Menu Sluiten

Zakelijke energie inkopen voor uw uitgeverij? Dit is waar u op moet letten.

Zakelijke energie inkopen voor uw uitgeverij? Dit is waar u op moet letten.

Uitgeverijen staan vol met draaiende machines die zeer grote energieverbruikers zijn. Het is daarom van belang om als eigenaar van een uitgeverij zo goedkoop en efficiënt mogelijk energie in te kopen. Uitgeverijen lopen vaak het risico om te vallen waardoor er hogere prijzen voor energie wordt betaald. Zakelijke Energietarieven heeft al vele grootzakelijke klanten geholpen bij het kiezen van de juiste inkoopstrategie, waardoor ze vervolgens grote bedragen hebben bespaard op hun energierekening. Lees hier hoe wij u ook kunnen helpen bij de inkoop van zakelijke energie voor uw uitgeverij.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Voordelig zakelijk energiecontract voor uw uitgeverij

  Vanwege het feit dat een uitgeverij zorgt voor veel energie volume, is het belangrijk dat u een zo goedkoop mogelijk energiecontract afsluit bij een energieleverancier. Energieleveranciers proberen op allerlei manieren zakelijke klanten binnen te halen door middel van het aanbieden van voordelige aansluitkortingen of lage vaste leveringstarieven. Dit klinkt aantrekkelijk, maar kan soms ook een valkuil zijn. Het is daarom als eigenaar van een uitgeverij van belang om op de juiste manier energie in te kopen.

  U kunt met uw leverancier een bandbreedte afspreken. Dit is een inschatting van het verbruik van uw uitgeverij gedurende de looptijd van het contract. Aan de hand van het contracteerde volume biedt de energieleverancier bepaalde tarieven aan. Als u de bandbreedte overschrijdt, dan gaan er hogere tarieven gelden. De bandbreedte geeft de marges aan waarbinnen de afgesproken tarieven blijven gelden en vanaf wanneer de tarieven wijzigen. Het wordt in het contract vastgelegd waardoor u onverwachte hoge kosten kunt voorkomen. Echter, is een juiste inschatting voorafgaand aan het afsluiten van een zakelijk energiecontract voor uw uitgeverij zeer van belang.

  Zakelijke Energietarieven begeleidt u bij het kiezen van het juiste contract en voordelig instapmoment. Wij bekijken uitvoerig het pakket aan voorwaarden behorende bij een energiecontract. Zo worden energiecontracten aangeboden voor bepaalde contractduren of voor de lange termijn. Afhankelijk van uw strategie en de verwachte ontwikkelingen op de markt zullen wij u adviseren bij het kiezen voor een kort- of langdurig energiecontract. Op die manier zorgen wij voor de beste deal wat betreft zakelijke energie voor uw uitgeverij.

  Inkopen van energie voor uw uitgeverij op de dagmarkt of termijnmarkt?

  Energie wordt evenals aandelen verhandeld op beurzen. Deze verschillende beurzen bieden elektriciteit of gas aan voor energieleveranciers of grootzakelijke ondernemingen. Zo bestaat er de APX/EPEX-markt en de ENDEX-markt. Per beurs verschilt de wijze van inkoop van energie. Het is afhankelijk van uw bedrijfsvoering en uw mogelijkheden welke beurs het voordeligst is voor de inkoop van energie voor uw uitgeverij. 

  APX/EPEX: dagmarkt

  De APX/EPEX-beurs betreft de zogenaamde dagmarkt, waar de tarieven per uur worden aangepast. Op deze manier kunt u profiteren van fluctuaties op deze markt en punctueel energie inkopen. Dit brengt wel bepaalde risico’s met zich mee, waardoor het voor uw uitgeverij minder verstandig kan zijn om energie in te kopen op de dagmarkt. Vaak staat vast wat er in een week gedrukt moet worden en draaien de machines de hele dag op volle tour. U kunt hierdoor gemakkelijker een inschatting maken van uw verbruik en het nemen van dergelijke risico’s zal dan niet voordelig uitpakken. Draaien de machines van uw uitgeverij daarentegen ook ’s nachts, dan zijn de energietarieven op de APX/EPEX zeer laag. In dat geval is het wel aantrekkelijk om op de dagmarkt energie in te kopen. Het is belangrijk goed te onderhandelen met uw energieleverancier en Zakelijke Energietarieven kan u daarbij helpen. Wij zijn experts op elke energiemarkt en kunnen u van nauwkeurig advies voorzien wat betreft de inkoop van uw energie voor uw uitgeverij.

  ENDEX: termijnmarkt

  De ENDEX-beurs vormt het tegenovergestelde van de APX/EPEX-beurs. Energie op deze markt wordt ingekocht op termijn waarbij de daadwerkelijke levering later plaatsvindt. Dit betekent dat voor de overeengekomen termijn de prijs dus vaststaat. Dit zorgt voor zekerheid ten aanzien van uw energiekosten waardoor u de desbetreffende termijn geen omkijken meer heeft naar uw energiezaken. Wanneer de machines in uw uitgeverij overdag regelmatig draaien, is het voordeliger om energie in te kopen op de termijnmarkt.

  Wilt u op een eenvoudige wijze een goedkopere energiedeal krijgen en grote besparingen realiseren? Of wilt u sparren over de ontwikkelingen op de energiemarkten of de juiste inkoopstrategie? Bel ons gerust voor een vrijblijvend gesprek.

  Interesse in duurzame zakelijke energie voor uw uitgeverij? Wij kunnen u helpen

  Verantwoord ondernemen wordt steeds belangrijker in het bedrijfsleven. Zo kunt u hier ook aan bijdragen door het gebruik van duurzame energie voor uw uitgeverij. Zonnepanelen zijn een goede mogelijkheid om energie te besparen. Bij Zakelijke Energietarieven vertellen wij u hier graag meer over en kunnen wij ook helpen met het afnemen en de installatie van zonnepanelen. Bovendien kunnen wij u adviseren over het afsluiten van een duurzaam zakelijk energiecontract.

  Goedkopere energie via Zakelijke Energietarieven

  U moet met veel rekening houden bij de inkoop van zakelijke energie voor uw uitgeverij. Gelukkig hebben wij jarenlange ervaring op de energiemarkten en kunnen wij met relatief hoge precisie voorspellen hoe de energieprijzen zich gaan ontwikkelen, zodat wij u telkens weer het goedkoopste energiecontract kunnen aanbieden. Op die manier hoeft u zich niet constant bezig te houden met uw energiezaken. Wilt u ook weten wanneer u uw zakelijke energie moet inkopen voor uw uitgeverij of heeft u andere energie gerelateerde vragen? Neem dan contact met ons op.