Menu Sluiten

Op een slimme en duurzame manier zakelijke energie inkopen als voetbalstadion: zo doet u dat!

Op een slimme en duurzame manier zakelijke energie inkopen als voetbalstadion: zo doet u dat!

Het draaiende houden van een voetbalstadion kost veel energie. Het hele jaar door is energie nodig voor ventilatie, verwarming, verlichting, het onderhouden van het gras, noem maar op. Om een hoge energierekening te voorkomen is het van belang om als voetbalstadion slim zakelijke energie in te kopen en om te zoeken naar andere slimme oplossingen zoals verduurzaming.

Op het gebied van zakelijke energie valt er een hoop te voordeel behalen voor voetbalstadions. Wat is de beste timing voor het inkopen van zakelijke energie? Moet ik vast of variabel zakelijke energie inkopen? Hoe dek ik financiële risico’s bij zakelijke energie af?

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Heeft u wel eens nagedacht over een inkoopstrategie als gebruiker van zakelijke energie?

  Als grootverbruiker van zakelijke energie is uw energierekening een grote kostenpost. Gelukkig kunt u met de juiste inkoopstrategieën kosten voor uw zakelijke energie besparen. De energieprijs kent pieken en dalen, afhankelijk van vraag en aanbod en verdere maatschappelijke ontwikkelingen. Door op het juiste moment op de energiemarkt toe te treden of juist een stap terug te nemen, kan een echt verschil worden gemaakt tussen een aanzienlijk rendement of juist een financiële tegenvaller.

  Op de energiemarkt kiest u tussen vaste en variabele tarieven. Bij vaste tarieven betaalt u gedurende uw contractduur hetzelfde bedrag voor uw energie. Het bedrag dat u betaalt voor uw energie is de energieprijs die op dat moment gold.  Bij variabele tarieven betaalt u per maand het gemiddelde van de energieprijs van die maand. U kunt dan meeprofiteren van prijsschommelingen, maar wel met het risico dat u ook met prijsstijgingen te maken kunt krijgen.

  Hoe werkt een gecombineerde inkoopstrategie van zakelijke energie voor mijn voetbalstadion?

  Veel grootzakelijke gebruikers van zakelijke energie maken in hun inkoopstrategie gebruik van een combinatie tussen beide energietarieven. Hiermee kan risico worden genomen en mee worden geprofiteerd van prijsdalingen, maar blijft u ook de zekerheid houden van de vaste tarieven. Ook voor voetbalstadions kan een gecombineerde inkoopstrategie van zakelijke energie interessant zijn.

  U bepaalt eerst hoe veel risico u wilt nemen: welk percentage van uw zakelijke energie wilt u inkopen voor een vaste prijs en welk percentage voor een variabele prijs? Hierna gaan wij voor u aan de slag: wij kiezen voor de energie met een vaste prijs een gunstig instapmoment met een laag tarief. Deze geldt als “veilige” buffer naast de zakelijke energie voor een variabele prijs.

  Wij van Zakelijke Energietarieven helpen bij de inkoop van zakelijke energie voor uw voetbalstadion. Neem bij interesse of met vragen gerust eens contact met ons op.

  Hoe houd ik de risico’s bij de inkoop van zakelijke energie voor mijn voetbalstation zo klein mogelijk?

  Wilt u zo min mogelijk risico’s nemen wat betreft de toekomstige prijs van zakelijke energie voor uw voetbalstadion? Dan kunt u hedgen overwegen. Wat is hedgen? U doet een investering voor iets in de toekomst, waarmee u een toekomstig risico (eventuele hoog uitvallende energiekosten) afdekt. De andere investering dient dus als vangnet van uw risico.

  Een voorbeeld: het bestuur van voetbalstadion X wil het risico voor hoog uitvallende energieprijzen zo veel mogelijk afdekken, dus ze besluiten te hedgen. Het bestuur koopt een termijncontract in voor haar energieverbruik in 2024. Indien de energieprijs in de toekomst zal stijgen, verliest de club aan de gestegen energiekosten, maar is er verdiend aan het termijncontract.

  Kan ik besparen op mijn energiebelasting?

  Heeft u een groot complex met later aangekochte gebouwen en/of stukken grond? Dan is de kans groot dat er meerdere elektriciteitsmeters aanwezig zijn. Indien er meerdere elektriciteitsmeters zijn binnen één WOZ-object, kunt u deze clusteren om te besparen op uw energiebelasting.

  Hoe werkt dat? U betaalt belasting per elektriciteitsmeter binnen een WOZ-object. Door deze te clusteren betaalt u slechts voor één meter dan voor de meerdere aanwezige meters. Binnen sommige WOZ-objecten zijn wel 3 of 4 meters aanwezig, u betaalt dan onnodig veel energiebelasting en laat een goede besparingskans liggen.

  Hoe kan ik mijn voetbalstation het beste verduurzamen?

  Duurzaamheid is in de voetbalwereld een razend populair en belangrijk onderwerp geworden. Al meerdere clubs hebben verduurzamingsmaatregelen genomen om zo min mogelijk energie te moeten gebruiken voor hun stadions. Daar wordt niet alleen een duurzame bijdrage mee aan het klimaat geleverd, maar daar wordt ook veel geld mee bespaard, doordat minder energie moet worden ingekocht. Deze kunt u immers zelf opwekken en opslaan. Wat gaat u doen om uw voetbalstadion te verduurzamen?

  Zonnepanelen opslaan en gebruiken

  De grootste bron van groene energie hangt zo een twaalf uur per dag boven ons: de zon. Zonne-energie is razend populair als groene bron van energie en ook voor voetbalstadions liggen er mogelijkheden om zonnepanelen in te zetten als bron van groene energie. Veel stadions, zie bijvoorbeeld de Johan Cruijff ArenA, hebben op hun daken zonnepanelen laten zetten. Heeft u daar geen ruimte of mogelijkheden voor, dan kunt u bijvoorbeeld ook gebruik maken van uw parkeervelden. Deze kunt u vol leggen met hoger geplaatste zonnepanelen, waaronder gewoon auto’s kunnen worden geparkeerd. De mogelijkheden met het plaatsen van zonnepanelen zijn eindeloos.

  LED-verlichting

  Wedstrijden en trainingen gaan vaak nog tot na het donker door, waardoor veel grote verlichtingsinstallaties aanwezig zijn. Door deze verlichting te laten draaien op LED-lampen kunt u veel besparen op uw energierekening. Deze lampen zijn een stuk zuiniger in gebruik dan “reguliere” gloeilampen en zijn daarnaast ook een stuk goedkoper in aanschaf.

  Bewegingssensoren

  Veel voetbalstadions en bijbehorende sportcomplexen verbruiken vaak veel onnodige energie voor verlichting en verwarming van ruimtes die niet altijd worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan kleedkamers of kantoorruimtes. Door de installatie van bewegingssensoren voorkomt u dat onnodig energie wordt verstookt.

  Kunnen wij uw voetbalstadion verder helpen met zakelijke energie?

  Voor voetbalstadions valt er veel te behalen op het gebied van zakelijke energie. Bovenstaande bespaartips zijn slechts een kleine greep uit wat allemaal mogelijk is voor uw stadion. Wij begrijpen echter ook dat u het druk genoeg heeft met andere zaken. Daarom zien wij het als onze taak om u zo veel mogelijk te ontzorgen wat betreft energiezaken, zoals wij voor meerdere leden van de KNVB hebben gedaan. Onze experts staan dagelijks voor u klaar om voornoemde voor elkaar te krijgen.