Menu Sluiten

Zakelijke energie in de scheepsbouw: drie tips om te besparen op uw energiekosten

Zakelijke energie in de scheepsbouw: drie tips om te besparen op uw energiekosten

De scheepsbouw is een grote industrie in Nederland. Doordat de scheepsbouw veel zakelijke energie en gas verbruikt, is het voor ondernemers binnen deze sector wellicht interessant om Kleine aanpassingen in bijvoorbeeld uw inkoop kunnen onderaan de streep zorgen voor bezuiniging op uw energiekosten. Daarnaast kunt u ook uw eigen energie gaan opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Dit kan energiekosten schelen en draagt ook bij aan de duurzaamheid van uw onderneming. In deze blogpost vertellen wij hier u meer over.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Tip 1. Kies de inkoopstrategie en bespaar op zakelijke energie in scheepsbouw

  Energie koopt u in op de ENDEX-markt of de APX/EPEX-markt. Het onderscheid zit hem erin dat u voor een variabele of een vaste prijs energie koopt. Op de ENDEX-markt koopt u energie in voor een constante prijs. De prijs wordt vastgesteld op de dag dat u de energie inkoopt en is afhankelijk van de vraag en het aanbod. Deze prijs verandert per dag. Mocht u liever weinig omkijken hebben naar uw energiekosten en zekerheid willen hebben van de begrote kosten op de lange termijn, is ENDEX het meest geschikt voor u. Het nadeel hiervan is dat u niet kunt meeprofiteren van eventuele prijsdalingen. Aan de andere kant, mocht de voorspelling zijn dat dat de energiekosten gaan stijgen, kunt u beter voor een vaste prijs inkopen, om een toename in uw energiekosten te voorkomen.

  Doet u toch liever mee met de prijsschommelingen op de energiemarkt? Dan is de APX/EPEX-markt meer geschikt voor u. Op deze markt koopt u energie in voor een variabele prijs die per uur verandert, afhankelijk van de vraag en het aanbod. Het nadeel hiervan is uiteraard dat u niet goed kunt begroten wat uw energiekosten gaan zijn in de toekomst, omdat de prijs per uur verandert. Zakelijke Energietarieven kan u hier wel bij helpen. Wij zijn al lange tijd actief binnen de energiesector en hebben hierdoor een goed inzicht in hoe de prijzen van energie gaan ontwikkelen in de toekomst. Mocht u toch liever voor ENDEX willen gaan, kunnen wij u helpen met het kiezen van het gunstigste voordeligste instapmoment. Bel ons gerust een keer of maak een afspraak om samen te brainstormen over de mogelijkheden voor uw werf.

  Tip 2. Bespaar op uw energiebelasting door uw energiemeters te clusteren.

  Maakt u op uw terrein gebruik van meerdere elektriciteitsmeters en tussenmeters? Het komt vaak voor dat bedrijven niet duidelijk in kaart hebben waar al deze meters zitten. Wij van Zakelijke Energietarieven helpen wij u hier graag bij. Wij hebben kennis van complexe energiezaken en kunnen u helpen bij het maken van een duidelijk overzicht van uw meters en hun verbruik. Daarnaast kunnen wij u ook helpen met de installatie van nieuwe elektriciteitsmeters en tussenmeters.

  Heeft u wel eens overwogen uw energiemeters te clusteren? Ingeval uw meters veel zakelijke energie gebruiken, kunt u voordeliger uitkomen door deze te clusteren. U betaalt immers energiebelasting per meter. Dit is dus voordeliger omdat u minder belasting gaat betalen.

  Tip 3. Bespaar op uw zakelijke energiekosten door uw scheepswerf te verduurzamen.

  Duurzaamheid is een uitdaging waar veel branches voor staan. Ook in de scheepsbouw zijn talloze mogelijkheden om te verduurzamen. U kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van zonnepanelen op uw werfgebouwen. De opgewekte energie kunt u eenvoudig gaan gebruiken in uw onderneming. U bent dan niet alleen duurzaam bezig, maar ook heel voordelig doordat u nu minder zakelijke energie voor scheepsbouw hoeft in te kopen.

  U kunt voor de verduurzaming van uw onderneming een subsidie krijgen. Met de Subsidie Duurzame Scheepsbouw (SDS) kunt u een vergoeding krijgen voor de toepassing van duurzaamheid bevorderende innovaties binnen uw onderneming. Komt uw scheepswerf in aanmerking voor een subsidie? Voldoet uw scheepswerf aan de vereisten voor een Subsidie Duurzame Scheepsbouw? Wij helpen u graag verder. Naast de inkoop van zakelijke energie zijn wij ook gespecialiseerd in duurzaamheid voor uw bedrijf. Zo kunnen wij u verder adviseren over de inkoop van zonnepanelen, welke bijvoorbeeld het voordeligst zijn en welke het beste op uw gebouw of terrein zouden kunnen worden geplaatst.

  Waar kunnen wij u mee helpen? Zakelijke energie scheepsbouw!

  Met onze jarenlange ervaring in de energiesector hebben wij al meerdere grootzakelijke klanten kunnen helpen met hun energiezaken en kunnen wij dan ook maatwerk leveren voor het inkopen van zakelijke energie in de scheepsbouw. Zo assisteren wij ook veel leden van de Hiswa en bijvoorbeeld van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders. Zoals u heeft kunnen lezen in deze blogpost zijn de mogelijkheden om op uw energiekosten te besparen eindeloos. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuzes op het gebied van energie in uw bedrijf.