Menu Sluiten

Slagers opgelet! In twee stappen kun je winst behalen over je zakelijke energie

Slagers opgelet! In twee stappen kun je winst behalen over je zakelijke energie

Slagers maken al eeuwenlang een onmisbaar deel uit van ons straatbeeld en voorzien dagelijks in de levensbehoeften van talloze klanten. Slagers verbruiken hierbij veel energie. Zo staat bijvoorbeeld 24 uur per dag, 7 dagen per week de koeling aan in de magazijnen en ook de winkels dienen op een bepaalde temperatuur te blijven, om bederven tegen te gaan. Vanwege het hoge energieverbruik is het aan te raden om als slager zakelijke energie op maat te overwegen.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Hoe werkt de inkoop van zakelijke energie voor een slager?

  Binnen de zakelijke energie maakt men een onderscheid tussen kleinzakelijke en grootzakelijke energie. Het onderscheid zit hem in de grootte van uw aansluiting. U kunt eenvoudig nagaan of u klein- of grootzakelijk bent. De algemene vuistregel is dat MKB’ers en zzp’ers vallen onder kleinzakelijke energie en de rest onder grootzakelijke energie. Slagers zijn dan ook over het algemeen als kleinzakelijk aan te merken. Vraag direct bij ons een offerte aan voor kleinzakelijke energie.

  Twijfel je of je klein- of grootzakelijk bent? Heb je vragen over de offerte? Neem gerust vrijblijvend met ons contact op. Wij helpen u graag verder!

  Hoe moet je als slager zakelijke energie inkopen?

  Zakelijke energie inkopen gaat in twee eenvoudige stappen. De eerste stap is dat u alle relevante data voor uzelf verzamelt. Let hierbij voornamelijk op de leveringstarieven en het gehanteerde vastrecht. De energieleverancier die je uiteindelijk kiest, mag de hoogtes van deze posten zelf bepalen. Hier valt dus winst te behalen.

  De tweede stap ziet op het kiezen van de beste leverancier met het gunstigste aanbod. Kortweg bestaan er op de energiemarkt twee afzonderlijke markten: de dagmarkt en de termijnmarkt. Wij zullen beiden kort hieronder behandelen.

  De termijnmarkt, ook wel ENDEX genoemd, levert u een vaste energieprijs op over een afgesproken periode. Deze markt biedt uw slagerij zekerheid en een voorspelbaar toekomstperspectief wat betreft de post ‘energie’ binnen uw financiën. Met ENDEX kunt u dus rustig achterover leunen en hoeft u geen aandacht meer te besteden aan uw energie.

  Deze termijnmarkt klinkt erg gunstig en gemakkelijk. Onze jarenlange ervaring binnen de zakelijke energie brengt echter een ander idee mee. Wij raden uw aan niet voor de termijnmarkt, maar voor de dagmarkt te gaan. Energie is namelijk een beursproduct. Net als op de aandelenmarkt, fluctueren de inkoopkosten van energie. Op de dagmarkt valt dus winst te behalen op uw energiekosten.

  De dagmarkt wordt ook wel APX/EPEX genoemd. Deze markt kan een tactische overweging zijn die voordelig voor u kan uitpakken. Op de dagmarkt betaalt u geen vast energietarief, maar een tarief dat per uur wordt vastgesteld. Je kunt via APX/EPEX dus tactisch je energieverbruik gaan indelen per dag, door bijvoorbeeld op de ‘goedkopere’ uren handelingen verrichten die veel energie nodig hebben. In de nacht is de energie bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan overdag. Als slager verbruikt u in principe het hele etmaal energie, voor bijvoorbeeld de koeling. U kunt uw verbruik tactisch en goedkoop indelen door bijvoorbeeld tijdens de nachturen de koeling maximaal in te zetten, waarna deze overdag minder verbruiken. Zo kunt u geld besparen.

  De keerzijde van de dagmarkt is natuurlijk dat u nu geen vaste post voor energiekosten heeft over een bepaalde periode. Je energiekosten zijn nu afhankelijk van de koers, het tijdstip en je verbruik. Je kunt de energiekosten nu niet zo makkelijk doorberekenen in bijvoorbeeld je kostprijs.

  Hoe kun je als slager duurzamer zijn?

  Duurzaamheid en verantwoord ondernemen zijn actuele en relevante onderwerpen geworden in het maatschappelijke debat. Ook binnen de slagerij liggen er kansen om uw onderneming duurzamer te maken. Denk hierbij aan collectieve acties met uw collega’s die bijvoorbeeld zien op het selecteren van louter duurzame partners, maar ook individuele acties, zoals het verduurzamen van het transport, zelf opwekken van energie of het verminderen van uw gebruik van plastic.

  Hulp nodig bij de inkoop van zakelijke energie voor je slagerij?

  Het is begrijpelijk dat de bovenstaande informatie een hoop is om tot je te nemen. Zo kan de keuze voor een dag, of termijnmarkt best lastig zijn. De zoektocht naar de beste en voordeligste energieleverancier voor zakelijk gebruik kan dan ook een uitdaging zijn voor ondernemers. Hier komen wij om de hoek kijken, zodat wij u, net als veel leden van de branchevereniging Koninklijke Nederlandse Slagers hebben gedaan.

  Schroom dan ook vooral niet om bij vragen contact met ons op te nemen. U kunt daarnaast ook eenvoudig een offerte aanvragen, via de oranje knop onder deze tekst. Wij doen aan maatwerk en gaan dan ook graag voor u aan de slag om de scherpste energietarieven te zoeken voor uw bedrijf!