Menu Sluiten

Laat deze drie bespaartrucs voor zakelijke energie in de glastuinbouw niet liggen!

Laat deze drie bespaartrucs voor zakelijke energie in de glastuinbouw niet liggen!

De glastuinbouw vergt veel stroom en gas per dag. Toch hanteren nog steeds te weinig grootzakelijke afnemers van zakelijke energie een inkoopstrategie die ze veel geld kan besparen per maand. Gelukkig valt er op het gebied van zakelijke energie veel te behalen in de glastuinbouw. Verduurzamen en een slimme inkoopstrategie kunnen ervoor zorgen dat u onder de streep minder voor uw gas zakelijke energie hoeft te betalen dan uw concurrenten. Daarnaast zien ook veel ondernemers een handige truc over het hoofd om te besparen op energiebelasting.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Duurzaam en voordelig te werk in de glastuinbouw

  Ook in de glastuinbouw valt er veel te behalen op het gebied van duurzaamheid. Niet alleen is duurzaamheid belangrijk omdat u hiermee bijdraagt aan de bescherming van het klimaat, maar u kunt er ook geld mee besparen en zelfs verdienen. Geld besparen kan eenvoudig door slimme oplossingen op het gebied van duurzaamheid. Denk aan sterke isolatie, LED-verlichting en zonnepanelen. Voor de glastuinbouw zijn meerdere subsidies beschikbaar gesteld door de overheid op het gebied van duurzaamheid. Zie bijvoorbeeld de EHG-regeling.

  De installatie van een warmtekrachtkoppeling-systeem kan u zelfs geld opleveren. Hoe werkt dat? Een WKK-systeem verbrandt gas, waardoor warmte vrijkomt, die via een generator stroom levert. Zo kunt u de vrijgekomen warmte zelf gebruiken bij het telen van uw gewassen en het op peil houden van de temperatuur in uw kassen. De opgewekte stroom kunt u niet opslaan, maar wel doorverkopen aan een energieleverancier. Op die manier kunt u dus geld verdienen.

  Hoe koop ik slim zakelijke energie in voor de glastuinbouw?

  Zakelijke energie en gas maken door maatschappelijke ontwikkelingen zoals de Coronacrisis en de inval van Rusland in Oekraïne veel prijsschommelingen door. Dit kan vervelend zijn voor ondernemers, maar niet als u met de juiste inkoopstrategie juist meeprofiteert van deze prijswisselingen. Bij het bepalen van uw inkoopstrategie is het van belang dat de “goede” momenten op de energie- en gasmarkt worden ontdekt en dat hier slim op in wordt gespeeld.

  Wat is voor u belangrijk bij uw inkoopstrategie van zakelijke energie en gas? Gaat u liever voor zekerheid bij uw kostprijs of wilt u mee kunnen profiteren met prijsdalingen? Dit is de afweging voor veel leden van Glastuinbouw Nederland die wij hierin adviseren.

  Een vaste inkoopstrategie

  De glastuinbouw kan een erg concurrentiegevoelige markt zijn en het zo laag houden van uw kostprijs is dan ook essentieel om u te kunnen onderscheiden van concurrentie. Door zakelijke energie en gas in te kopen met een vaste inkoopstrategie, betaalt u gedurende de looptijd hetzelfde bedrag. Dit biedt u zekerheid voor de looptijd van uw contract van uw kosten.

  De prijs die u gaat betalen, is de prijs die op het moment van “instappen” op de markt gold. Onze energiespecialisten kunnen voor u voorspellen wat een voordelig moment is om op de markt toe te treden, zodat u voor zo een voordelig mogelijk bedrag gas en energie kunt gebruiken. Het minpunt van deze strategie is dat u niet mee kunt profiteren van plotselinge prijsdalingen op de energie- en gasmarkt, ten opzichte van concurrenten die een variabele inkoopstrategie hanteren.

  Ondernemer A heeft een bedrijf in de glastuinbouw en wil zekerheid over de hoogte van de prijs voor zakelijke energie. Dan is voor hem een vaste inkoopstrategie de beste keuze. Met deze strategie kan hij zijn kostprijs gedurende de looptijd van zijn energiecontract vaststellen.

  Een variabele inkoopstrategie

  De glastuinbouw is grootzakelijk afnemer van zakelijke energie en gas. Een kleine prijsdaling op de gasmarkt en zakelijke energiemarkt kunnen bij u onder de streep al een groot financieel voordeel opleveren. Wilt u dus zo veel mogelijk voordeel uit de markt halen? Dan is de inkoopstrategie variabel wat voor u. U koopt bij een variabele inkoopstrategie uw zakelijke energie gas in voor een prijs die per dag verandert en bij zakelijke energie zelfs per uur! Achteraf wordt de totaalprijs berekend en aan u gefactureerd. Omdat u niet weet hoe de energieprijs en gasprijs zich gaan ontwikkelen, is dit een meer risicovolle strategie. Toch leert de ervaring ons dat een variabele inkoopstrategie vaak voordeliger blijkt. Afhankelijk van hoe veel risico u wilt nemen, kan deze inkoopstrategie interessant voor u zijn.

  Ondernemer B heeft een bedrijf in de glastuinbouw en wilt mee kunnen profiteren van dalingen in de prijs van zakelijke energie. Daarom hanteert B een variabele inkoopstrategie. Anders dan Ondernemer A kan Ondernemer B meeprofiteren van prijsdalingen op de energiemarkt, gedurende de looptijd van zijn contract. Dat kan hem een sterke positie geven.

  Geld besparen op uw energiebelasting door clusteren

  Wist u dat veel ondernemers te veel energiebelasting betalen? Hoe kan dat? Veel bedrijven met een omvangrijk WOZ-object zoals een groot terrein of met grote panden hebben meerdere elektriciteitsmeters en tussenmeters binnen dit object. De energiebelasting werkt zo dat u per elektriciteitsmeter op een WOZ-object energiebelasting betaalt. Sommige bedrijven met een groot terrein hebben wel zo een 3-5 elektriciteitsmeters. Door de meters te clusteren ziet de belastingdienst dit als één elektriciteitsmeter, waardoor u flink kunt besparen op uw energiebelasting.

  Met Zakelijke Energietarieven als energiepartner uw zakelijke energie voor de glastuinbouw op orde hebben?

  Bij Zakelijke Energietarieven begrijpen wij maar al te goed dat u als tuinder in de glastuinbouw het al druk genoeg heeft met andere zaken. Daarom nemen wij graag al uw energiezaken voor u uit handen. Op het gebied van zakelijke energie valt er genoeg te behalen in de glastuinbouw. Onze specialisten gaan graag voor u aan de slag. Neem gerust eens contact met ons op en wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *