Menu Sluiten

Zakelijke energie voor uw evenementenlocatie: laat deze drie bespaartips voor uw energierekening niet missen!

Zakelijke energie voor uw evenementenlocatie: laat deze drie bespaartips voor uw energierekening niet missen!

We mogen weer! De Coronamaatregelen zijn bijna allemaal opgeheven en de evenementen kunnen weer plaatsvinden. Veel evenementen zoals concerten, beurzen en festivals kosten veel stroom. Hallen moeten koel worden gehouden en concerten hebben vaak uitgebreide lichtinstallaties. Op het gebied van zakelijke energie valt er voor een evenementenlocatie veel te behalen. Wat zou u kunnen verduurzamen binnen uw locatie? Kunt u voordeel behalen uit het feit dat u vooral in de nacht of in het weekend energie verbruikt?

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Tip 1. Maak afspraken met uw netbeheerder

  Evenementen vinden grotendeels in het weekend plaats. Op het gebied van zakelijke energie valt er op dit vlak veel te behalen. U kunt namelijk afspraken maken met uw netbeheerder voor aangepaste tarieven. Netbeheerders bepalen zelf de hoogte van de tarieven. Vaak bieden ze meerdere mogelijkheden wat betreft energietarieven, zoals enkel en dubbel tarief. Bij enkele tarieven betaalt u constant dezelfde prijs, ondanks het tijdstip of de dag van de week. Bij dubbele tarieven heeft u een lager tarief in de avonduren, tijdens feestdagen en in het weekend, precies de momenten waarop u veel stroom gebruikt!

  Bij het afsluiten van een zakelijk energiecontract is het dan ook aan te raden om te onderhandelen over dergelijke aangepaste tarieven. Daar kunt u veel voordeel mee behalen. Wilt u meer te weten komen over de mogelijkheid voor aangepaste tarieven? Heeft u hulp nodig bij het onderhandelen met uw netbeheerder? Neem gerust contact met ons op met al uw vragen en opdrachten en wij gaan direct voor u aan de slag.

  Tip 2. 2x besparen op uw energiebelasting

  Heffingskorting

  Evenementenlocaties hebben een zogeheten “verblijfsfunctie”: het is een locatie waar mensen kunnen verblijven. Belastingtechnisch is het hebben van een verblijfsfunctie erg gunstig. U kunt namelijk heffingskorting krijgen op uw energiebelasting. De overheid hanteert deze korting, omdat energie een primaire basisbehoefte is. De heffingskorting wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld.

  Clusteren

  Heeft u een grootschalige locatie? Dan is het mogelijk dat u meerdere elektriciteitsmeters hebt. Als u deze clustert, kunt u besparen op uw energiebelasting. U betaalt immers per elektriciteitsmeter belasting.

  Tip 3. Ga verduurzamen

  Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp geworden in de samenleving. Als evenementenlocatie is het belangrijk om na te gaan denken over manieren waarmee u uw locatie en de evenementen die daar plaatsvinden zo duurzaam mogelijk te maken. Veel evenementen promoten graag hun duurzame energievoorziening. De mate van duurzaamheid van uw locatie kan dus echt een reden zijn voor evenementen om wel of geen gebruik te maken van uw locatie.

  Heeft u wel eens nagedacht over zonnepanelen? Als u bijvoorbeeld een evenementenhal hebt met een plat dak, kunt u daar zonnepanelen plaatsen. Deze panelen kunnen bijvoorbeeld tijdens de zomermaanden uw locatie koel houden. Bent u bekend met de voordelen van slimme meters? Tegenwoordig bestaan slimme meters die rekening houden met het weer. Wordt het een warme dag? Dan anticipeert de meter daarop en zal deze minder verwarmen. Daarnaast kunt u via slimme meters uw verbruik goed monitoren en op die manier inzicht krijgen of u wellicht op bepaalde vlakken te onnodig veel energie verbruikt.

  Daarnaast geldt ook zeker met duurzaamheid: elke kleine beetjes helpen. Veel locaties hebben verplichte verlichting voor bijvoorbeeld nooduitgangen en traptreden. Door deze verlichting te laten draaien op LED-lampen, kunt u veel besparen ten opzichte van toepassing van ‘gewone’ halogeenlampen. Hoe is het met de ventilatie en isolatie van uw locatie gesteld? Het komt vaak voor dat bepaalde ruimtes onnodig worden verwarmd, verlicht of juist koel gehouden. Door bewegingssensoren toe te passen voorkomt u dat onnodig veel energie wordt verspild.

  Een drietal voorbeelden:

  Evenementenlocatie Green maakt gebruik van een aggregaat voor het opwekken van stroom. Met oog op duurzaamheid is besloten dat de aggregaat niet meer van deze tijd is. Gelukkig weet Green te onderhandelen met een boer uit de buurt dat zij zonnepanelen op een van zijn weilanden mag zetten, ter vervanging van de aggregaat.

  Een concerthal heeft maandelijks veel kosten voor energie. Door de verlichtingsinstallatie volledig te laten werken met LED-lampen in plaats van halogeenverlichitng, bespaart de hal niet alleen veel geld per maand omdat de lampen langer meegaan, maar zijn ze ook een stuk duurzamer bezig.

  Evenementenlocatie GreenNature heeft flink bespaard op haar energierekening en een duurzaam steentje aan het klimaat bijgedragen: door de installatie van bewegingssensors voor verwarming, licht en ventilatie wordt voorkomen dat onnodig wordt verstookt in ruimtes waar niks gebeurt.

  Hoe kunnen wij u helpen?

  De besparingsmogelijkheden op uw zakelijke energie zijn eindeloos. Bovenstaande tips zijn slechts een kleine greep uit de talloze trucs en wijzigingen waardoor u minder hoeft te betalen voor uw zakelijke energie. Bent u benieuwd geworden naar hoe u zou kunnen besparen? Onze specialisten hebben al ruim 10 jaar ervaring binnen de energiesector en kunnen u van allerhande advies voorzien.