Menu Sluiten

Zakelijke energie voor de rubber- en kunststofindustrie: besparen op uw energiekosten doet u zo!

Zakelijke energie voor de rubber- en kunststofindustrie: besparen op uw energiekosten doet u zo!

Als grootzakelijk verbruiker van energie liggen er voor de rubber- en kunststofindustrie veel kansen binnen de zakelijke energie. Door slim energie in te kopen kunt u besparen op uw energiekosten en op uw verbruik. Heeft u daarnaast wel eens over verduurzamingsmogelijkheden voor uw bedrijf gedacht? Ook dat kan een verschil maken op uw energierekening. In deze blogpost vertellen wij u meer over hoe wij u daarbij kunnen helpen.  

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding






   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Hoe koop ik het beste zakelijke energie in voor de rubber- en kunststofindustrie?

  Als u op een slimme manier zakelijke energie inkoopt, kunt u veel geld besparen op uw energierekening. Voor welke inkoopstrategie u kiest is, afhankelijk van uw wensen. U kunt kiezen voor een vaste of een variabele energieprijs. Een vaste energieprijs geeft u zekerheid omtrent de prijs van uw energievoorziening. Dat betekent dat u zich niet constant bezig hoeft te houden met energiezaken én u kunt een vast tarief doorberekenen in uw kostprijs. Het nadeel van de vaste energieprijs is wel dat u dus niet kunt meeprofiteren van eventuele prijsdalingen op de energiemarkt. Dat is ook direct het voordeel van de variabele inkoopprijs. U betaalt achteraf het gemiddelde van de prijsschommelingen op de energiemarkt. Dat kan u enerzijds een financieel voordeel opleveren, maar u heeft hierdoor geen zicht op uw kosten in de toekomst en het doorberekenen van de energiekosten in de kostprijzen is lastig.

  Heeft u vragen over welke inkoopstrategie het beste bij uw bedrijf past? Wilt u meer weten over de prijsschommelingen op de energiemarkt? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij hebben al ruim 10 jaar ervaring op de energiemarkt en kunnen hierdoor voorspellingen maken over de ontwikkelingen op de markt. Dat kan u wellicht helpen bij uw keuze voor een inkoopstrategie. Daarnaast hebben wij bij veel verschillende bedrijven onze diensten verleend, waardoor wij maatwerk kunnen leveren. Er valt veel te winnen voor de rubberindustrie en de kunststofindustrie op de zakelijke energiemarkt.

  Hoe kan ik het risico op hoge energiekosten in de rubber- en kunststofindustrie zo klein mogelijk houden?

  De energieprijs komt, zoals u hierboven heeft kunnen lezen, tot stand door de vraag en het aanbod. Recente ontwikkelingen zoals de inval van Rusland in Oekraïne hebben ook effect op deze prijs; u ziet bijvoorbeeld dat de gas- en olieprijzen zijn gestegen. Het is lastig te voorspellen wat in de toekomst gaat gebeuren en risico’s liggen dan ook altijd op de loer.

  Heeft u wel eens gedacht aan hedgen? Bij hedgen dekt u een financieel risico af door een andere investering te doen. Toekomstige risico’s zoals een stijging in uw gas- energie of olieprijzen, kunt u hiermee afdekken. Hierna volgt een voorbeeld.

  Jan heeft een bedrijf in de rubber- en kunststofindustrie en wil het risico op toekomstige hoge energiekosten afdekken. Hij gaat hedgen: hij koopt een termijncontract voor energie in voor een bepaalde toekomstige periode. Indien de energiekosten later aanzienlijk stijgen, kan hij tevens verdienen aan zijn termijncontract. Hij dekt hiermee de kasstroom af.

  Hoe kan ik verduurzamen en besparen op mijn energiekosten?

  Maatschappelijk verantwoord ondernemen is in onze samenleving steeds een belangrijker onderwerp geworden. Ook de rubber- en kunststofindustrie kan hier haar steentje aan bijdragen. Denk hierbij aan LED-verlichting in uw fabriekshallen, of zonnepanelen op uw gebouw. U kunt hierdoor uw eigen energie opwekken en goed besparen op uw energieverbruik. Heeft u een groot terrein? Dan kunt u wellicht ook aan windmolens gaan denken. Wilt u uw producten zelf verduurzamen? Dan kunt u gerecyclede kunststoffen en biomassa gaan gebruiken voor uw producten. Zo kunt u een duurzaam steentje bijdragen aan de verduurzaming van de industrie.

  Wij van Zakelijke Energietarieven denken graag met u mee over manieren om uw bedrijf te verduurzamen. Wij kunnen u bijvoorbeeld adviseren bij de aankoop van zonnepanelen of het afsluiten van een duurzaam zakelijk energiecontract. Neem gerust contact met ons op.

  Hoe kunnen wij u helpen?

  Bent u op zoek naar een energiepartner met jarenlange ervaring in alle zaken betreft energie in uw industrie? Bij ZakelijkeEnergietarieven.nl bent u aan het juiste adres. Al ruim 10 jaar zijn wij actief bezit met de inkoop van zakelijke energie voor bedrijven uit verschillende sectoren en van verschillende groottes. Onze experts hebben uitgebreide kennis van de energiemarkten en houden constant de prijskoersen in de gaten. Zo kunnen wij voor u het voordeligste energiecontract aanbieden.