Menu Sluiten

Detailhandel opgelet: energieleveranciers vergelijken kan u veel besparingen opleveren!

Detailhandel opgelet: energieleveranciers vergelijken kan u veel besparingen opleveren!

Kledingwinkels, bouwmarkten, bakkers; er zijn talloze soorten detailhandels in Nederland. Op het gebied van zakelijke energie valt er voor de detailhandel veel te behalen. Door uw energieverbruik strategisch te plannen kunt u veel geld besparen op uw uiteindelijke energierekening. Heeft u wel eens zakelijke energieaanbieders met elkaar vergeleken? Heeft u wel eens kritisch naar uw energiecontract gekeken? Vaak valt daarbinnen veel te behalen. Huurt u een winkelpand? Ook dan kunt u veel winst boeken op uw energierekening.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Hoe vergelijk ik aanbieders van zakelijke energie?

  Als u met uw detailhandel strategisch aan de slag wilt met uw zakelijke energie, dient u de volgende stappen te ondernemen. Allereerst dient u relevante gegevens te verzamelen over uw energieverbruik. Denk hierbij aan gegevens zoals het gehanteerde vastrecht en de leveringstarieven. Immers, die mag een zakelijke energieleverancier zelf vaststellen, dus daar valt veel op te behalen.

  Met deze gegevens kunt u aanbieders van zakelijke energie gaan vergelijken. Zoals hiervoor al was gezegd, hebben energieleveranciers veel vrijheden wat betreft de hoogte van de prijzen van energie en andere kostenposten die ze naar u doorberekenen. Door de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, krijgt u een goed inzicht in of uw huidige energieleverancier wel zo voordelig is als deze lijkt en u kunt daarnaast ook direct zien waar de voor u goedkopere alternatieven liggen.

  Blijf daarnaast altijd kritisch bij uw zoektocht naar de voordeligste energieleverancier. Let goed op of alle (bijkomende) kosten wel zijn vermeld in de aanbieding. Het kan voorkomen dat leveranciers bepaalde kosten stiekem achterwege laten in de aanbieding of deze onvoldoende duidelijk maken aan u.

  Wij van zakelijke energietarieven begeleiden al ruim tien jaar zakelijke partijen van verschillende omvangen en uit de meest uiteenlopende sectoren in het vinden van de voordeligste energiecontracten. Bent u benieuwd geworden naar hoe u kunt besparen op uw energieverbruik? Heeft u hulp nodig bij het vergelijken van leveranciers? Neem dan gerust eens met ons contact op. Wij helpen u graag in de zoektocht naar en het vinden van de beste zakelijke energieleverancier.

  Ik wil overstappen naar een andere zakelijke energieleverancier. Hoe zeg ik mijn huidige contract op?

  Veel partijen in de detailhandel verlengen gewoon hun contract als deze afloopt. Het voelt vaak als een gemakkelijke en snelle oplossing, maar u loopt hierdoor veel besparingskansen mis. U kunt bijvoorbeeld niet profiteren van instapkortingen die veel leveranciers van zakelijke energie hanteren voor hun nieuwe klanten. Mocht u willen overstappen na het vergelijken van aanbieders, dan dient u bij uw huidige leverancier op te zeggen.

  Waar moet u op letten bij het opzeggen van uw zakelijke energiecontract? Veel wat relevant is voor het opzeggen staat in de algemene voorwaarden. Hier treft u vaak de opzegtermijn aan en de hoogtes van de boetes die worden gehanteerd bij voortijdig opzeggen. Houd daar dus ook rekening mee met voortijdig opzeggen!

  Voorbeeld:
  Jan heeft een goedkopere energieleverancier gevonden en wenst over te stappen. Hij dient er dan rekening mee te houden dat zijn huidige contract een opzegtermijn heeft. Pas daarna kan hij overstappen. Hij dient daarnaast ook rekening te houden met het feit dat hij een boete kan krijgen over de energie die hij door tussentijds opzeggen niet meer zal afnemen.

  TIP! Op onze website treft u een voorbeeldbrief voor het opzeggen van uw zakelijke energiecontract! Deze kunt u vrijblijvend downloaden.

  Ik huur een winkelpand: hoe kan ik besparen op mijn zakelijke energie?

  Ook als huurder kunt u besparen op uw zakelijke energie! Regelt u zelf uw energiezaken? Dan is het aan te raden bovenstaand advies op te volgen en regelmatig kritisch energieaanbieders te blijven vergelijken voor gunstige deals.

  Daarnaast is het ook mogelijk om met uw verhuurder na te gaan denken over verduurzamingsmogelijkheden binnen het pand. Dit kunt u doen in de vorm van een MJOP. Dit is kort voor MeerJaren OnderhoudsPlan, waarin u specifieke besparende maatregelen kunt opnemen. Door deze maatregelen kunnen uw energiekosten flink dalen.

  Ook als u niet huurt, maar het pand zelf in bezit heeft kunt u voor uzelf een MJOP opstellen! Zie onderstaande duurzaamheidsmaatregelen ter inspiratie van wat u zou kunnen opnemen in uw MJOP.

  Op welke aspecten zou u goed kunnen verduurzamen in de detailhandel? Uw verhuurder dient aan bepaalde wetgeving te voldoen betreffende de klimaatafspraken: deze wetgeving ziet erop dat uw verhuurder haar pand gaat verduurzamen. Deze duurzaamheidsmaatregelen kunt u bijvoorbeeld laten opnemen in de MJOP. Dan hebben u en uw verhuurder twee vliegen in één klap. Hij voldoet aan zijn wettelijke verplichtingen en u kunt geld besparen.

  Waar moet u aan denken bij duurzaamheidsmaatregelen in de detailhandel? Een bekend voorbeeld is de inzet van LED-lampen of verwarming met bewegingssensoren waardoor u geen onnodige energie stookt in ruimtes die niet in gebruik zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan paskamers, magazijnen, of personeelsruimtes. Een andere effectieve duurzaamheidsmaatregel is de slimme meter. Met deze meters kunt u uw verbruik contant monitoren en hierdoor ontdekken waar besparingsmogelijkheden zijn. Voor de detailhandel is het daarnaast ook aan te raden om uw gebouwbeheersysteem rekening te laten houden met weersvoorspellingen. Uw meters kunnen dan anticiperen op het weer van de dag.

  Hoe kunnen wij u verder helpen?

  U heeft hierboven kunnen lezen dat u als ondernemer in de detailhandel veel kunt besparen op uw energierekening door regelmatig energieleveranciers te vergelijken en over te stappen naar gunstigere contracten. Daarnaast kan het verduurzamen van uw winkelpand ook besparingsmogelijkheden met zich meebrengen.

  Bij Zakelijke Energietarieven helpen wij u graag verder. Als allround energiepartner nemen wij graag al uw zorgen en bezigheden op het gebied van zakelijke energie uit handen en gaan wij voor u op zoek naar de beste deals.

  Albert, Energie Analist

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *