Menu Sluiten

Zakelijke energie voor uw viskwekerij: lees deze drie bespaartips!

Zakelijke energie voor uw viskwekerij: lees deze drie bespaartips!

Voor veel viskwekers is zakelijke energie een van de grootste kostenposten. Gelukkig valt er voor grootzakelijke bedrijven zoals de viskwekerij veel te behalen op het gebied van zakelijke energie. Met de juiste inkoopstrategie voor uw zakelijke energie kunt u bijvoorbeeld veel geld besparen op de kostprijs ten opzichte van uw concurrenten. Daarnaast bestaan er ook talloze slimme trucs die besparing op uw energiekosten met zich meebrengen. Wat doet u om op uw zakelijke energie te besparen? Hoe kunt u als viskweker het beste verduurzamen?

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Tip 1. Bespaar als viskweker op de kosten voor zakelijke energie met een inkoopstrategie

  Viskwekers zijn grootzakelijk, zakelijke energie is dan ook vaak een van de grootste kostenkosten. Gelukkig kunt u uw energiekosten zo laag mogelijk houden door een inkoopstrategie te hanteren. Wat de beste inkoopstrategie is, is voor elk bedrijf anders. Afhankelijk van de mate van risico die u durft te nemen, kunt u beslissen op welke markt u uw zakelijke energie wilt inkopen: de dagmarkt of de termijnmarkt.

  Op de dagmarkt koopt u zakelijke energie in voor een prijs die per uur verandert. U betaalt achteraf per maand de gemiddelde prijs over die maand. De prijs verandert aan de hand van vraag en aanbod van zakelijke energie. Bedrijven kiezen voor de dagmarkt om te kunnen profiteren van prijsdalingen. Een lagere kostprijs door lage energiekosten kan u een sterke positie geven ten opzichte van uw concurrenten. Over het algemeen is de dagmarkt voordeliger dan de termijnmarkt. Meer dan 60% van de ondernemers kopen hun zakelijke energie op deze markt. De dagmarkt is ook interessant voor viskwekers omdat deze goed kunnen profiteren van de daluren ’s nachts, waarop de vraag naar zakelijke energie klein is en de prijs dus ook lager ligt.

  De dagmarkt heeft uiteraard ook een nadeel, als de energieprijzen stijgen, heeft u hier ook mee te maken. De dagmarkt blijft dus onvoorspelbaar. Heeft u liever meer voorspelbaarheid? Dan kunt u beter op de termijnmarkt de zakelijke energie voor uw viskwekerij inkopen. Op de termijnmarkt koopt u zakelijke energie in voor een vaste prijs per maand. De prijs die u maandelijks betaalt is de marktprijs die op het moment van toetreden op de markt gold. De prijs op de termijnmarkt verandert per dag. Onze energie-experts kunnen u helpen met het kiezen van de voordeligste dag om op de termijnmarkt toe te treden. Ook daar kunt u uzelf uiteraard goed mee onderscheiden van uw concurrenten.

  Wilt u advies over wat voor u als viskweker de beste inkoopstrategie voor zakelijke energie is? Onze medewerkers voorzien u graag van advies op maat.

  Tip 2. Reduceer de belasting voor de zakelijke energie van uw viskwekerij door te clusteren

  Veel viskwekers hebben een omvangrijk terrein waarop zij hun werkzaamheden verrichten. Op deze terreinen zijn vaak meerdere elektriciteitsmeters aanwezig en bijbehorende tussenmeters. Per elektriciteitsmeter betaalt u belasting. Wat veel ondernemers over het hoofd zien, is dat door de op uw terrein aanwezige elektriciteitsmeters te clusteren, u veel geld kunt besparen. Geclusterde meters tellen voor één. Interesse in deze bespaarmogelijkheid? Bij Zakelijke Energietarieven kunnen wij de op uw terrein aanwezige meters voor u in kaart brengen en kunnen wij ook het clusteren voor u regelen. Zo kunt u snel gaan profiteren van deze bespaarmogelijkheid. Wilt u ook nooit meer te veel energiebelasting betalen? Neem dan contact met ons op.

  Tip 3. Bespaar veel geld met duurzaamheid

  Duurzaamheid is een belangrijk topic geworden in onze samenleving. Steeds meer consumenten nemen de mate van duurzaamheid mee bij hun keuze voor welk product ze gaan. Daarom is het belangrijk om na te gaan denken over manieren om uw bedrijfsvoering zo duurzaam mogelijk in te gaan richten. Daar draagt u niet alleen mee bij aan het klimaat, maar u kunt er zelf ook veel geld mee besparen.

  Gebruikt u al een warmtekrachtkoppelingssysteem? Het reguleren van het water waarin de palingen zitten kost veel stroom en gas, en dus geld. Door de installatie van een WKK-systeem kunt u het water van uw kwekerij perfect op peil houden en kan uw gas- en stroomverbruik zelfs geld opleveren. Hoe werkt dat? Een warmtekrachtkoppelingssysteem verbrandt gas, wat stroom en warmte oplevert. Deze opgewekte warmte kunt u gebruiken voor het reguleren van het water waar de vissen in zitten en de rest van uw panden. De stroom die u naast de warmte hebt opgewekt, kunt u niet opslaan, maar kunt u wel doorverkopen aan uw energieleverancier. Daarmee kunt u de inkoopprijs van uw gas compenseren.

  Een warmtekrachtkoppelingssysteem is niet het enige dat u kunt inzetten om duurzamer te werk te gaan. Heeft u wel eens nagedacht over een investering in zonnepanelen? U kunt met zonnepanelen een deel van de zakelijke energie voor uw viskwekerij zelf opwekken. Onze medewerkers kunnen een zo voordelig mogelijke aanschaf van zonnepanelen voor u regelen en komen de zonnepanelen ook graag voor u monteren. Wist u daarnaast dat er meerdere subsidies beschikbaar zijn voor de verduurzaming van uw viskwekerij? Een voorbeeld hiervan is de SDE++. Deze subsidie kunnen ondernemers aanvragen voor innovaties om hun CO2-uitstoot te verminderen, of zelf duurzame energie willen produceren. Zonnepanelen en warmtepompen zijn hier een voorbeeld van.

  Met Zakelijke Energietarieven als uw allround energiepartner aan de slag?

  Bij Zakelijke Energietarieven begrijpen wij dat u het druk genoeg heeft met andere bezigheden dan uw zakelijke energie. Daarom staan wij voor u klaar om al uw energiezaken uit handen te nemen. Doordat wij al ruim 10 ervaring op de energiemarkt hebben, kunnen wij voor elk bedrijf apart kunnen bepalen wat hun behoeftes zijn en dus maatwerk leveren. Op het gebied van zakelijke energie valt veel te behalen voor viskwekers. Bovenstaande drie tips zijn slechts een kleine greep uit de stapel van mogelijkheden om te besparen op de kosten voor de zakelijke energie van uw viskwekerij. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin wij u graag vertellen wat wij voor u kunnen betekenen.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *