Menu Sluiten

Zakelijke energie voor uw universiteit: zo kunt u besparen op uw energiekosten

Zakelijke energie voor uw universiteit: zo kunt u besparen op uw energiekosten

De tijden van pen en papier, krijtborden en fysieke boeken zijn voorbij. Wie tegenwoordig college geeft, kijkt niet meer direct naar haar studenten, maar naar tientallen laptops. Het onderwijs is de afgelopen tien jaar grotendeels gedigitaliseerd. Dit brengt een hoger energieverbruik met zich mee dan voorheen. Hoe kunt u uw energieverbruik zo voordelig mogelijk houden? Wat zijn verduurzamingsmogelijkheden voor universiteiten? In deze blogpost vertellen wij u daar meer over.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Wat is de beste inkoopstrategie zakelijke energie voor universiteiten?

  Zakelijke energie koopt u in op de energiemarkt. Net als op de effectenbeurs verandert de prijs naar de vraag en het aanbod. U koopt uw energie voor een vast of variabel bedrag in. Bij inkoop voor een vast bedrag moet u op de ENDEX-markt zijn. Op deze markt koopt u in voor een prijs die per dag wordt vastgesteld en betaalt u over de afgesproken termijn dat bedrag. Dit kan voordelig zijn

  Energie voor een variabel bedrag koopt u in op de APX/EPEX-markt. U betaalt dan over de afgesproken periode de gemiddelde prijs per uur. Deze markt wordt dan ook wel de dagmarkt genoemd. U kunt op de dagmarkt profiteren van de schommelingen in de energieprijzen, bijvoorbeeld in de nachtelijke uren. Heeft u bijvoorbeeld een bibliotheek die tot laat, of zelfs 24 uur per dag open is? Dan kunt u goed besparen via ENDEX. De keerzijde van de dagmarkt is dat u geen zekerheid heeft over uw uiteindelijke periodieke energiekosten.

  Als grootzakelijke afnemer van gas, dient u deze zelf in te kopen. Dit kan op de LEBA gasmarkt of op de TTF-markt. Net als op de APX/EPEX koopt u op de LEBA gasmarkt in voor een variabel tarief. Dit tarief verandert echter niet per uur maar per dag. Wilt u meer weten over strategieën bij het inkopen van gas? Wilt u bijvoorbeeld liever gas voor een vaste prijs inkopen? Wilt u wellicht helemaal van het gas af? van Zakelijke Energietarieven hebben jarenlange ervaring in talloze aspecten binnen de energiesector. Vraag gerust naar de mogelijkheden. We bespreken graag telefonisch of met een kopje koffie wat voor u de beste strategieën zijn.

  Hoe kan ik besparen op mijn energiebelasting?

  U kunt geld besparen op uw energiebelasting door uw energiemeters te clusteren. U betaalt namelijk per elektriciteitsmeter belasting. Mocht u binnen grote gebouwen of op uw campus meerdere meters hebben en niet precies weten waar deze zich bevinden, kunnen wij van Zakelijke Energietarieven goed helpen. Wij brengen alle meters en hun verbruik graag voor u in kaart en kunnen u ook helpen met het aansluiten van een nieuwe meter.

  Heeft u meer vragen over clusteren? Bent u benieuwd wat het u aan voordeel op gaat leveren? Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes die passen bij uw behoeftes.

  Wat zijn verduurzamingsmogelijkheden voor universiteiten?

  Verduurzaming is een essentieel onderwerp binnen bedrijven en andere instanties geworden. Ook universiteiten staan voor deze uitdaging. De mogelijkheden tot verduurzamen zijn talloos en wij helpen u hier graag bij.

  Wij kunnen u bijvoorbeeld helpen bij de investering in zonnepanelen die u bijvoorbeeld op de daken van uw gebouwen kunt zetten. Zonne-energie is een prachtige manier om op een duurzame manier energie op te wekken die u kunt gebruiken. U draagt daarbij een waardevol steentje bij en zal dit ook in uw portemonnee merken. Zonlicht is gratis en u kunt dan ook goed besparen op uw energiekosten.

  Wij adviseren u graag over de inkoop van zonnepanelen. Door onze jarenlange ervaring hebben wij een goed inzicht in welke panelen u het beste kunt aanschaffen. Wij hebben daarnaast ook ruime kennis over andere verduurzamingsmogelijkheden. Nieuwsgierig?

  Waar kunnen wij u mee van dienst zijn?

  Wij hebben al jarenlange ervaring binnen de energiesector en u kunt dan ook goed bij ons terecht voor al uw vragen over energie, verduurzaming en inkoopstrategieën en meer. Wij staan dagelijks voor u klaar om u te adviseren over energie binnen uw instantie. Daarnaast dient u vanaf bepaalde bedragen bij een investering een aanbesteding te doen. Ook hier assisteren wij u graag bij.