Menu Sluiten

Alles wat u moet weten over de inkoop van zakelijke energie en besparingskansen voor uw groothandel.

Alles wat u moet weten over de inkoop van zakelijke energie en besparingskansen voor uw groothandel.

Alle verlichting en het gebruik van warmte- en verkoelingssystemen voor producten in een groothandel zorgen constant voor een hoog energieverbruik. Een groothandel wordt daarom gekwalificeerd als grootverbruiker. Het is van belang dat er goed wordt nagedacht over de inkoop van zakelijke energie voor een groothandel. Als eigenaar van een groothandel heeft u veel bespaarkansen. Daarbij kan een voordelig energiecontract zorgen voor grote besparingen op de energiekosten. In deze blog is te lezen hoe wij u van dienst kunnen zijn.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Zakelijke energie inkopen voor een groothandel

  Het feit dat een groothandel meestal meerdere elektriciteitsmeters heeft, leidt vaak tot hoge energierekeningen. Door op een slimme manier zakelijke energie in te kopen, kunt u veel geld besparen op de energierekening van uw grondhandel. Energieleveranciers proberen vaak zakelijke klanten binnen te halen door middel van het aanbieden van voordelige aansluitkortingen of lage vaste leveringstarieven. Hierdoor kunt u in een valkuil lopen. Daarom is de keuze voor de juiste inkoopstrategie voor uw groothandel van groot belang.

  U kunt kiezen voor een variabele of een vaste energieprijs. In geval van de keuze voor een vaste energieprijs heeft u zekerheid omtrent de prijs van uw zakelijke energie en hoeft u zich niet constant bezig te houden met energiezaken. Wanneer u instapt op het moment dat de koersen op de energiemarkten relatief laag zijn, dan profiteert u voor de overeengekomen contractperiode van lage energieprijzen. In het geval u kiest voor een variabele energieprijs kunnen eventuele negatieve ontwikkelingen op de markt u als ondernemer direct raken. Bovendien is het volgen van de energiemarkt tijdrovend en dient het met enige regelmaat en inzet te gebeuren om het rendabel te laten zijn.

  Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste inkoopstrategie voor uw groothandel net als andere leden van het Nederlandse verbond van de Groothandel (NVG) of heeft u een andere vraag over uw zakelijke energie? Neem dan contact met ons op en wij gaan met u in gesprek.

  Energiebesparingsplicht groothandel

  Bij de overheid is de transitie naar een CO2-neutraal Nederland een steeds belangrijker aandachtspunt geworden. Sommige ondernemers zijn daarom verplicht om duurzaamheidsmaatregelen te nemen. Zij hebben een energiebesparingsplicht. Op grond van de Wet Milieubeheer geldt dat u zich moet houden als ondernemer aan deze verplichting wanneer u meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas verbruikt.

  Voor welke subsidies en regelingen komt een groothandel in aanmerking?

  Om energiezuinig ondernemen te stimuleren, zijn er verschillende regelingen en subsidies in het leven geroepen voor ondernemers. Op die manier is het gemakkelijker om als ondernemer de energiebesparingsplicht in acht te nemen. Vanwege het financieel voordeel en het verlagen van uw investering, wordt energie besparen extra aantrekkelijk. Voorbeelden van regelingen zijn de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Met de EIA kunt u maximaal 45% van uw investeringskosten in verduurzaming aftrekken van uw fiscale winst. Voorwaarde is dat de investering op de Energielijst moet staan. De EIA levert u gemiddeld circa 11% voordeel op. De ISDE-subsidie is sinds de ingang van 2021 interessant voor zakelijke gebruikers die investeren in een warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen of een kleinschalige windturbine. De subsidie moet vooraf worden aangevraagd. 

  Wilt u meer weten over de energiebesparingsplicht of heeft u vragen over bepaalde subsidies en regelingen? Wij van Zakelijke Energietarieven vertellen u er graag alles over. Van het vergelijken van het aanbod van energieleveranciers tot aan het aanvragen van subsidies, we regelen het allemaal voor u.

  Als groothandel op een duurzame manier energie besparen

  Energiebesparing wordt tegenwoordig van steeds groter belang. Door middel van een aantal aanpassingen kunt u als eigenaar van een groothandel flink besparen op de energierekening. Energiezuinige verlichting of het plaatsen van lichtkoepels voor optimaal gebruik van natuurlijk daglicht zijn enige voorbeelden. Daarnaast bestaan er verschillende maatregelen om verwarming en isolatie energiezuiniger te maken. Denk hierbij aan automatische en snelsluitende deuren of aparte loopdeuren. De deuren staan dan zo kort mogelijk open en daardoor gaat er zo min mogelijk warmte verloren. Bovendien kunt u met stralingspanelen of donkere stralers alleen de objecten verwarmen die ook verwarmd moeten worden. Op die manier wordt niet onnodig een hele ruimte verwarmd.

  Wij van Zakelijke Energietarieven kunnen u adviseren over dergelijke bovenstaande aanpassingen. De installatie wordt ook door ons geregeld. Voor u geen inspanning en wie weet bespaart u zo wel honderden euro’s. Klinkt dit aantrekkelijk? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek om te ontdekken hoeveel u kunt besparen.

  Zakelijke Energietarieven als energiepartner

  Als eigenaar van een groothandel moet u zich met veel verschillende zaken bezighouden. De inkoop van zakelijke energie voor uw groothandel komt daar nog eens als extra taak bovenop. Gelukkig kunnen wij u hierbij van dienst zijn. Door onze jarenlange ervaring op de energiemarkten (APX/EPEX en ENDEX) en intensief contact energieleveranciers en andere partijen kunnen wij al uw energievragen beantwoorden. We bieden u niet alleen een het goedkoopst mogelijke energiecontract aan, wij begeleiden u tevens bij de verduurzaming van uw groothandel en regelen de aanvraag van subsidies. Volledig ontzorgd dus.

  Wilt u zich ook niet meer bezighouden met energievraagstukken, maar toch zoveel mogelijk blijven besparen op de energiekosten voor uw groothandel? Wij gaan graag een vrijblijvend gesprek met u aan.