Menu Sluiten

Besparen op zakelijke energie als steenfabriek? Lees snel verder

Besparen op zakelijke energie als steenfabriek?

Het produceren van (bak)steen gaat van oudsher gepaard met een niet verwaarloosbaar energieverbruik. De branche heeft zich echter eveneens ook al in een vroeg stadium gerealiseerd dat er voor de gehele branche een taak ligt om te verduurzamen. De branche constateerde dat een aanzienlijk onderdeel van het totale kostenpakket richting energie ging. Op het gebied van zakelijke energie, althans het besparen hiervan, was dan ook veel te winnen. Als grootverbruiker van zakelijke energie is het bekijken van processen altijd verstandig, in het geval van de keramische branche is dit dan ook niet anders.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Het bakken van de steen benodigd veel energie. De vereiste warmte dient immers door gebruik van energie gecreëerd te worden. Vanwege deze cruciale rol in het proces begrijpen wij dat u aan effectiviteit niets in wilt leveren. Toch liggen er ook op dit gebied kansen. Niet alleen bij het gebruik van de soort brandstof voor het opwekken van de warmte maar ook bij het efficiënter inzetten van deze brandstoffen.

  Een van de meest recentere voorbeelden van verduurzamen ziet op de aanpassingen van de zandbranders. Deze branders worden gebruikt om het, in het productieproces benodigde, zand te drogen. Zo is recentelijk vastgesteld dat de branders met kleine aanpassingen zowel efficiënter als zuiniger kunnen functioneren. Niet alleen wordt er daarom gekeken naar alternatieven voor de huidige vorm van drogen maar ook naar mogelijke aanpassingen aan de huidige vorm. Het is immers niet voor iedere ondernemer binnen de keramische branche mogelijk dan wel rendabel om de bestaande droger te vervangen.

  Meer mogelijkheden op de zakelijke energiemarkt voor uw steenfabriek?

  Zoals hierboven uiteengezet kunt u als ondernemer met een steenfabriek veel besparen door middel van verduurzaming. Niet alleen verduurzaming zorgt voor een rendabelere wijze van ondernemen. Op een juiste wijze, strategisch, inkopen van energie kan eveneens zorgen voor veel besparing.

  Wij zijn van mening dat iedere onderneming een op maat gemaakt advies verdient. Iedere onderneming is immers anders, met voor iedere ondernemer zijn eigen eisen. Zo bestaat er een gerechtvaardigd onderscheid voor ondernemers wat betreft de keuze voor het soort tarief. Op de zakelijke energiemarkt kunt u kiezen voor een vaste energieprijs maar ook voor een variabele energieprijs. De keuze dient u zoals gezegd af te stemmen op uw onderneming en uw eigen voorkeuren. Zo biedt een vast tarief voor de looptijd van de overeenkomst zekerheid. Echter, u kunt bij een dergelijk contract niet inspelen op ‘kansjes’ op de variabele markt.

  Wij helpen u graag verder om inzichtelijk te krijgen welke voorkeuren u heeft maar ook welke kansen er voor u liggen. Het is een tijdrovende bezigheid om naast het primaire proces van uw steenfabriek de zakelijke energiemarkt nauwlettend in de gaten te houden. Wij nemen deze bezigheid graag uit handen om voor u tot een zo rendabel en zo strategisch mogelijke inkoop van zakelijke energie te komen. 

  Albert, Energie Analist