Menu Sluiten

Een grootzakelijke elektriciteitsaansluiting en gasaansluiting regelen in 6 stappen

Een grootzakelijke elektriciteitsaansluiting en gasaansluiting regelen in 6 stappen

Wanneer u een nieuwe onderneming start of met uw huidige bedrijf verhuist naar een ander pand heeft u een nieuwe grootzakelijke elektriciteitsaansluiting en gasaansluiting nodig. Het proces voor het verkrijgen van zo’n zakelijke aansluiting kan nogal ingewikkeld en tijdrovend zijn. Daarom leest u hier in een overzichtelijk stappenplan hoe u een nieuwe grootzakelijke elektriciteitsaansluiting en gasaansluiting verkrijgt en hoe wij u kunnen helpen met het aanzienlijk versnellen van dit proces.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Stap 1: Bepalen welke energieaansluiting u nodig heeft

  Het gaat in dit stappenplan over het aanvragen van een aansluiting voor grootzakelijke energie, geen kleinzakelijke energie. Maar wanneer spreken we dan van een zodanige energie-aansluiting? Het onderscheid heeft namelijk veel invloed op de aanvraag en uw uiteindelijke energiecontract.

  Een zakelijke aansluiting typeert zich op drie verschillende manieren. Ten eerste is hier sprake van wanneer de gasaansluiting minimaal een doorlaatwaarde van 40 m3 per uur is of als de stroomaansluiting meer dan 3X80 Ampère doorlaat. Het gaat dus niet per se om de grootte van het bedrijf, maar om de gewenste capaciteit van de elektriciteitsaansluiting. Een ander verschil met kleinzakelijke energie is dat bij grootzakelijk u een maandelijkse factuur krijgt met het daadwerkelijke verbruik. Tot slot ontvangt de grootzakelijke energieverbruiker twee verschillende facturen: een van de netbeheerder en een andere van de zakelijke energieleverancier.

  Heeft u een aansluiting voor meerdere panden nodig? Dan moet u per locatie bepalen of u een kleinzakelijke of grootzakelijke energieaansluiting nodig heeft. Als dit voor u niet helemaal duidelijk is, kunnen wij u daar mee helpen.

  Stap 2: Offerte aanvragen voor een nieuwe zakelijke aansluiting bij de netbeheerder

  Nu u weet wat voor soort aansluiting u nodig heeft, moet u een offerte aanvragen voor de aanleg van de aansluiting bij de netbeheerder uit uw regio. Een netbeheerder kunt u niet kiezen, per regio is er namelijk maar een die de het netwerk van stroom en gas verzorgt en beheert. In Nederland hebben we zeven verschillende netbeheerders: Coteq Netbeheer, Enduris, Enexis, Liander, RENDO Netwerken, Stedin en Westland Infra. TenneT is de landelijke netbeheerder die de verschillende elektriciteitsnetten met elkaar in verbinding brengt.

  U moet dus weten bij welke netbeheerder u moet zijn voor het aanvragen van de offerte voor de aansluiting. U kunt gemakkelijk opzoeken bij welke netbeheerder u aangesloten moet zijn. Vervolgens dient u de betreffende netbeheerder (via een online formulier) te voorzien van uw informatie. Naast uw persoonlijke gegevens, moet u onder andere de grootte van de aansluiting opgeven, hoeveel u denkt te gaan verbruiken en of u ook energie gaat terug leveren. Ook moet aangegeven worden wanneer de gewenste opleverdatum is. U kunt overigens in eenzelfde offerte zowel een grootzakelijke elektriciteitsaansluiting en gasaansluiting aanvragen. De offerte voor de aansluiting ontvangt u doorgaans vrij snel van de netbeheerder.

  Stap 3: Contract sluiten met een energieleverancier

  Zodra u de offerte van de netbeheerder heeft getekend, ontvangt u onder meer een persoonlijke EAN-code. Deze code heeft u nodig om bij een energieleverancier een contract te sluiten voor het leveren van uw grootzakelijke energie. U heeft hier de keuze tussen veel verschillende energieleveranciers. Het is daarom belangrijk om deze te vergelijken, maar daarnaast is vooral keuze voor de inkoopstrategie van belang. U heeft namelijk ook meerdere opties wat betreft het type van het contract. Zo kunt u energie inkopen tegen een vaste of variabele prijs. Tevens moet u nadenken over de gewenste contractduur. Uiteindelijk kunt u een energiecontract meestal binnen een week hebben afgesloten. Hierna bent u er echter nog lang niet.

  Het kiezen van de beste energieleverancier en de voordeligste inkoopstrategie is niet eenvoudig. Wij zijn continu op de hoogte van de prijzen en het aanbod van de leveranciers en weten precies wat voor contract bij welk type bedrijf past. Zo hebben wij al vele ondernemingen geholpen met het besparen op hun grootzakelijke energiekosten. Net zoals voor elke stap in dit proces geldt, helpen wij u hier graag bij.

  Stap 4: Contract sluiten met een meetverantwoordelijke

  Voordat de netbeheerder kan beginnen met de werkzaamheden, dient u op grond van de Elektriciteitswet er zelf voor te zorgen dat er een elektriciteitsmeter aanwezig is. Hiervoor moet u een contract afsluiten met een meetverantwoordelijke; grootzakelijke energieverbruikers kunnen hier kiezen tussen meerdere partijen. Deze meetverantwoordelijke zal de meter plaatsen en vervolgens ook de metingen uitvoeren. Probleem is echter dat het installeren van zo’n meter, tot grote ergernis van de zakelijke klant, vaak erg lang kan duren. Dit zorgt vaak voor een onverhoopt tijdrovend proces, waardoor u nog langer moet wachten op uw energieaansluiting. Tegen een extra betaling versnelt de meetverantwoordelijke de installatie van de meters.

  Bij Zakelijke Energietarieven hebben we nauwe contacten met de meetverantwoordelijken en kunnen we er vaak voor zorgen dat installatie van meetdiensten een stuk sneller gaat dan wanneer u dit zelf regelt. In dat laatste geval komt uw aanvraag op een grote stapel te liggen, waardoor installatie soms wel maanden kan duren. Wij kunnen deze tijd voor u aanzienlijk verkorten, zodat u sneller aan de slag kunt met uw energie.

  Stap 5: Uitvoeren van de werkzaamheden door de netbeheerder

  Nadat al de voorgaande stappen zijn voltooid, moet er als de factuur van de netbeheerder een bepaald bedrag overschrijdt een aanbetaling worden gedaan. Hierna kan de netbeheerder starten met het installeren van de grootzakelijke energieaansluiting. Deze werkzaamheden die hiervoor moeten worden verricht kunnen wederom erg lang duren. Hoewel de aansluiting soms binnen 2 maanden gereed is voor gebruik, duurt dit bij sommige netbeheerders tot wel 8 maanden. In deze tijd moeten onder meer graaf- en kabelwerkzaamheden worden verricht. Soms kan het aanvragen van vergunningen ook flink wat tijd in beslag nemen. De werkzaamheden zijn klaar als de aansluiting gemonteerd wordt.

  Ook met alle netbeheerders hebben wij korte lijnen. Dit betekent dat, mocht u de aansluiting via ons regelen, wij de netbeheerder ertoe kunnen bewegen om haast met de installatie te maken. Hierdoor kunt u soms wel tot enkele maanden besparen. Dit is zeer waardevolle tijd die u kunt besteden aan het opstarten van de werkzaamheden op uw nieuwe locatie.

  Stap 6: Feitelijke aansluiting

  Nadat alle werkzaamheden met betrekking tot de aansluiting zijn voltooid en u de volledige factuur voor de aansluitingskosten hebt betaald, kunt u de aansluiting in gebruik nemen.

  Volledige spoedaansluiting regelen via Zakelijke Energietarieven

  Zoals u heeft kunnen lezen vergt het aanvragen van een grootzakelijke energieaansluiting enorm veel verschillende handelingen. Bij elk stap in dit proces krijgt u te maken met invullen van formulieren, gedoe met callcenters en lange wachttijden. Hier heeft u als ondernemer natuurlijk helemaal geen zin in. Daarom nemen wij van Zakelijke Energietarieven dit gehele proces graag uit handen. Van aanvraag van de offerte bij de netbeheerder tot uiteindelijke activering van uw nieuwe grootzakelijke elektriciteitsaansluiting en gasaansluiting. Zo helpen we graag bij het vinden van het voordeligste energiecontract en de goedkoopste energiemeters.

  Als u ons dit alles laat regelen, scheelt dat niet alleen een hoop werk, maar vooral ook veel tijd. Door onze jarenlange ervaring en groot netwerk binnen de energiewereld kunnen wij regelen dat elke stap in het installatieproces een stuk sneller gaat. Wij hebben nauwe contactpersonen bij elke energieleverancier, meetverantwoordelijke en netbeheerder. Als gevolg hiervan kunnen wij ervoor zorgen dat uw energieaansluiting maanden eerder klaar is dan wanneer u dit zelf regelt. Zo kunt u een stuk eerder beginnen met het gebruiken van energie, en zodoende ook met uw bedrijfswerkzaamheden.

  Wilt u weten hoe wij van Zakelijke Energietarieven dit voor u kunnen regelen of bent u geïnteresseerd in onze diensten? Neem dan contact met ons op en wij bespreken uw mogelijkheden.