Menu Sluiten

Het verbruik van zakelijke energie binnen de Nederlandse slachterijen

zakelijke energie slachterij

Een belangrijke speler binnen het proces van dier naar vlees is de slachterij. De slachterijen vormen de brug tussen de boer en de consument. Gedurende het gehele proces van dier naar verkoopbaar product wordt zakelijke energie verbruikt. Een van deze gebruikers betreft de vleesindustrie, meer specifiek de slachterij.

In tegenstelling tot hoe het vroeger ging is het productieproces binnen slachterijen nagenoeg volledig geautomatiseerd. Een geautomatiseerd productieproces brengt logischerwijs een verhoogd verbruik met zich mee. Het slachten zelf maar ook het verwerken, inpakken en opslaan van het vlees benodigd immers machines die de nodige energie verbruiken.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Energie besparen als slachterij op de zakelijke markt?

  Vanwege het hoge en relatief constante verbruik liggen er veel kansen voor kostenbesparing op het gebied van zakelijke energie. Veelal kiezen slachterijen voor de gemakkelijke oplossing in de vorm van vaste tarieven. Voornoemde optie biedt de slachterij zekerheid en zorgt ervoor dat voor de duur van het contract geen aandacht aan energie gespendeerd hoeft te worden.

  Onze jarenlange ervaring op de zakelijke energiemarkt doet echter een ander beeld ontstaan. Althans, wij raden aan om voor een andere inkoopstrategie te kiezen bij de inkoop van zakelijke energie voor uw slachterij. Inkopen op de dagmarkt, die bekend staat als APX/EPEX, kan als eerste tactische beslissing al zorgen voor de nodige besparingen.

  De verhoging in het gebruik van apparatuur binnen het productieproces levert naast alle voordelen ook een verhoging in het energieverbruik op. Dit dient echter niet per definitie als iets slechts gezien te worden, immers liggen hier dan ook de grote kansen voor de besparing van energie. Allereerst liggen er kansen om de machines zelf te verduurzamen. Deze verduurzaming kan gelegen zijn in zowel het hergebruiken van warmte of water als in het tactisch indelen van de gebruiksmomenten. Zo zijn er slachterijen die er bewust voor kiezen om de koelcellen tijdens de daluren maximaal te laten draaien. Door de bereikte temperatuur tijdens de daluren is het mogelijk om de koelcellen overdag minder te laten verbruiken en daarmee geld te besparen.

  Naast bovenstaande procesinhoudelijke opties zijn er ook mogelijkheden binnen de energiewereld zelf. Men denke aan het zelf opwekken van energie of het verduurzamen van het gebouw waarin de slachterij zich bevindt.

  Wat kunnen wij voor de energie van uw slachterij doen?

  We begrijpen dat u ooit met een reden heeft gekozen voor het beroep van slachter, althans ondernemer in de vleesindustrie. Uw primaire bezigheid dient dan ook niet gericht te zijn op het inkopen van energie. Daarentegen ziet iedere ondernemer in dat energie financieel gezien geen bijzaak is. De zoektocht naar de juiste zakelijke energieleverancier kan voor veel ondernemers voelen als het zoeken van een speld in een hooiberg. Wij helpen u graag verder met deze zoektocht. Wij zien het als onze missie om u uw aandacht volledig op de slachterij te kunnen laten richten. Wij helpen u daar graag bij, zoals we doen bij veel leden van zowel de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Vereniging van Slachterijen en Vleesverwerkende bedrijven (VSV).

  Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Wij bespreken de mogelijkheden graag met u onder het genot van een kop koffie.