief gedurende de tijd dat het pand leegstaat. Zo betaalt u nooit te veel in verhouding met uw daadwerkelijke energieverbruik.

  Voldoet u al aan de aankomende wettelijke verplichting voor Energielabel C?

  Opgelet! Met ingang van 1 januari 2023 moeten alle kantoorgebouwen in Nederland verplicht Energielabel C hebben of hoger. Voor bedrijven in de industrie kan deze verplichting ook gelden. Moet u voldoen aan deze wettelijke verplichting? Dat moet blijken uit het Bouwbesluit 2012: heeft uw gebouw een gebruiksoppervlakte aan kantoorfuncties van minimaal 50% van de totale oppervlakte én is deze kantooroppervlakte groter dan 100 m2? Dan heeft u de Energielabel C-verplichting. Gevolg hiervan is dat u een energielabel op moet laten stellen. Deze dient minimaal C te bedragen. Als u hier niet aan voldoet, dient u snel en aantoonbaar maatregelen te treffen, op straffe van een bestuurlijke boete of andere maatregel.

  Heeft u nog geen energielabel aangevraagd? Twijfelt u of u wel valt onder de wettelijke verplichting? Wilt u weten hoe u kunt verduurzamen? Wij van Zakelijke Energietarieven kunnen voor u de aanvraag doen en kunnen u daarnaast ook helpen met verduurzamen. Zo kunnen wij voor u zonnepanelen aanschaffen en monteren. Valt u niet onder de wettelijke verplichting van Energielabel C? Ook dan is het aan te raden om na te denken over verduurzamingsmaatregelen. Neem bij interesse contact met ons op om erachter te komen wat wij voor u kunnen betekenen.

  Helemaal ontzorgd zijn met Zakelijke Energietarieven?

  Wij van Zakelijke Energietarieven houden de hele dag door de energiemarkt in de gaten en staan in nauw contact met verschillende energieleveranciers, teneinde zo elke keer weer voor onze klanten de voordeligste energiecontracten te regelen. Bij energiecontracten laten wij het niet zitten, wij nemen al uw taken over met betrekking op zakelijke energie in de industrie. Onze experts staan dagelijks voor u klaar om u te helpen met al uw energiezaken en al uw vragen te beantwoorden, zoals wij voor veel leden van bijvoorbeeld de Metaalunie doen.

  Bent u ondernemer in de industrie en wilt u ook een gespecialiseerde en ervaren energiepartner die de zakelijke energie voor uw onderneming regelt? Bij Zakelijke Energietarieven bent u dan aan het juiste adres. Neem gerust bij interesse en vragen contact met ons op.

  Albert, Energie Analist

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *