Menu Sluiten

Efficiënt zakelijke energie inkopen voor een fabriek: wij regelen voor u de beste deal.

Efficiënt-zakelijke-energie-inkopen-voor-een-fabriek-wij-regelen-voor-u-de-beste-deal

Een fabriek staat vol met machines die dag en nacht draaien. Deze zware machines verbruiken erg veel energie en maken een fabriek tot een grootverbruiker. U wil als ondernemer dan ook een voordelig energiecontract afsluiten voor uw fabriek. Welk contract het meest voordelig is, hangt af van het verwachte energieverbruik. Als fabriekseigenaar heeft u in ieder geval veel bespaarkansen ten aanzien van zakelijke energie. Lees in deze blog een aantal belangrijke tips om zo goedkoop en efficiënt mogelijk energie in te kopen voor uw fabriek en hoe wij van Zakelijke Energietarieven u hierbij van dienst kunnen zijn.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Efficiënt energie inkopen voor een fabriek

  Het is belangrijk om op de juiste manier de inkoop van energie voor uw fabriek te regelen. Zeker voor een fabriek die kwalificeert als grootverbruiker (een stroomaansluiting groter dan 3×80 Ampère) is dit van belang voor de prijs die uiteindelijk voor de energie betaald wordt. Er zijn verschillende inkoopstrategieën. Bij een variabele energieprijs wordt de prijs bijgesteld op de koersen op de energiemarkten. Op die manier kunt u profiteren van hevige prijsdalingen op de energiemarkt. In geval van een vaste energieprijs betaalt u voor de gehele duur van het contract dezelfde energieprijs. Het instapmoment is hierbij belangrijk. Wanneer u instapt op het moment dat de koersen op de energiemarkten relatief laag zijn, dan profiteert u voor een langere tijd van deze lage prijzen. Een vast energiecontract zorgt voor zekerheid, waardoor u als ondernemer niet de energiemarkt in de gaten hoeft te houden.

  Bij Zakelijke Energietarieven hebben we jarenlange ervaring met de inkoop van energie. Wij blijven continu op de hoogte van het aanbod van energieleveranciers en kunnen u op die manier het goedkoopst mogelijke energiecontract aanbieden dat past bij het verbruik van uw fabriek. Benieuwd naar onze diensten of heeft u een vraag over uw zakelijke energie? Neem dan contact met ons op en wij gaan met u in gesprek.

  Energie inkoop voor uw fabriek op de dagmarkt of termijnmarkt?

  Energie wordt verhandeld op beurzen. Deze verschillende beurzen bieden elektriciteit of gas aan voor energieleveranciers of grootzakelijke ondernemingen. Zo bestaat er de APX/EPEX-markt en de ENDEX-markt. Per beurs verschilt de wijze van inkoop van energie. Het is afhankelijk van uw bedrijfsvoering en uw mogelijkheden welke beurs het voordeligst is voor de inkoop van energie voor uw fabriek.   

  – De APX/EPEX-beurs betreft de zogenaamde dagmarkt, waar de tarieven per uur worden aangepast. Op deze manier kunt u profiteren van fluctuaties op deze markt en punctueel energie inkopen. Dit brengt wel bepaalde risico’s met zich mee, waardoor het in geval van een fabriek minder verstandig kan zijn om energie in te kopen op de dagmarkt. Meestal staat vast hoeveel er geproduceerd moet worden en draaien de machines de hele dag op volle tour. U kunt hierdoor gemakkelijker een inschatting maken van uw verbruik en het nemen van dergelijke risico’s zal dan niet voordelig uitpakken. Draaien de machines van de fabriek daarentegen ook ’s nachts, dan zijn de energietarieven op de APX/EPEX zeer laag. In dat geval is het wel aantrekkelijk om op de dagmarkt energie in te kopen. Het is belangrijk goed te onderhandelen met uw energieleverancier en Zakelijke Energietarieven kan u daarbij helpen. Wij zijn experts op elke energiemarkt en kunnen u van nauwkeurig advies voorzien wat betreft de inkoop van uw energie voor uw fabriek.

  – De ENDEX-beurs vormt het tegenovergestelde van de APX/EPEX-beurs. Energie op deze markt wordt ingekocht op termijn waarbij de daadwerkelijke levering later plaatsvindt. Dit betekent dat voor de overeengekomen termijn de prijs dus vaststaat. Dit zorgt voor zekerheid ten aanzien van uw energiekosten waardoor u de desbetreffende termijn geen omkijken meer heeft naar uw energiezaken. Wanneer de machines in uw fabriek overdag regelmatig draaien, is het voordeliger om energie in te kopen op de termijnmarkt.

  Wilt u op een eenvoudige wijze een goedkopere energiedeal krijgen en grote besparingen realiseren? Of wilt u sparren over de ontwikkelingen op de energiemarkten of de juiste inkoopstrategie? Bel ons gerust voor een vrijblijvend gesprek. Op deze manier hebben we al vele grootzakelijke klanten geholpen met het kiezen van de juiste inkoopstrategie, waardoor ze vervolgens grote bedragen hebben bespaard op hun energierekening. Neem contact met ons op als u dat ook wilt.  

  Energie besparen in uw fabriek door middel van duurzame energie

  Verduurzaming wordt tegenwoordig steeds meer aangemoedigd in het bedrijfsleven. Door middel van het gebruik van duurzame energie kunt u veel geld besparen op de energierekening van uw fabriek. Zonnepanelen zijn bijvoorbeeld een goede mogelijkheid om veel energie te besparen of het gebruik van LED-verlichting. Bij Zakelijke Energietarieven vertellen wij u hier graag meer over. Wij kunnen u helpen met het afnemen en de installatie van de zonnepanelen. Bovendien kunnen wij u adviseren over het afsluiten van een duurzaam zakelijk energiecontract.

  Goedkopere energie voor uw fabriek via Zakelijke Energietarieven

  Bij Zakelijke Energietarieven zijn we er voor al uw energievragen. Van het vergelijken van het aanbod van energieleveranciers tot aan de keuze voor de juiste inkoopstrategie, wij regelen het allemaal. Doordat wij dagelijks op de hoogte blijven van de energiemarkten en de beste aanbiedingen per energieleverancier, kunnen wij u telkens het goedkoopst mogelijke energiecontract aanbieden. Wilt u ook weten wat de beste manier is om zakelijke energie in te kopen voor uw fabriek? Of heeft u een andere zakelijke energie-gerelateerde vraag? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

  Albert, Energie Analist