Menu Sluiten

Strategisch zakelijke energie inkopen in de papier- en kartonindustrie

Strategisch zakelijke energie inkopen in de papier- en kartonindustrie

De papier- en kantonindustrie is van oudsher een grootverbruiker van zakelijke energie. Niet alleen is er veel warmte nodig in het productieproces van papier- en karton, de fabrieken staan over het algemeen vol met verschillende machines. Vanzelfsprekend nemen deze machines een verhoogd verbruik met zich mee. De productieprocessen binnen de papier- en kartonindustrie zijn veelal afhankelijk van een bepaalde hittebron. Voornoemde bronnen vereisen een aanhoudend energieverbruik.

Vanwege de grote verbruiksaantallen in de papier- en kartonindustrie is het voor veel ondernemers binnen deze sector interessant om naar de mogelijkheden op de zakelijke energiemarkt te kijken. De kleinste aanpassingen kunnen immers onder aan de streep grote bezuinigingen opleveren.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Slim kiezen voor de zakelijke energie binnen de papier- en kartonindustrie

  Bij het kiezen voor een zakelijke energieleverancier zijn verscheidende zaken van belang voor u als ondernemer. De eerste stap in dit keuzeproces is het vergelijken van de verschillende aanbieders van zakelijke energie. Vanwege het feit dat binnen de papier- en kartonindustrie zo goed als iedere onderneming onder de noemer grootverbruik valt, is het voor deze sector extra interessant een goede keuze te maken. De kleine verschillen maken voor deze categorie verbruikers namelijk veel uit. Besparen op deze evident aanwezige kostenpost kan een groot voordeel opleveren binnen de maandlasten van een ondernemer binnen de papier- en kartonindustrie.

   Nadat een leverancier gekozen is voor de levering van zakelijke energie, is de volgende stap de inkoopstrategie. Zoals gezegd maken binnen deze sector de kleinste details het verschil. Juist op het gebied van de inkoopstrategie kunnen deze details bereikt worden. De verschillen voor uw onderneming wanneer u voor een lange periode een vaste energieprijs vast heeft weten te leggen op het juiste moment zijn vaak groot. Daarentegen loont het zich voor sommige ondernemers om, al dan niet door een derde partij verricht, te energiemarkt actief in de gaten te houden. Op de juiste momenten energie inkopen, het gokken op gunstige variabele tarieven. Voor iedere bedrijfsstrategie lijkt er wel een mogelijkheid te zijn.

  Heeft u advies nodig voor het kiezen van de juiste inkoopstrategie voor uw papier- of kartononderneming? Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze!

  Verduurzaming papier- en kartonindustrie

  Binnen de papier- en kartonindustrie is het bewustzijn inmiddels ook doorgedrongen. Via verschillende projecten wordt geprobeerd het productieproces te verduurzamen. Binnen de papier- en kartonsector lopen ze vooruit op het gebied van verduurzaming. Op verschillende wijzen wordt getracht het productieproces, op het gebied van energieverbruik, aan te passen. Zo wordt via vernieuwde technieken geprobeerd zuiniger warmte op te wekken, bijvoorbeeld door gebruik van water. Daarnaast heeft de sector zich de afgelopen jaren steeds meer gericht op de mogelijkheden voor recycling.

  Bovendien zijn er meerdere vormen van subsidie opgezet voor bovenstaande proces aan te jagen. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld de subsidies voor het gebruiken en ontwikkelen van duurzame(re) machines. Niet alleen de machines in het primaire productieproces spelen hier in mee, eveneens de machines voor het recyclen kunnen hierin een rol spelen.

  Albert, Energie Analist