Menu Sluiten

Zakelijke energie voor laadstations? Ontdek de beste inkoopstrategie

Zo veel mogelijk voordeel behalen op de zakelijke energie voor laadstations? Lees dan snel verder!

De vraag naar zakelijke energie voor laadstations is groot. Dat komt omdat steeds meer Nederlanders en ondernemers in Nederland gaan over op het gebruik van elektrische auto’s. Er valt veel te behalen op het gebied van zakelijke energie voor laadstations. Door slim uw zakelijke energie in te kopen en (deels) zelf energie op te wekken kunt u veel op uw energierekening besparen.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Met de inzet van zonnepanelen duurzaam en voordelig te werk gaan om zo te besparen op zakelijke energie van laadstations

  Steeds meer laadstations maken gebruik van zonnepanelen om groene, gratis energie te kunnen leveren. De panelen kunt u plaatsen op daken boven het laadstation, of op naburige grond. Op zonnige dagen kunnen zonnepanelen meer energie genereren dan nodig is. Daar is gelukkig ook al een oplossing voor. Bedrijven die zich kwalificeren als kleinzakelijk, kunnen overtollig opgewekte stroom salderen: deze mag terug worden geleverd tegen betaling. Kleinzakelijke bedrijven hebben een stroomaansluiting van kleiner dan 3×80 Ampère. De meeste laadstations zullen echter als grootzakelijk kwalificeren: daarvan is sprake als de capaciteit van uw stroomaansluiting groter is dan 3×80 Ampère. Grootzakelijke bedrijven kunnen niet salderen, maar kunnen wel een bepaalde vergoeding krijgen voor teruggeleverde groene stroom uit zonnepanelen.

  Daarnaast is het ook mogelijk om overtollig opgewekte stroom in een batterij op te slaan die kan worden gebruikt bij nood. Als er bijvoorbeeld een lange winter is voorspeld of minder zon schijnt in de zomer, hoeft u niet bang te zijn dat u tijdelijk zonder groene stroom komt te zitten.

  Aan de hand van een inkoopstrategie uw zakelijke energie zo goedkoop mogelijk inkopen

  Naast groene energie opwekken, zal u ook zakelijke energie in moeten kopen voor uw laadstation. Als grootzakelijk bedrijf dient u zelf uw zakelijke energie in te kopen op de energiemarkt. Net als op de aandelenbeurs komt de prijs daar tot stand op basis van vraag en aanbod. Zakelijke energie koopt u in op de APX/EPEX-markt of de ENDEX-markt. Op de APX/EPEX-markt koopt u energie in voor een prijs die per uur verandert. U betaalt uiteindelijk per maand het gemiddelde van de ontwikkelde prijs. Op de ENDEX-markt koopt u zakelijke energie in voor een vaste prijs. De prijs verandert per dag. De dagprijs die staat op het moment dat u toetreedt op de energiemarkt, is de prijs die u uiteindelijk maandelijks vast gaat betalen.

  Heeft u wel eens nagedacht over het inkopen van zakelijke energie met een inkoopstrategie? Zakelijke energie is voor laadstations een grote kostenpost, dus het is belangrijk om na te denken over strategieën waarbij u op basis van de prijsontwikkeling op de energiemarkten besluit waar u uw zakelijke energie gaat inkopen. Met de juiste inkoopstrategie die het beste bij uw bedrijf past, kunt u veel behalen als laadstation op het gebied van zakelijke energie.

  Wij van Zakelijke Energietarieven denken graag met u mee over welke inkoopstrategie het beste bij uw laadstation zou passen. Onze experts houden constant de ontwikkelingen op de energiemarkt in de gaten en kunnen u op basis hiervan advies op maat geven over welke inkoopstrategie het verstandigst en voordeligst is. Daarnaast zullen wij ook regelmatig met u in gesprek gaan over uw inkoopstrategie en of deze wellicht aanpassing verdient op basis van de prijsontwikkeling op de energiemarkt en uw eigen wensen. Wat zou een inkoopstrategie voor uw laadstation kunnen zijn?

  Voorbeelden inkoopstrategie zakelijke energie laadstations

  Laadstation A wilt haar risico’s zo veel mogelijk spreiden. Een oplossing hiervoor kan zijn dat zakelijke energie op zowel de APX/EPEX-markt als de ENDEX-markt wordt ingekocht. Hoe veel zakelijke energie per markt wordt ingekocht, is afhankelijk van de risico’s die u wilt nemen. Verwachten wij een prijsdaling van zakelijke energie? Dan kunt u best wat meer zakelijke energie inkopen op de APEX/EPEX-markt. Daarnaast zullen onze medewerkers regelmatig op de ENDEX-markt op goedkope instapmomenten voor bepaalde periodes zakelijke energie inkopen. Dan kunt u ook weer even voort met een laag vast tarief.

  Laadstation B besluit haar zakelijke energie voornamelijk zelf op te wekken via zonnepanelen. Hierdoor hoeft het station veel minder zakelijke energie in te kopen dan voorheen. Dit betekent dat B meer risico zou kunnen nemen op de energiemarkt, omdat een prijsstijging nu in principe minder impact op de kostprijs zou hebben. Dan raden wij B aan om volledig op de APX/EPEX-markt in te kopen.

  Wilt u als ondernemer laadpalen op uw parkeerplaats?

  Doordat steeds meer mensen elektrisch gaan rijden, is het als ondernemer slim om na te gaan denken over de installatie van laadpalen of wellicht, als u een omvangrijk bedrijf heeft, een klein laadstation voor op uw parkeerplaats. Op die manier kunnen uw medewerkers en klanten zorgeloos hun voertuigen opladen tijdens het werk. Laadpalen zijn op het gebied van zakelijke energie ook erg interessant. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar zoals de Milieu-investeringsaftrek. Daarmee kunt u veel fiscaal voordeel behalen.

  Met Zakelijke Energietarieven zit u goed

  Energiezaken kosten meer tijd dan de meeste ondernemers eraan willen besteden. Bij Zakelijke Energietarieven nemen wij graag uw energiezaken op ons en adviseren wij onder andere veel leden van de Dutch Organisation for Electrical Transpot (DOET). Onze medewerkers kunnen bijvoorbeeld voor u zo voordelig mogelijk zonnepanelen inkopen en wij regelen ook de installatie. Op het gebied van duurzame energie en zakelijke energie valt er veel te behalen voor laadstations. Neem bij vragen of interesse gerust contact met ons op en wij helpen u dan graag verder. 

  Albert, Energie Analist

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *