Menu Sluiten

Zakelijke energie voor uw supermarkt: tips om energie in te kopen

zakelijke-energie-voor-uw-supermarkt-tips-om-energie-in-te-kopen

Supermarkten staan in de top drie van grootverbruikers. U wil als ondernemer dan ook een voordelig energiecontract voor uw supermarkt. Maar welk contract is het meest voordelig? Dit hangt af van het verwachte energieverbruik. Als supermarkteigenaar heeft u in ieder geval veel bespaarkansen ten aanzien van zakelijke energie. Lees hier een aantal belangrijke tips om zo goedkoop en efficiënt mogelijk energie in te kopen en hoe wij hier u bij kunnen helpen.

Zakelijke energie inkopen voor uw supermarkt

Het energieverbruik kan per supermarkt verschillen. Een grotere supermarktketen verbruikt meer energie dan een lokale kleinere supermarkt. Via organisaties wordt vaak ook energie ingekocht door de franchisegever, waardoor franchisenemers hiervan afhankelijk zijn. U kunt als franchisenemer ook zelf energie inkopen doen, zonder dit over te laten aan een centrale organisatie. Deze organisatie heeft namelijk vaak een ander belang en bovendien is markttiming heel belangrijk. Zelf energie inkopen voor uw supermarkt kan dus zeer voordelig zijn.

Zakelijke Energietarieven heeft jarenlange ervaring met het inkopen van energie voor zowel grootzakelijke als kleinzakelijke klanten. Wij kunnen u helpen bij het vergelijken van energieleveranciers en kunnen u zodoende het meest voordelige energiecontract aanbieden dat past bij het verbruik van uw supermarkt.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Een vaste of variabele energieprijs?

  Als supermarkteigenaar kunt u uitgaan van een gemiddeld verbruik per jaar van 16 m3 gas per vierkante meter en 476 kWh elektriciteit per vierkante meter. Op deze manier kunt u voor uzelf nagaan hoe groot uw gemiddeld energieverbruik ongeveer zal zijn.

  Het is belangrijk vast te stellen welke inkoopstrategie het beste past bij uw supermarkt. In het geval u kiest voor een variabele energieprijs kunt u meeprofiteren van de prijsschommelingen op de energiemarkten. Daarnaast is er ook de mogelijkheid tot een vaste energieprijs. Het instapmoment is hierbij belangrijk. Wanneer u instapt op het moment dat de koersen op de energiemarkten relatief laag zijn, dan profiteert u voor een langere tijd van deze lage prijzen. Een vast energiecontract zorgt voor zekerheid, waardoor u als ondernemer niet de energiemarkt in de gate hoeft te houden. In geval uw supermarkt een grootverbruiker is, is een vast contract vaak het meest gunstig. Het nadeel is echter dat men niet kan profiteren van dalende energieprijzen op de EPEX/APX-markt.

  Wilt u meer weten over welke inkoopstrategie het meest voordelig is voor uw supermarkt? Een centrale organisatie die uw energie inkoopt, heeft vaak een ander belang dan u als individu. Wij kunnen u hierover adviseren.

  Tips om energie te besparen met uw supermarkt

  Wanneer u onderstaande tips doorvoert, kunt u als supermarkteigenaar flink besparen op de energierekening.

  Tip 1: verlichting in uw supermarkt

  Door gloeilampen en halogeenspots te vervangen door spaarlampen, kunt u 80% besparen. Daarnaast is het handig om een tijdschakelaar in te stellen, waardoor de verlichting automatisch uit zal gaan wanneer de supermarkt gesloten is. Bewegingsmelders in ruimtes waar niet altijd licht nodig is, zullen ook bijdragen aan de energiebesparing.

  Tip 2: supermarkt koeling

  Het afdekken van de koel- en vriesmeubelen gedurende de sluitingstijden is een effectieve manier om energie te besparen in uw supermarkt. Ook het ijsvrij en schoonhouden van de koelelementen en de condensor zorgt ervoor dat u geen extra energie verbruikt. Het aanschaffen van energiezuinige apparaten draagt hier vanzelfsprekend aan bij.

  Tip 3: supermarktentree

  U kunt uw klanten verwelkomen met een energiezuinige open deur. Hierbij moet u denken aan automatische deuren of een luchtgordijn. U kunt hierdoor tot 40% besparen.

  Voorbeeld: stel een supermarktdeur van 3×2 meter staat het hele jaar open. Dit kost ongeveer 3.000 euro aan warmteverlies. Deze kosten halveren als de deur alleen open is bij een buitentemperatuur van minimaal 5 graden. De aanschaf van een luchtgordijn kost 2.500 tot 3.500 euro, exclusief montage en installatie. Door gebruik van een luchtgordijn dalen de energiekosten in dit geval naar 1.000 euro per jaar. 

  Tip 4: airconditioning

  Het is belangrijk om het temperatuurverschil tussen binnen en buiten in uw supermarkt zo klein mogelijk te houden. Door het toerniveau van uw ventilatoren te verlagen, bespaart uw al gauw 30%. Door de condensor op een koele plek neer te zetten, kan deze eveneens zijn warmte beter kwijt. Bovendien is het kiezen van led-verlichting voordelig, want deze geeft minder warmte af.

  Wij kunnen u adviseren bij het installeren van bovenstaande aanpassingen. In geval u geïnteresseerd bent in verduurzaming en gebruik van zonnepanelen kunt u ook bij ons terecht. Wij kunnen zelfs de installatie ervan regelen, zodat uw supermarkt gemakkelijk duurzamer kan worden. Door onze jarenlange ervaring weten we precies waar u de beste en voordeligste zonnepanelen kunt afnemen.

  Zakelijke Energietarieven helpt u graag wat betreft zakelijke energie voor uw supermarkt

  Zakelijke Energietarieven is er om uw zorgen uit handen te nemen. Wij kunnen door onze jarenlange ervaring op de energiemarkten al uw energievragen beantwoorden. Wij staan in nauw contact met elke energieleverancier en weten zo de voordeligste energiecontracten voor onze klanten te regelen. Meerdere supermarkteigenaren hebben wij met een slimme inkoopstrategie geholpen om te besparen op hun energierekening. Daarnaast begeleiden wij u bij de verduurzaming van uw supermarkt. Wilt u zich ook niet constant bezighouden met energievraagstukken en u zorgeloos kunnen richten op andere zaken binnen uw onderneming? Neem contact met ons op. Wij gaan graag een vrijblijvend gesprek met u aan.

  Albert, Energie Analist