Menu Sluiten

Inkopen van zakelijke energie voor afvalwaterzuivering? Zo kan je dat aanpakken!

Inkopen van zakelijke energie voor afvalwaterzuivering? Zo kan je dat aanpakken!

Afvalwaterzuivering is essentieel voor onze samenleving, het milieu en de volksgezondheid. Door heel het land zuiveren afvalzuiveringsinstallaties riool- en ander afvalwater tot schoon water dat weer richting de zee kan, waarna het weer kan worden gebruikt als drinkwater. De afvalwaterzuivering gaat dag en nacht door en verbruikt dus veel zakelijke energie.  In deze blogpost kunt u lezen over de verschillende energiemarkten die handig kunnen zijn voor uw installatie en hoe wij u kunnen helpen met het kiezen van de beste inkoopstrategie.

Afvalwaterzuivering als grootzakelijke energieverbruikers

Afvalwaterzuiveringsbedrijven zijn aan te merken als grootzakelijke energieverbruikers. De energiemarkt maakt onderscheid tussen groot- en kleinzakelijke energie. Als bedrijf is het belangrijk om goed voor je te hebben binnen welke van de twee categorieën je valt, om een zo voordelig mogelijke energievoorziening te kunnen krijgen die naadloos aansluit op uw behoeftes. U kunt bij ons direct een offerte opvragen voor een grootschalig contract.

Eenvoudig een goedkopere energiedeal krijgen en grote besparingen kunnen realiseren? Wilt u even met ons brainstormen over de recente ontwikkelingen op de energiemarkt of wilt u weten of u een groot- of juist kleinzakelijke energieverbruiker bent? Neem gerust even contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Op welke markt koop je het beste de energie voor afvalwaterzuivering?

  De kostenpost energie is voor grootzakelijke energieverbruikers als afvalwaterzuiveraars een van de grotere kostenposten. Er zijn verschillende manieren waarop u uw energiekosten zoveel mogelijk kunt verminderen, denk hierbij bijvoorbeeld aan uw onderneming zo energiezuinig mogelijk te maken. Een andere manier om kosten voor energie te besparen, is het ontwikkelen van een passende inkoopstrategie van energie. Wat is de beste inkoopstrategie van energie binnen de afvalwaterzuivering? Hieronder leggen wij twee strategieën uit.  

  Energie wordt op beurzen verhandeld. Dit is een vergelijkbare praktijk als op bijvoorbeeld de effectenbeurs. U kunt op de energiebeurzen op verschillende manieren energie inkopen. Afhankelijk van uw verbruik en bedrijfsactiviteiten kunt u kiezen voor welke beurs u gaat. De twee meest passende beurzen voor energielevering binnen de afvalwaterzuivering zullen hierna worden uiteengezet.

  APX/EPEX: dagmarkt

  De APX/EPEX wordt ook wel de dagmarkt genoemd, waar energie kan worden ingekocht. Op deze markt kun je per uur energie inkopen. De energietarieven worden dus per uur van de dag vastgesteld.

  Voor grootzakelijke ondernemingen kan de dagmarkt voordelig zijn. Door bijvoorbeeld uw verbruik zo te plannen dat u tijdens uren met lage tarieven activiteiten verricht die veel energie nodig hebben, kunt u aanzienlijk besparen op uw energiekosten. Aangezien afvalwaterzuivering ook ’s nachts door kan gaan, zou dit een fijne uitkomst kunnen zijn. De ervaring leert dat in de nachturen de energiekosten het laagst zijn.

  De dagmarkt is minder geschikt voor ondernemingen die liever een zekere mate van zekerheid willen met oog op de financiën op de lange termijn. Indien u liever een vast energiebedrag hanteert, lijkt ENDEX meer geschikt voor u. Wat ENDEX precies is, leest u hieronder.

  ENDEX: termijnmarkt

  Anders dan de APX/EPEX-markt, gaat de inkoop bij de ENDEX-markt per termijn. Met oog op de te verwachten trends kun je dan voor een bepaalde tijd je energie gaan inkopen, voor een vaste prijs. Wanneer de werkzaamheden grotendeels overdag plaatsvinden, kan ENDEX een betere oplossing zijn dan APX/EPEX, omdat je dan toch geen gebruik gaat maken van de lagere tarieven in de nachturen.

  ENDEX is voordelig indien je zo min mogelijk omkijken wilt hebben naar je energiezaken. ENDEX biedt je ook een preciezere kostenpost op je balans, waardoor je meer zekerheid kunt garanderen en financieel kunt vooruitplannen.

  Met ENDEX kun je echter niet profiteren van dalingen in de energiekosten. De tarieven staan vast voor de afgesproken termijn. Je kunt niet actief inspelen op ontwikkelingen, waardoor je wellicht een lager tarief kun mislopen.

  Goedkopere energie voor uw afvalwaterzuivering via Zakelijke Energietarieven

  Onze jarenlange ervaring binnen de energiesector brengt met zich mee dat wij al meerdere afvalwaterzuiveringsinstallaties hebben kunnen voorzien van hun zakelijke energie. Wij zijn gespecialiseerd in advisering op maat over de juiste inkoopstrategieën die perfect bij uw bedrijfsvoering passen, waarbij wij u telkens weer het voordeligste energiecontract kunnen aanbieden. Twijfelt u over welke strategie het beste aansluit op uw behoeftes? Wilt u meer weten over grootzakelijke aansluiting? Neem gerust een keer contact met ons op om vrijblijvend erachter te komen wat wij voor u kunnen betekenen.